Incredibil, cum pictează Fuego! Solistul are 19 expoziții până acum, iar tablourile sunt fascinante

29 ianuarie 2022 13:50   Vedete românești
Ultima actualizare:

Paul Surugiu-Fuego speră să-și poată duce la bun sfârșit, pe 1 martie, un proiect de suflet, concertul simfonic de la Sala Palatului, de acum doi ani, amânat de 5 ori. În pandemie a avut mai mult timp de pictură. Din 2015 a organizat 19 expoziții de tablouri și a ajutat peste 350 de artiști tineri sau nevoiași. 

Paul Surugiu-Fuego (46 ani) spune că pandemia le-a dat peste cap planurile artiștilor. Concertul simfonic de la Sala Palatului din București a fost amânat până acum de 5 ori. În final a fost stabilit pentru data de 1 martie, la 2 ani de când a fost programat inițial.

"E destul de greu să vrei ceva și să-ți faci planuri, neștiind cu exactitate ce va veni. E una dintre lecțiile pe care le-am impregnat în sufletul și-n activitatea mea. Chiar și așa, vreau ca în 2022, pe 1 martie, să pot realiza concertul pop-simfonic de la Sala Palatului, vreau să scriu în fiecare joi, în revista Taifasuri, editoriale la fel de frumoase, sper, care să vă aducă bucurie. Îmi doresc să realizez emisiuni la fel de speciale la TVR 2, cu mari personalități ale României, un divertisment clasic, de calitate, care să ajungă la sufletele oamenilor", spune Fuego, pentru Click!

Fuego, 19 expoziții de tablouri din 2015

Toată lumea știe că Fuego pictează și că face asta din pasiune, pentru a ajuta, pentru a putea oferi șanse tinerilor aflați la început de drum! Dar mai puțină lume știe că această îndeletnicire presupune o atenție precisă și o dorință de evoluție, mai ales că el spune că nu este un profesionist, ci un amator! Paul Surugiu ne-a mărturisit că din momentul în care a ales, la îndemnul criticului de artă Doina Păuleanu, să-și arate public lucrările, totul a trecut la un alt nivel! De atunci, din 2015, până acum, a trecut prin mai multe etape și a realizat, în timpul liber, o multitudine de tablouri.

Le-a expus în cadrul a 19 expoziții naționale în locuri atipice și a ajutat peste 350 de tineri talentați! Mai ales că el, la început de drum artistic, nu a fost sprijinit de nimeni, reușind să facă totul pe propriile forțe! "Și e foarte interesant cum tinerii ajutați peste ani de proiectul ART BY FUEGO cântă azi pe marile scene ale Europei, au câștigat concursuri importante de talente sau reușesc să facă performanțe în România și în afara ei", spune Fuego.

Artistul spune că nu face asta pentru laude, ci doar din dorința de a dărui și celor din jur din ce are, știind că trudește pentru asta! Iar picturile sale, după cum afirmă, au în ele parte din sufletul său și pot fi admirate, de șapte sezoane, și în platoul emisiunii ”Drag de România mea!”, de la TVR 2!", este consemnat pe pagina de Facebook Art by Fuego.   

"Făceam naveta să iau lecții cu marele George Grigoriu"

Nostalgic, el își aduce aminte de vremurile în care făcea naveta de la Turda, pentru a lua lecții de canto de la George Grigoriu. "Când eram prin adolescența mea, n-aveam habar de cum vor evolua lucrurile în viața mea și pe unde mă vor purta pașii peste ani și ani. Nu-mi imaginam, în liceu spre exemplu, că voi avea succes sau voi cânta în fața unei săli cu peste 4000 de oameni care au plătit bilet să mă asculte. Dar nici nu mă gândeam la asta atunci. Făceam naveta de la Turda la București, ca să iau lecții de canto cu marele George Grigoriu și-mi doream să revin cât mai rapid acasă, ca să pot să fiu cu prietenii mei și să pot merge la școală", povestește Fuego.

Despre acea perioadă spune că nu i-a fost ușor, însă a avut parte de o adolescență liberă. "Nu a fost o etapă ușoară, dar oricum am fost o generație care-a prins temeinic anumite cunoștințe, care a avut parte de o adolescență liberă, după Revoluție și care a simțit ce înseamnă și respectul, dar și bucuria de a descoperi lumea! Nu-mi plac comparațiile, dar uite, după vreo 30 de ani de atunci, cred că adolescența și-a pierdut din farmec!", susține el.   

Fuego: "N-am dușmani!"

Eu consider că n-am dușmani. Așa vreau eu să fiu, un naiv care crede că e loc pentru toată lumea sub soare. Nu-mi dau cu părerea despre munca altora, pentru că nu sunt în măsură să judec sau să dau verdicte. Îmi apreciez toți colegi, pentru că fiecare dintre noi avem publicul nostru și nu cred că suntem mai interesanți dacă intrăm în vreun fel pe felia celuilalt. Consider că munca oricăruia dintre noi e importantă, vreau să-i aduc în fața oamenilor, vreau să le spun vorbe frumoase, pentru că merită și pentru că le simt pe deplin!", mai pretinde artistul.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Mai multe