Actrița româncă pe care Salma Hayek o invidia. Era numită amanta lui Emil Constantinescu: „Se uita urât la mine”

23 septembrie 2024 5:13   Vedete românești

Rona Hartner a făcut de-a lungul carierei sale dezvăluiri surprinzătoare și dureroase despre viața sa personală și profesională. Deși neapreciată în țara natală, unde a fost asociată cu unul dintre cele mai mari scandaluri din anii '90, Rona a reușit să-și construiască un nume solid în străinătate, bucurându-se de succes în Franța. Cu toate acestea, în România, ea a fost adesea cunoscută ca „amanta lui Emil Constantinescu”. Actrița a dezvăluit cum acest episod a afectat-o profund, în timp ce, pe scena internațională, ea a ajuns să fie invidiată chiar de celebra actriță Salma Hayek.

Ce actriță româncă a fost invidiată de Salma Hayek

Talentată, excentrică și mereu zâmbitoare, Rona Hartner a reușit să ascundă de-a lungul anilor dramele ce i-au marcat viața. În România, numele ei a fost adesea asociat cu scandalul „Sex Gate”, din 1996, când a fost fotografiată dansând cu fostul președinte Emil Constantinescu. Din acel moment, ea a fost etichetată nedrept drept „amanta președintelui”. Invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Rona a vorbit despre impactul uriaș pe care acest scandal l-a avut asupra carierei sale artistice.

Eram îndrăgostită de cel mai mare dansator de tango din lume, iubitul meu de atunci. Din păcate, m-a părăsit din cauza acestui scandal. Am pierdut mult din imaginea mea, iar dorința de a continua ca artistă a fost afectată. Au urmat ani în care m-am străduit să-mi refac cariera, însă percepția publicului din România era deja compromisă”, a mărturisit Rona Hartner.

Cu toate că a jucat în 32 de filme și a avut succes în Franța, unde filmele ei au fost difuzate și apreciate, în România actrița nu a primit niciun premiu. „Nu sunt percepută ca un artist în țara mea”, a spus ea cu amărăciune.

La Cannes a ajuns să fie comparată constant cu Salma Hayek

În vârstă de doar 26 de ani la momentul izbucnirii scandalului, Rona Hartner a explicat că, deși a fost doar un dans nevinovat cu președintele de atunci, lumea a avut nevoie de o poveste senzaționalistă. „Nu era vorba de viață intimă, era doar un dans. Lumea avea nevoie de un scandal, și a fost cel mai mare scandal din acea perioadă”, a povestit ea.

Cariera internațională a Ronei a continuat însă în plină forță, iar la Cannes a ajuns să fie comparată constant cu Salma Hayek, una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood. Românca a povestit cum celebra actriță mexicană a ajuns să o invidieze, crezând că Rona încearcă să-i copieze stilul.

Lumea mă oprea pe stradă pentru că mă asemănau cu Salma Hayek. Când ne întâlneam la Cannes, se uita urât la mine. Credea că încerc să o copiez, dar noi chiar semănam la acea vreme. Nu m-am supărat pe ea, chiar am admirat-o, însă acea rivalitate a existat în mod evident”, a dezvăluit Rona.

Viața între glorie și controverse

În ciuda succesului internațional și a recunoașterii în Franța, Rona Hartner nu a scăpat de dramele personale. Relația cu Harvey Weinstein, unul dintre cei mai influenți producători de la Hollywood, a fost una dintre experiențele care i-au lăsat un gust amar. „Harvey mi-a făcut avansuri. La el, era clar: ori pat, ori film. Actrițele care jucau în filmele lui trebuiau să treacă prin patul lui”, a declarat ea deschis despre experiențele neplăcute din industrie.

Actrița a murit la vârsta de 50 de ani, pe 23 noiembrie 2023.

Mai multe