Drama care i-a marcat viața lui Florin Piersic: „ Cea mai mare tragedie a familiei noastre”

30 decembrie 2023 13:03   Vedete românești

Florin Piersic, cunoscut pentru contribuțiile sale remarcabile în teatru și filmul românesc, ascunde în spatele zâmbetului său o amintire tragică din copilărie. Puțini știu că acest actor plin de viață a trăit o tragedie în tinerețe.

El a crescut într-o familie iubitoare, tatăl său fiind medic. Cu toate acestea, o tragedie dureroasă a marcat viața sa.

La o vârstă fragedă, Florin și-a pierdut sora mai mare, Lucica, într-un incident tragic. Lucica a murit înecată în râul Prut, în încercarea de a-și salva o prietenă, luptând împotriva curenților puternici.

Această pierdere tragică a marcat profund viața actorului. În fiecare interpretare a sa, gândul îi zboară mereu către familia sa și spre sorălui regretate.

Într-un interviu, Florin Piersic a mărturisit: „Am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre! Cred că avea 10-11 ani, pentru că noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre.

Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinții mei ci și la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha.

E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam șapte ani, șase ani și jumătate, e prima amintire pe care o țin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toți oamenii din Cernăuți.”

Drama prin care Florin Piersic a trecut în copilărie

În plus, relația sa puternică cu Dan Negru, realizator TV, a fost consolidată în momente de durere.

În timpul unei perioade dificile pentru Dan Negru, când tatăl său se afla pe patul de moarte, luptându-se cu cancerul, Florin Piersic a fost un sprijin puternic, fiind mereu prezent pentru a-l încuraja și susține pe Negru în acele clipe dificile.

Florin Piersic, având părinți bucovineni - mama sa, Vera Piersic, din Valea Seacă, și tatăl său, Ștefan Piersic, medic veterinar, originar din Corlata - și-a trăit anii copilăriei în localitățile Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi s-a mutat în Cernăuți și, mai târziu, în Cluj.

Aici, a studiat la Liceul de Băieți nr. 3, astăzi cunoscut ca Colegiul Național Emil Racoviță. Florin Piersic a fost descoperit în lumea artistică de actrița și regizoarea Elena Negreanu.

Mai multe