Adda, confesiune tulburătoare despre lupta cu borelioza: «E mizeria din tine care vrea să trăiască»

Ultima actualizare:

Adda (30 de ani), pe numele ei Ada Alexandra Moldovan, duce o luptă grea și inegală cu o infecție de temut: borelioza sau Boala Lyme. Solista și-a schimbat total stilul de viață, a dat restart obiceiurilor nesănătoase și urmează un tratament agresiv. Adda a vorbit, din nou, despre chinul prin care trece.

Adda, 30 de ani. Foto: Instagram
Adda, 30 de ani. Foto: Instagram

În luna februarie, Adda a aflat, după un an şi jumătate de investigaţii medicale, că are în corp două bacterii periculoase: bartonella și borellia. A început un tratament agresiv și a anunțat că se retrage din viața publică, pentru a se concentra pe această luptă, pe care obligatoriu trebuie să o câștige pentru sănătatea ei.

Solista a fost deschisă și sinceră legat de această mare cumpămă prin care trece și își ține fanii virtuali la curent cu evoluția bolii, dar și cu stările ei emoționale. Așa se face că artista a avut din nou o apariție pe Instagram, dedicată acestui subiect. Iată care sunt noutățile anunțate de solistă.

Citește și: Căpușele, pericolul de la iarbă verde. Ce boli transmit și cum previi mușcătura

"Eu am ales să bat nebunia asta din toate punctele de vedere: alimentar, chimic, spiritual. Borellia nu vine niciodată singură, vine cu o infecție. Ea este o spirochetă care se înmulțește. Aceste spirochete sunt ca niște viermișori care circulă liberi prin corpul tău și se pun unde vrea mușchiul lor: pe ficat, plămâni, în creier, în sânge, în celule, nervi, mușchi, depinde și de tipul Borelliei", povestește Adda, pe care a ajutat-o, spune ea, stilul de viață sănătos pe care l-a adoptat în lupta cu boala.

Adda: "Corpul tău, care vrea să trăiască, n-o să-ți ceară niciodată junk-food"

"Din punct de vedere alimentar, ai două opțiuni și chestia asta m-a ajutat pe mine să fiu foarte strong (n.r. puternică): să hrănești boala sau să te hrănești pe tine. Corpul tău, care vrea să trăiască, și care vrea să fie sănătos, n-o să-ți ceară niciodată junk-food. Cine îți cere junk-food? E mizeria din tine care vrea să trăiască și intră în sevraj dacă nu îi mai dai. E ca la fumători, dacă nu au țigări o iau razna. La fel se întâmplă și cu aceste bacterii, în momentul în care tu nu le mai dai ce le place să mănânce ca să fie puternice și să se înmulțească o iau razna și încep să îți ceară.

"Efectiv am niște pofte, eu nici când eram însărcinată nu aveam așa pofte cum am acum. Dacă vrei să ataci direct nu prea ai șanse de reușită, pentru că ea e foarte smart (deșteaptă). În momentul în care simte că îi dai antibiotic își schimbă forma sau se bagă la tine în celule. Ceea ce trebuie să faci e să drenezi corpul, iar asta poți să faci prin suplimente din plante, hidratare, drenaj limfatic, masaj, lichide foarte multe, fructe, vitamine și așa mai departe”, a mai spus solista.

Citește și: Ce este Borelioza, boala cumplită care a făcut-o pe Adda să se retragă din showbiz

Boala Lyme sau borelioza este o afecțiune infecțioasă, care se transmite prin mușcătura de căpușe infectate. Borelioza este o afecțiune multisistemică (poate afecta intreg organismul) și implică, pe rând, pielea, sistemul nervos, inima, articulațiile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net