Cât costă petrecerile la LOFT? Suma uriașă cheltuită de patroni

15 mai 2022 11:12   Vedete românești
Ultima actualizare:

Pepe Berciu și Ioan Biriș, patronii Clubului Loft, au fost băgați „La Mijloc” de Codin Maticiuc, cronicarul vieții mondene din România. Invitați în podcastul său, cei doi oameni de afaceri au dat detalii uluitoare despre locațiile lor care atrag weekend de weekend cele mai renumite vedete din România...dar și de peste hotare. 

Paradisul bogaților

Cuvântul „Loft” a devenit sinonim cu distracția, opulența și desfrâul. Weekend de weekend, vedetele românești, milionarii și beizadelele, dar și „influencerii” se bat să aibă un loc la una dintre mesele de pe plaja din Mamaia sau pe pajiștea de la Clubul Diplomatic (una dintre cele două locații din Capitală). 

Roabe cu zeci de sticle de șampanie, dive cu ținute extravagante și note de plată de...zeci, chiar sute de mii de euro - toate reprezintă pentru patroni și angajații clubului doar o altă zi de muncă. 

Codin Maticiuc, cunoscut pe vremuri sub renumele de „Craiul de Dorobanți”, a devenit un destoinic cronicar al vieții mondene, el postând constant atât pe pagina de Facebook, cât și pe Instagram, povești și imagini de la petrecerile organizate în locațiile de fițe din România.

Patronii „dau din casă”

În cadrul podcastului său, Codin i-a invitat pe Pepe Berciu și Ioan Biriș, cei doi patroni ai clubului care a stârnit nenumărate controverse de-a lungul anilor. 

Astfel, ei au vorbit despre lucrurile neștiute de public până acum. Dacă presa a scris constant despre sumele uriașe cheltuite de vedete și de milionari pentru doar câteva ore petrecute în locațiile lor, nimeni nu știa cât îi costă pe patroni organizarea chefurilor demne de petrecerile descrise în romanul Marele Gatsby, capodopera literară a lui F. Scott Fitzgerald.

Sute de mii de euro pentru un singur chef

Pentru un chef cum e cel de 1 mai, patronii conceptului susțin că o echipă uriașă muncește vreme de câteva luni pentru a organiza show-ul. Iar costurile sunt pe măsură: 

„La Loft Susai vorbim de zeci de mii de euro. La Mamaia, peste 100.000 de euro (N.R. - pentru o singură petrecere)”, a declarat Ioan Biriș, unul dintre patronii Loft. 

„Angrenați în organizarea 1 mai de anul acesta au fost 250 de oameni. Cu security, cu bucătari, ospătari, oameni implicați tehnic, artiști. Pentru două zile de distracție se muncește cu 3 luni înainte. (...) Anul ăsta a costat vreo două milioane”, a continuat el,

Roaba cu sticle

„Roaba nu costă, cântecul costă”, a afirmat amuzat unul dintre patroni despre obiceiul clienților de a decarta mii de euro pentru hachița de a fi serviți „cu roaba” la masă. 

Citește și: În ce stare e spitalul care nu acceptă donațiile lui Codin Maticiuc. Explicațiile controversate date de conducere

Pepe Berciu a vorbit despre cum le-a venit ideea de a implementa conceptul servirii clienților cu roaba, care a fost preluat de toate cluburile cu ștaif frecventate de mondenități:

„Eram într-o sâmbătă acolo și cineva a comandat mai multă băutură. Am zis: hai să o ducem cumva să fie mai interesant, să nu mergem așa...ca țărănușii, cu câte o sticlă în mână. Am zis, ia curățați, mă, repede o roabă și mergeți cu roaba. Așa am cărat prima roabă”, a relatat amuzat Pepe Berciu. 

Însă patronii știu că amatorii de distracție nu plătesc pentru roabă, ci pentru experiență. Pentru ei, show-ul e cel care le deschide larg buzunarele. 

„Dacă te duci la Paris cu roaba, îți dă ăla cu roaba în cap. E o caterincă, face parte dintr-o poveste. Presa e normal să caute astfel de lucruri”, a completat Ioan Biriș. 

Cât costă roaba?

Chestionați de moderatorii podcastului, Codin Maticiuc și Cosmin Natanticu, cu privire la costurile unei roabe cu băutură, patronii au spus că pornesc de la 7000 de lei: 

„Anul ăsta, de 1 mai, roabele au fost între 7000 de lei și 25.000”, a afirmat Biriș. „Cea mai mare notă nu a fost de 200.000, cum au scris unii. A doua zi aveam ANAF-ul la ușă”, a adăugat Pepe Berciu, spunând că „reclama” de care beneficiază în presă clubul atrage constant atenția inspectorilor fiscali.

E un loc pentru orice om

Mai în glumă, mai în serios, patronii clubului spun că, dincolo de sumele opulente vehiculate în presă, Loft e „un loc pentru orice om care vrea să se distreze”. Ei susțin că cei care trec pragul locației nu sunt obligați să scoată din buzunare mii de euro pentru a sta la doi pași de vedetele care frecventează constant locul: 

„Nu te obligă nimeni să-ți iei o roabă. Te duci la bar, îți consumi băuturile...”, a mai spus unul dintre patroni. 

Controversele din jurul patronilor LOFT

Patronii cluburilor Loft au intrat în afaceri încă din anii `90. Au început cu importul de băuturi, atunci când setea de consum era uriașă în România. De altfel, Pepe Berciu și Ioan Biriș dețin și azi cea mai mare firmă de import de băuturi alcoolice din România. Majoritatea brandurilor de whisky, vodkă, rom și gin care se găsesc în magazinele și cluburile românești sunt aduse prin societatea lor.

În business-ul cu cluburi au intrat cu Office Predeal și Office București, în anii 2000. Loft a apărut abia în 2010. 

Însă prezența lor în paginile ziarelor nu a fost doar datorită succesului în afaceri. Ambii patroni sunt cunoscuți ca personaje influente, cu puternice conexiuni în mediul politic și în lumea serviciilor secrete. 

Ginerele lui Măgureanu

Ion Andrei Biriș este nepotul lui Teodor Biriș, ex-primarul Snagovului. Totodată, este ginerele fostului director al Serviciului Român de Informații (SRI), Virgil Măgureanu, care a fost considerat cândva cel mai puternic om din stat.

Biriș a fost partener de afaceri cu Remus Truică, fostul șef de cabinet în guvernul Adrian Năstase, condamnat la închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Petre Berciu, zis și Pepe, a apărut în topul milionarilor alcătuit de Forbes. În 2011, averea lui era estimată la 13-14 milioane de euro. Însă acum suma ar fi cu mult mai mare. 

Citește și: Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureau, bătută crunt! „Fostul meu soț era agresiv!”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe