Ce pensie de nimic are Florin Piersic. De câte ori câștigă mai mult Ion Țiriac

Ultima actualizare:

Florin Piersic nu mai are nevoie de nicio prezentare! Este unul dintre cei mai mari artiști ai României, iar mare parte din viață a dedicat-o cinemtografiei și filmului. După cei 66 de ani petrecuți pe scenă, maestrul primește o pensie mizeră din partea statului. 

Ce pensii primesc Florin Piersic și Ion Țiriac / foto: Colaj Click!
Ce pensii primesc Florin Piersic și Ion Țiriac / foto: Colaj Click!

Ani buni din viață i-a dedicat teatrului și filmului, făcându-se remarcat prin prisma rolurilor sale din producții celebre: „Ciulinii Bărăganului” (în care a debutat în 1957), ‘Răscoala” (1965), „Columna” (1968), „Mihai Viteazul” (1971), „Pintea” (1976), „Drumul oaselor” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Totul se plătește” (1987), „Eminescu versus Eminem” (2005). Totuși, după o experiență atât de vastă, mulți s-au întrebat ce sumă primește actorul. 

Pensia infimă primită de maestrul Florin Piersic

Dacă pensiile speciale ale oamenilor care ne conduc țara ajung la valoarea zecilor de mii de lei, ei bine, pensiile marilor artiști care reprezintă România sunt extrem de mici. Un caz concret este Florin Piersic care, după ani și ani dedicați scenei, primește o pensie de 2.000 de lei. 

De asemenea, actorul încasează, pe lângă pensie, o indemnizație de merit de la Uniunea Teatrală din România, a cărei valoare se extinde la suma de 2.700 de lei, scrie playtech.ro.

Câți bani primea actorul pe un film 

Florin Piersic s-a făcut remarcat prin prisma talentului său colosal după ce a jucat în mai multe filme și seriale. Cu câți bani era plătit actorul pentru un film: 

„N-am avut (n.r. bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract.

Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului”, a povestit Florin Piersic, în pod-castul găzduit de Mihai Morar.

Pensia lui Ion Țiriac, mult mai mare decât a lui Florin Piersic 

Miliardarul român primește o pensie substanțială din partea statului (12.000 de lei). Această sumă a depus-o lunar într-un cont, iar din 1999 până în prezent ar fi adunat o sumă de aproximativ 700.000 de euro, bani de care nu s-a folosit niciodată, notează gândul.

Ion Țiriac primește suma respectivă pentru toți anii petrecuți pe terenul de tenis. Totodată, unul dintre cei mai bogați români a fost, timp de 20 de ani, ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net