Cel mai mare secret al Corneliei, cea mai bătrână dansatoare a maneliștilor. Cum își face genele atât de lungi

2 octombrie 2023 16:08   Vedete românești

Cornelia Dansatoarea este una dintre cele mai în vârstă dansatoare de la noi din țară. Ea s-a făcut remarcată încă de când era foarte tânără și apărea în aproape toate videoclipurile cântăreților de manele.

Unul dintre lucrurile care ies în evidență atunci când te uiți la Cornelia Dansatoarea sunt genele „false” și foarte lungi. Dar, adevărul real este că genele ei sunt cât se poate de naturale.

Învățată de o balerină din Rusia ce să facă

Într-o emisiune difuzătă acum mai mulți ani, Cornelia Dansatoarea a dezvăluit ce truc de frumusețe folosește pentru ca genele ei să arate ca și cum ar fi false.

„Eu eram balerină la ansamblul Raspodia română. Am mers într-un turneu în Moscova. Acolo am văzut o balerină rusoaică şi am întrebat-o cum şi le face. Există un rimel rusesc compact, nu este lichid. Acelaşi rimel îl folosesc de ani de zile. Îmi ia cam jumătate de oră”, a explicat Cornelia la Antena Stars.

Dansatoarea a mai dezvăluit şi ce face pentru a fi în formă la aproape 55 de ani. Cornelia recunoaşte însă că nu are multe trucuri pentru a se menţine.

„Singurul meu secret este meseria pe care o fac, dansul. Eu de foarte mulţi ani dansez. Am terminat o şcoală populară de artă. Am avut şi eu timp anul acesta. Am fost de două ori la un centru spa. Eu nu fac masaje. M-a impresionat spirulina aceea vie care e singura din Europa”, a mai spus dansatoarea.

Cornelia s-a apucat de dans în copilărie

Dansatoarea Cornelia a spus că a început să danseze din copilărie, datorită tatălui ei, în vreme ce mama ei a încercat să o îndrume spre altă carieră.

„Dansez de când eram micuță. Tatăl meu a dansat și el în tinerețe. Apoi a avut o altă meserie. Când aveam trei ani, mă învăța primii pași de dans. M-a dus la balet. Apoi, când am crescut mai mare, mama a vrut să mă fac asistentă, la fel ca ea, dar mie nu îmi plăcea, pentru că îmi era foarte frică de sânge, de ace… Am terminat Școala Populară de Artă, cu media zece, am o diplomă de maestru coregraf în dans popular.

Mama, la un moment dat, nu mă mai lăsa să merg să dansez. Ca să o împac, am făcut liceul economic 4, cofetar-bucătar. Tot cu media zece am luat diploma de maestru bucătar-cofetar și apoi diploma de coregraf. Am dat concurs la Ansamblul Rapsodia Română, unde am fost vreo 30 de fete. Din 30, am luat două”, a spus ea, precizând că a primit ajutor din partea soției lui Gheorghe Turda.

Dansul pe manele este un hobby pentru ea. „Am reușit să intru în lumea lor pentru că am știut să mă respect pe mine. Și de aceea mă respectă și ei”, spunea, la Antena 1, Cornelia Dansatoarea.

Mai multe