Artista din România care a slăbit 43 de kilograme. Care sunt alimentele pe care le-a scos din dietă: „Am făcut și 6 luni de..”

19 septembrie 2024 7:01   Vedete românești

Mariana Anghel, cunoscută cântăreață de muzică populară, a reușit să își transforme radical viața și aspectul fizic în ultimul an. Într-o recentă apariție în emisiunea „La Măruță”, artista a dezvăluit cum a reușit să slăbească 43 de kilograme, scăzând de la 108 kilograme la 65 de kilograme, și care au fost secretele schimbării sale.

De la 108 kg la 65 kg

Mariana Anghel a început călătoria sa de transformare după ce a fost șocată de o fotografie de pe scenă, în care purta o rochie neagră. Impactul vizual a fost puternic și a fost momentul în care artista a realizat că trebuie să facă o schimbare radicală în viața sa. La începutul anului 2023, Mariana era diagnosticată cu diabet de tip doi, colesterol ridicat, ficat foarte gras și tensiune oscilantă. Aceste probleme de sănătate au fost un semnal clar că trebuie să își schimbe stilul de viață.

Orice gras nu poate să se aplece, transpiră, nu poate să urce scările. Or, pentru mine, respirația e cea mai importantă. Am mers la medic, mi-a cerut niște analize, am constatat că am diabet de tip doi, colesterol, ficat foarte gras, tensiune oscilantă. M-a ajutat cinci luni cu injecții, au început să se regleze analizele, iar în februarie a fost eliminată fierea cu pietre foarte multe, iar asta a dus și la mai mult slăbit. Am recurs la o disciplină extraordinară, am intrat pe un program de nutriție și asta m-a ajutat să schimb totul. Am făcut și șase luni de terapie, orice problemă are și o cauză emoțională,” a spus Mariana Anghel în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Alimentele eliminate din dietă

Primul și cel mai important pas al Marianelei a fost să renunțe la anumite alimente care i-au influențat negativ starea de sănătate și greutatea:

Glutenul: Mariana a eliminat glutenul din dietă, ceea ce i-a permis să evite problemele digestive și să îmbunătățească absorbția nutrienților.

Zahărul: Reducerea sau eliminarea completă a zahărului a fost crucială pentru controlul glicemiei și prevenirea acumulării de grăsimi.

Prăjelile: Alimentele prăjite sunt cunoscute pentru conținutul ridicat de grăsimi trans și calorii, așa că eliminarea lor a fost esențială pentru slăbire și menținerea unui stil de viață sănătos.

Regimul post-operator și schimbările ulterioare

După operația de îndepărtare a fierii în februarie, Mariana a urmat o dietă strictă impusă de medici, care a contribuit la pierderea a încă 28 de kilograme. În perioada de recuperare, artista nu a avut voie să facă mișcare, dar acum este determinată să înceapă un program de sport pentru a-și menține rezultatele și a îmbunătăți sănătatea.

Mai multe