#Exclusiv Click!

Cea mai bună rețetă de pulpă de miel cu legume la tavă! Secretul unui renumit chef din România

15 aprilie 2023 9:24   Vedete românești

Cum să faci cea mai bună și fragedă rețetă de pulpă de miel cu legume la tavă? Chef Jakob Hausmann are rețeta perfectă care se poate servi pentru 8 persoane invitate la masă. 

Cu o vastă experiență în arta culinară, bucătarul elvețian adoră mielul de Paște, astfel că a împărtășit pentru cititorii Click! una dintre rețetele sale preferate!

A dat iepurele pe miel

Chiar dacă în Elveția există tradiția ca de Paște să se servească iepure cu paste spaetzle și legume asortate la cuptor, după ce s-a mutat în România, Chef Jakob Hausmann a devenit fan miel la tavă, rețeta pe care o pregătește în fiecare an, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Maestru în arta culinară, bucătarul elvețian va găti de Paște pentru familia sa, alături de care va petrece sărbătorile la munte.

Rețeta de pulpă de miel cu legume la tavă este una destul de apreciată și o puteți prepara acasă dacă respectați îndeaproape „instrucțiunile“ maestrului chef.

Ingrediente:

2 kg Pulpă de miel

2-3 rămurele de cimbru

8-10 bucăți căței de usturoi

2-3 rămurele de rozmarin

6 linguri ulei de măsline

1.5 kg cartofi

1 kg ceapă

1 kg roșii

½ L vin alb

sare

piper

Mod de preparare:   

Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade. 

Într-o tigaie sau o tavă, se încinge uleiul.

Pulpă de miel, parțial dezosată și condimentată cu sare și piper, se pune în uleiul încins și se rumeneşte pe toate părţile.

Apoi, se pune la cuptor într-o tavă, se adaugă usturoiul, cimbrul și rozmarinul şi se lasă 30 minute, iar din când în când se stropeşte cu sucul propriu, pentru a nu se usca.

Se curăţă cartofii, se taie în bucăţi mari, la fel ceapa şi roşiile. Toate se pun apoi în tavă, în jurul  pulpei de miel; se amestecă bine cu sosul de carne din tavă şi se stinge cu vin alb.  

Se lasă la cuptor circa 1 oră, timp în care se întorc atât carnea, cât şi legumele.

Se scoate pulpa de miel din tavă, se acoperă în folie de aluminiu  şi se lasă să stea un timp, înainte de a o porţiona. 

Se servește pe un platou,  alături  de legumele stropite cu  sosul din tavă. Poftă bună!

Mai multe