Delia Budeanu a murit! Crainica Epocii de Aur, de o frumusețe răpitoare, avea 75 de ani

19 octombrie 2024 16:04   Vedete românești
Ultima actualizare:

Delia Budeanu, una dintre cele mai apreciate și frumoase prezentatoare TV din Epoca de Aur, care a prezentat știrile atât înainte, cât și după Revoluție, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani, sâmbătă, 19 octombrie 2024.

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de ’90, a încetat din viață sâmbătă, 19 octombrie 2024, înconjurată de întreaga familie. Prezentatoarea TV de o frumusețe răpitoare a Epocii de Aur, care i-a fermecat pe telespectatori, rămânând un simbol de eleganță în peisajul media românesc, avea 75 de ani.

Trupul iubitei prezentatoare TV va fi depus, duminică, ora 16.30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc, luni, la Mănăstirea Ghighiu. 

Delia Budeanu, carieră impresionantă în televiziune

Delia Budeanu s-a născut la București pe 28 mai 1949 și și-a petrecut copilăria în casa de la țară a tatălui său. După ce a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în anul 1969, s-a mutat în Capitală pentru a-și urma visul, acela de a deveni o jurnalistă de succes. A lucrat câțiva ani la un post de radio pentru tineret. În 1970, a susținut un concurs alături de alte 11 pretendente, pentru postul de prezentatoare la TVR. Decenii la rând, a fost prezența solară de pe micile ecrane, fiind arhicunoscută pentru zâmbetul cu care își întâmpina telespectatorii la știrile postului național de televiziune.

A fost căsătorită cu Radu Budeanu, fost redactor-șef al săptămânalului „Lumea”. Are doi copii, Diana, născută în 1969, din mariajul cu medicul Romulus Balaban, de care a divorțat după un an de mariaj, și pe Radu Ioan, rezultat din căsătoria cu jurnalistul Radu Budeanu.

În 1997, a renunțat la televiziune. A intrat într-o depresie după moartea soțului. Delia Budeanu rămâne dintre cele mai admirate crainice ale TVR și cea mai frumoasă prezentatoare din istoria Televiziunii Române. În 2008, a publicat volumul autobiografic „Live”, la editura Vremea, despre parcursul său ca prezentatoare de televiziune, într-o perioadă extrem de sumbră.

Între anii 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2 („Oamenii timpului nostru“) și la Money Channel („Întâlnirile Deliei Budeanu“), iar în vara acestui an a publicat la Editura Curtea Veche, cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”.  

Mai multe