De ce Andreea Bălan și tatăl său nu-și vorbeau de zeci de ani: „Îmi trăgea câteva palme”. Motivul pentru care artista a fugit de acasă, la 18 ani + Cele mai mari scandaluri tată-fiică

17 octombrie 2024 16:27   Vedete românești
Ultima actualizare:

Miercuri, 16 octombrie, Andreea Bălan i-a emoționat pe fanii prezenți la concertul său „Povestea sufletului meu”, de la Sala Palatului. Artista și tatăl ei, Săndel Bălan, autorul pieselor trupei Andre, au cântat împreună piesa „Flori de tei”, după mulți ani în care nu și-au vorbit. De ce se certaseră cei doi și care a fost, de fapt, motivul pentru care cântăreața a fugit de acasă, la 18 ani?

Andreea Bălan nu a vorbit cu tatăl ei, Săndel, pentru o perioadă bună de timp. Deși au trecut câțiva ani, cei doi s-au împăcat și chiar au cântat împreună pe scena Sălii Palatului,  în timpul concertului „Povestea sufletului meu”. Și totuși, de la ce au pornit conflictele dintre cei doi?

Tatăl Andreei Bălan a avut o relație destul de complicată cu fiica sa, mai ales după destrămarea trupei Andre. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, relația lor s-a răcit și nu și-au mai vorbit pentru o lungă perioadă de timp.

De ce Andreea Bălan nu mai vorbea cu tatăl ei

Andreea nu vrea ca eu să mai apar în presă, îmi spune că nici tații altor artiști nu fac asta. Ea nu-mi mai vorbește de o perioadă lungă. Nu vreau ca să stau toată viața părăsit și să mă cert cu propriul copil. Și dacă aveam zece copii și mă certam cu unul dintre ei, acest lucru te rănește”, spunea Săndel Bălan, cu ceva timp în urmă.

La rândul ei, în cadrul unui podcast, artista a dezvăluit că tatăl ei o bătea ca să urce pe scenă. Astfel că, comportamentul foarte dur al acestuia a contribuit la ruptura dintre cei doi. De asemenea, Andreea a fugit de acasă la 18 ani, după ce a observat că tatăl său îi lua toţi banii din concerte şi o lăsa cu mâna goală. Ea l-a iertat abia în momentul în care a devenit și ea părinte.

E adevărat, mă bătea dacă nu voiam să urc pe scenă. Dacă făceam mutre, îmi trăgea câteva palme. Îmi amintesc că am avut odată un accident de maşină, în drum spre un concert, tata a intrat pe contrasens. Am intrat într-un şant, eram plină de sânge de la buză şi, după aia, în două ore, noi eram pe scenă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. (...)

La 18 ani am fugit de acasă! Tata îmi cheltuise toţi banii. Când l-am întrebat, nu ştia nici el pe ce. Eu la 18 ani m-am trezit ca nu am nimic, după 1 milion de discuri vândute. Am fugit la Bucureşti, am stat într-o garsonieră şi mi-am luat un Peugeot în rate. L-am iertat abia când am devenit şi eu părinte”, a declarat Andreea Bălan la podcast-ul „Acasă la Măruță”.

Cum să mă acuze că o băteam, că o călcam în picioare? Avea 48 de kilograme cu tot cu haine, ce să baţi la ea? Eu sunt inginer, cu zece brevete de invenţii, sunt un om educat, nu un barbar. Normal că o certam la repetiţii sau când nu era atentă, şi o mai smuceam de mână, dar de aici şi până a spune că o făceam proastă sau că o loveam e cale lungă!”, ne mărturisea tatăl artistei, cu câțiva ani în urmă.

Săndel Bălan a fost atât impresarul, cât şi compozitorul melodiilor interpretate de trupa Andre, în perioada ei de glorie. Artista și tatăl ei s-au împăcat, în sfârșit, după ani de reproșuri și conflicte în familie. 

Mai multe