Doliu în cetatea filmului! Actorul Ray Liotta a murit la 67 de ani

26 mai 2022 17:17   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Actorul Ray Liotta a murit la vârsta de 67 de ani. Cunoscut pentru rolul său principal din producția "Goodfellas", regizat de Martin Scorsese în 1990, a murit în somn în Republica Dominicană, chiar în timpul filmărilor pentru o nouă peliculă. 

Lumea cinematografiei a pierdut o legendă. În timpul carierei sale de peste 40 de ani, în cetatea filmului, Ray Liotta s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni actori ai generației sale. 

Citește și Doliu în lumea muzicii! Celebrul pianist Radu Lupu a murit

Pe lângă rolul său apreciat din "Goodfellas", Liotta s-a bucurat de succes și în producții celebre precum, Cop Land și Field of Dreams.

În ultimii ani, actorul s-a aflat în atenția publicului, datorită rolurilor din peliculele "The Many Saints of Newark", unde a interpretat două personaje și filmul lui Noah Baumbach, "Marriage Story".

Ray Liotta a crescut într-un orfelinat

Născut în New Jersey la 18 decembrie 1954, Liotta a fost adoptat la vârsta de șase luni, după ce a fost abandonat la un orfelinat.

A crescut în New Jersey înainte de a se muta la New York și în cele din urmă s-a stabilit în Los Angeles, pentru a urma o carieră de actor. Primul rol de film al lui Liotta a fost în producția "The Lonely Lady" din 1983.

Citește și Actrița Betty White a murit. Peste două săptămâni ar fi împlinit 100 de ani

Recunoașterea talentului său a venit în 1986, când Liotta a jucat în filmul regizat de Jonathan Demme, "Something Wild". Ray Liotta a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar la Globurile de Aur, pentru rolul său, notează Deadline. 

Ray Liotta a jucat în unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor

În 1990, el a jucat rolul ce-l va consacra, adică a gansterului Henry Hill, în epopeea "Goodfellas", unde a jucat rolul unui tânăr ce se infiltrează în mafia italo-americană. "Goodfellas" a fost nominalizat la șase premii Oscar și este considerat unul dintre filmele antologice din istoria cinematografiei. 

După o serie de roluri proeminente în film în anii 1990, Liotta a ieșit oarecum din lumina reflectoarelor pe parcursul anilor 2000, deși numele său a rămas la fel de prolific. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe