Adda, chinuită de boala care l-ar fi ucis și pe Șerban Ionescu

14 octombrie 2022 14:07   Vedete românești
Ultima actualizare:

Adda, 22 de ani, este chinuită de boala Lyme, atît din cauza simptomelor date de borelioză, cât și din punctul de vedere al tratamentelor alternative sau medicamentoase urmate.

Borelioza e declanșată de o serie de patogeni transmiși de o specie de căpușă

Tânăra artistă nu se dă bătută, ci urmează cu sfințenie un plan de tratament recomandat de medici specialiști. Într-o serie de clipuri postate în Instastory, pe pagina personală de Instagram, Adda a povestit în ce constau tratamentele urmate.

Citește și: Adda are noi probleme de sănătate! De ce a apelat cântăreața la terapia hiperbară

Totodată, ea a arătat și unul dintre efcetele bolii, un tremurat incontrolabil al mâinii, Adda explicând că suferă de demielinizări pe creier, la analize fiind identificate și două chisturi arahnoidiene pe creier, de dimensiuni reduse.

Diagnosticul cât mai rapid în boala Lyme face diferența, iar tratamentul, care este controversat, trebuie să fie unul foarte echilibrat și să lupți cu acest patogen pe toate fronturile. De fapt, nu este un singur patogen, sunt mai mulți patogeni, pentru că Borrelia nu vine singură. Vine cu Moș Crăciun și prietenii săi. Practic, regimul anti-infamator, fără gluten, fără lapte, fără zahăr este bun, pentru că scapi de toxinele date de patogeni în sine, dar și de antibiotice. Dacă ai demielinizări pe creier sau chisturi arahnoidiene cum am și eu... Am două micuțe pe creier, sunt micuțe”, a dezvăluit Adda pe Instastory.

Vezi și: Adda, tratament dur pentru borelioză: «Reziști la o temperatură de...»

Borelioza este o boală foarte parșivă, întrucât, evoluează lent și atunci când simptomele apar, deja s-a instalat. Adda, de exemplu, a făcut o multitudine de analize care ieșeau în parametri normali, în ciuda unor erupții agresive, pe piele.

Borelioza sau boala Lyme este o afecțiune de origine bacteriană, care se transmite prin mușcătura căpușelor din specia Ixodes, o insectă care infectează organismul uman cu bacteria Borrelia burgdorferi.

Nu rata nici: Magda Catone, confesiune tulburătoare la TV: «Nu am apucat să plâng de dorul lui Șerban»

În contextul în care un pacient ce a contactat boala nu este diagnosticat imediat și nu primește tratament adecvat riscă să dezvolte complicații majore, cum ar fi, meningita, paralizie faciala, miocardita Lyme, artrita Lyme și alte boli autoimune.

În noiembrie 2012, ne părăsea îndrăgitul actor Șerban Ionescu, la vârsta de 62 de ani. Fusese, de asemenea, diagnosticat cu borelioză, dar prea târziu. După o suferință cumplită, actorul ajunsese să fie imobilizat la pat. Imaginile cu el, vorbind despre boala necruțătoare, în emisiunea lui Cătălin Măruță, au rămas adânc întipărite în memoria celor care le-au privit.

Cauza morții regretatului actor a rămas controversată, întrucât, în România a fost testat pozitiv pentru borelioză, iar după mai multe investigații realizate în Germania, rezultatul a indicat scleroză laterală amiotrofică.

La acel moment, au existat mai multe discuții contradictorii între specialiști, însă cele două afecțiuni pot avea simptome similare, existând cazuri când pacienții cu scleroză laterală amiotrofică sunt testați pozitiv la boala Lyme.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe