Cea mai bună pască pentru masa de Paște. Rețeta folosită de cei mai experimentați bucătari
Pregătirile pentru masa de Paște sunt pe cale de a începe. Gospodinele își pun la punct lista delicateselor pe care le vor pregăti în acest an, astfel că pasca este nelipsită.
Totuși, dacă îți dorești să aduci ceva special mesei de Paște din acest an, poți opta pentru rețeta care te învață cum să prepari cea mai bună pască din întreaga lume.
A fost considerată cea mai bună pască din lume
Pe masa de Paște cozonacul, pasca sau drobul sunt doar o parte dintre mâncărurile specifice acestei sărbători. Gospodinele care dedică timp preparării mâncărurilor în propria bucătărie pot încerca rețeta care le va ajuta să pregătească cea mai bună pască de până acum, potrivit cookanadplay.ro.
Pasca din aluat de cozonac și umplutură de brânză îți va garanta o masă de Paște de neuitat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
500 g făină
20 g drojdie proaspătă
150 g zahăr,
coajă rasă de lămâie
3 gălbenușuri
200 ml lapte călduț
150 g unt
un praf de sare
2 lingurițe esență de rom
Umplutura
1 kg brânză de vaci proaspătă
4 albușuri
3 linguri de griș
125 g zahăr
100 g stafide
coaja rasă de lămâie
1 sticluță esență de vanilie sau rom
1 gălbenuș pentru uns
Mod de preparare:
În laptele încălzit se adaugă untul și zahărul și se amestecă până la topire.
Făina trebuie cernută de două ori pentru a fi cât mai aerată. Într-un pahar se pune drojdia cu puține lapte cald în care să se dizolve, amestecată cu 1 linguriță de zahăr. Se lasă într-un loc cald până când i se dublează volumul.
Într-un bol cu apă călduță și esență de rom sau vanilie se pun stafidele la hidratat.
Făina cernută se frământă cu drojdia și amestecul din lapte și unt topit. Gălbenușurile se freacă bine cu sare, coajă de lămâie și esență, apoi se adaugă în făină.
Aluatul trebuie frământat foarte bine, apoi lăsat la dospit într-un loc cald. Ulterior, pregătește compoziția pentru umplutura de brânză, pe care o vei folosi să asamblezi pasca.