#Exclusiv Click!

Din ce afaceri câștigă bani Chef Nicolai Tand, concurentul de la Asia Express: „Unii fac bani cu creierul, eu fac cu mâinile”. Cât costă să dormi în pensiunea lui Maramureș?

18 septembrie 2024 17:32   Vedete românești

Chef Nicolai Tand (50 de ani) are mari șanse să ajungă în finala „Asia Express” (Antena 1), demonstrând că știe să se descurce în situațiile limită, cu mâncare puțină și condiții precare de cazare. Însă, în timp ce, la  concursul de supraviețuire, face foamea, iată că, în România, este proprietarul unei superbe pensiuni, dar și al unor localuri. Am aflat ce prețuri are, dar și ce spun turiștii care i-au trecut pragul!

Nicolai Tand: „Hai, la noi, în Maramu’!”

Chef Nicolai Tand a muncit ani la rând ca să înalțe Casa Tand, din satul Rozavlea, din Maramureș, locul de vis unde  îi așteaptă pe turiștii, iubitori de tradiție, cu bunătăți preparate chiar de el:

„Hai, la noi, în Maramu’, în satul Rozavlea, de pe Valea Izei, într-un loc în care timpul parcă s-a oprit. Te așteaptă țoluri colorate, cergi din lână, icoane vechi, ştergători şi oluri, deasupra uşii, toate îţi spun poveşti despre moroşenii de altădată”, este mesajul lui de întâmpinare.

Cât costă să dormi în pensiunea lui din Maramureș?

Am aflat și cât costă, în această perioadă, șederea în pensiunea lui Chef Nicolai Tand, din Maramureș, locul său natal:

„Cazarea costă 180 de lei pe noapte camera de două persoane. Avem camere și cu un pat, dar și cu două. separate, sau matrimonial. Avem locuri libere, perioada aceasta, vă așteptăm!”, ne-a informat o doamnă amabilă, care se ocupă de rezervări.

Pensiunea, cu 8 camere, se poate închiria însă și în întregime, pentru evenimentele de familie. Casa are o grădină mare, un foișor și un loc pentru preparat grătarul, dar și o bucătărie modernă, cu aragaz, frigider, cafetieră, prăjitor de pâine, veselă și tacâmuri.

Părerea unei turiste: „Recomand 100%”

Iată și ce spune o turistă, care a petrecut aici vacanța de vară, împreună cu familia. Mai mult, aceasta s-a arătat încântată și de personalitatea celebrului patron, Nicolai Tand, pe care l-a cunoscut personal: 

„Recomand 100%. Locul potrivit pentru relaxare, foarte curat si foarte ospitalieri. Doamna Maria și domnul Tand sunt doi oameni minunați, mă bucur că v-am cunoscut, ne-am simțit ca parte din familie, nicidecum precum niste turiști. Ne bucurăm că v-am trecut pragul și prin poveștile voastre ne-ați dat un exemplu de viață”.

Rețeta lui Chef Nicolai de coaste de porc cu porumb

Chef Nicolai are o rețetă delicioasă de coaste de porc cu porumb, pe care le-o prepară adesea și turiștilor, mai ales în anotimpul rece:

”Aveți nevoie de: 1 kg coaste de porc, 1 kg cartofi noi, 1 kg porumb proaspăt (știulete), 500g morcovi. 1 legătură pătrunjel, 1căpățână usturoi, 1borcan de miere (250g), plic ghimbir pudră, 1 plic usturoi pudră, ketchup, boia dulce, sare, piper”. 

Iată și modul de preparare oferit de Nicolai Tand: „Coastele de porc se condimentează cu sare, piper, boia, miere, ghimbir pudră, usturoi pudră și ketchup. Se pun în hârtie de copt, iar pe dinafară se împachetează în folie de aluminiu, ca să se gătească slow cooked în papiotă.

Se bagă coastele în cuptorul preîncălzit la 140 de grade și se lasă în cuptor, la aceeași temperatură, pentru 2 ore. Cartofii noi se fierb împreună cu știuleții de porumb tăiați în 3, 4 bucăți și, când sunt gata, se amestecă cu carnea și sosul”.

E patron de localuri, în București. Are reduceri de 40%

Dar, Nicolai Tand și-a încercat norocul, tot în domeniul HORECA, și ca patron de localuri. Din păcate, în acest moment, pe Internet este anunțat că „La Cantine de Nicolai”, restaurantul său, cu meniu fin, franțuzesc, este închis pentru relocare. În schimb, celălalt local, Nicolai To GO, tot din București, din zona Dristor, cu mâncare pentru acasă, prin comandă online, merge bine, având o ofertă generoasă de catering.

De pildă, o porție de aripioare în sos asiatic e la prețul de 23,7 lei:

„Acest preț are de fapt inclusă și o reducere de 40%. În această perioadă, avem această reduce de 40% la toate meniurile”, ne-a anunțat persoana care se ocupă de preluarea comenzilor.

Nicolai Tand: „Eu nu știu să fac bani decât muncind”

Nicolai Tand nu fuge de muncă. A și povestit, de altfel, într-un interviu cu Mihai Morar, despre viața lui, deloc ușoară. A tras din greu, pentru tot ce are acum:

„Eu nu știu să fac bani decât muncind. Unii fac cu creierul, eu fac cu mâinile. Regret în viața asta că n-am făcut studii, dar am decis să nu fac, după ce a murit tata, pentru a face bani pentru mama. Adică, mama să muncească, iar eu să mă distrez?

Aveam imaginea unor prieteni, care se duseseră la studii la Sighetu Marmației, și mai mult stăteau la cinema sau la distracție. Munca nu doare! Am dat cu târnăcopul, la viața mea, am cosit și strâns fânul, la rafinăria Astra din Ploiești ca zilier, la plantat și legat de hamei, în construcții. Cos și la mașină! Mergeam toată vara la muncă, nu la mare, după bani, ca să aduc acasă”.

Mai multe