#Exclusiv Click!

După Helene a venit Milton! Catrinel Sandu, îngrozită de valul de uragane din Florida:„A fost rău de tot, n-am avut vânt așa de puternic niciodată!"

10 octombrie 2024 9:57   Vedete românești

Abia ce au scăpat fără pagube și teamă prea mare de urganul Helene din Florida, căci a venit altul la rând, pe nume Milton, și le-a dat mari bătăi de cap.

Catrinel Sandu și familia ei au fost îngroziți de furtuna care s-a pornit în Florida, la Sarasota, acolo unde locuiește celebra coregrafă.

Uraganul Milton este considerat un fenomen meteo extrem de periculos, iar dacă până acum Catrinel Sandu s-a ținut tare, vedeta a recunoscut că s-a temut de această dată și că a fost chiar rău.

„Ea este acum în afara oricărui pericol și s-a ales cu daune minore, însă are prieteni afectați de uraganul Milton, iar Florida nu arată tocmai ok după acest val de furtuni. Dacă uraganul Helene nu a reușit să îi distrugă piscina, iată că Milton i-a "zburat" tot acoperișul situat pe două etaje al piscinei pe care o are în frumoasa ei casă din Florida.

„Ne-am luat măsuri de precauție"

Click! a ținut legătura cu Catrinel Sandu și aseară, când Milton abia se manifesta, dar și în această dimineață, când acolo era deja trecut de miezul nopții. Catrinel Sandu ne-a povestit cum s-a pregătit să facă față acestei adevărate forțe a naturii, dar și cum a depășit pericolul.

„Eu o am pe prietena mea aici, cu fata ei, care este prietenă cea mai bună a Sarei, au copilărit de la trei ani împreună. Au venit să stea cu noi. Și s-ar putea să mai vină încă o familie, care deja a pierdut curentul. Noi nu evacuăm zona, pentru că noi suntem într-o zonă destul de ok, cât se poate de ok. Suntem în zona D.  Zonele A, B și C au fost "mandatory evacuation".

Deci, a trebuit obligatoriu să evacueze zona. Noi eram următoarea zonă, D, dar nu s-a ajuns până la noi. Cartierul nostru e destul de bine poziționat. Adică tot timpul n-am avut probleme cu apa. Dar, cu vântul vor fi probleme, va fi un vânt cum nu a mai fost până acum. Ne-am luat măsuri de precauție, cât poți de mult.Acum la noi e deja ora 5 după-amiază. În câteva ore o să lovească.  Și deja e nebunie afară. Plouă, dar vântul a început să fie foarte puternic”, ne-a spus coregrafa care are și unde să se adăpostească în caz de urgență.

„O să ne adăpostim"

 „Avem un loc în casă, closet, care este destul de mare. Closet-ul în care o să ne adăpostim acolo în cazul în care se sparge vreun geam sau se întâmplă ceva.  E zona din casă cea mai sigură, pentru că în rest am geamuri peste tot, în toată casă. Și nu mici, mari. Ceea ce nu e un lucru bun acum în situații de genul ăsta.  Dar o să ne adăpostim acolo", ne povestea azi noapte, Catrinel Sandu, înainte ca uraganul Milton să lovească în zona în care ea și familia ei locuiesc.

„Nu ne așteptam niciodată să ne lovească din partea asta"

Speriată de ceea ce va urma, Catrinel Sandu și-a făcut provizii cu mâncare și se aștepta ca la un moment dat să li se întrerupă și curentul electric, așa cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri. Vedeta a recunoscut că a cuprins-o o stare de agitație, dar că soțul ei, medicul stomatolog american, Steve Schroeter, își păstrează calmul și are încredere în  el că știe cum să controleze situația în caz de urgență majoră.

„Eu cu prietena mea am gătit tot ce se putea găti. Cu siguranță o să pierdem electricitatea. Nu o să mai avem nici internet, nici semnal. Există un app acum prin care se pot transmite mesaje prin satelit. Am descărcat și app-ul respectiv în caz de urgență. Am gătit ce am reușit să găsim prin frigider  ca să avem măcar pentru o zi, pentru copii.

Este nebunie. Nu ne așteptam niciodată să ne lovească din partea asta. E primul uragan care se formează pe partea asta, unde stăm noi.  Acum, ultimele date, arată că lovește chiar în noi, Sarasota-Bradenton. Nu s-a dus înspre Tampa. Nu coboară South from Venice.  Și chiar dacă nu lovește spre noi, tot o să fim destul de afectați.Am făcut bagaje pentru last minute.  Știi, dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva și trebuie să pleci să evacuezi, avem fiecare câte un rucsac mic, cu de toate, cu acte, cu tot ce trebuie", ne- mai spus Catrinel Sandu.

„Am făcut poză la toată casa, pe afară, prin interior, pentru asigurări.  Adică, niciodată, în toți anii ăștia de Florida, 14 ani și ceva,  am trecut prin uragane,  parcă niciodată n-am fost așa speriați.Steve, soțul meu nu este speriat.  Este un om extrem de calculat, e extrem de relaxat,  și-a luat toate măsurile posibile de precauție. Are garajul plin de toate sculele posibile din lume. Dacă se întâmplă ceva,  poate să acționeze imediat și să repare.  A încărcat toate ustensilele pe care le are și cu baterii,  dacă, cumva, pierdem electricitatea. 

Are mașina foarte mare,  cu care putem să ieșim peste tot în lume și să trag orice cu ea. El e foarte relaxat și pregătit. Ce o să se întâmple, o să facem față, el așa zice. Și avându-l pe el atât de calm și de relaxat  lângă noi, ne dă o stare mai bună și mai pozitivă. Sper din tot sufletul să fim protejați,  așa cum am fost tot timpul în zona asta,  și să treacă nebunia asta cât mai repede.  Să ne auzim toți cu bine", ne-a ai povestit Catrinel Sandu destul  speriată.

„E dezastru"

"„per ca toți ceilalți oameni care, săracii, au fost loviți deja de Helene, acum nici măcar două săptămâni, să poată să-și mai găsească ceva din ce-au lăsat în urmă. Pentru că e chiar dezastru de jur împrejur.  Nici nu ne-am revenit bine după nebunia cu Helene și acum lovește Milton din nou și chiar iar pe noi  și toată zona asta de plajă, unde este superb și minunat. Dar așa cum spun cei de aici,  spun și eu, "Florida - stay strong" (n.r.: "Florida, rămâi puternică!").  

Mama nu este cu noi, trebuie să vină într-o săptămână. Apă nu este foarte multă încă, dar vânt mult de tot. Curentul a picat de câteva ori, dar are venit. Dar sunt convinsă că o să pice la un moment dat", a mai precizat Catrinel Sandu cu care ne-am auzit si în această dimineață la noi, după ce uraganul și-a făcut "numărul" deja în Florida.

„Era o liniște amețitoare, un aer ciudat"

Am aflat direct de la sursă că situația nu a fost deloc bună dar Catrinel Sandu a trecut cu bine peste ceea ce s-a întâmplat la ea acasă. Deocamdată, cel puțin pentru casa ei, pagubele sunt minore însă când se vor trezi dimineața, pentru că este diferența de fus orar și vor da o tură pe lângă casă, vor vedea atunci dacă le-a fost devastat mai mult decât acoperișul piscinei care a zburat pur și simplu.

"A fost rău de tot, n-am avut vânt așa de puternic niciodată! Am pierdut curentul de pe la șapte seara,  iar pe la opt și jumătate a lovit exact la noi. "Ochiul"  uraganului a fost chiar deasupra orașului nostru, Sarasota. Înainte să lovească a fost foarte mare furtună cu un vânt extraordinar de puternic. Iar când "ochiul" a fost deasupra orașului nostru, a fost o senzație așa de ciudată, când am ieșit afară cu câinele  era o liniște de parcă totul s-a oprit în loc. Era o liniște amețitoare, un aer ciudat. A fost așa o liniște de un sfert de oră, 20 de minute maxim. 

După ce a trecut partea asta, de "ochi", a venit partea a doua de furtună. De pagube, nu știu să spun acum, decât că ne-a zburat toată „cușca” de la piscină, acoperișul.  Toată piscina nu mai e acoperită acum.  E un „cage” mare, de două etaje. Și a rupt-o pe toată.  Sunt două piscine una lângă alta și de asta „cage-ul” era foarte mare, ca să acopere ambele piscine.  Totul e rupt pe stradă.  Am văzut copacii căzuți,  cât poți să vezi pe întuneric", ne-a declarat "la cald", Catrinel Sndu, direct din Florida - Sarasota.

„Sunt și foarte multe inundații" 

"Sunt peste 2 milioane de oameni fără curent în momentul ăsta în toată Florida. Am înțeles că pagubele sunt foarte mari.  Sunt și foarte multe inundații.  Mulțumesc lui Dumnezeu, că la noi în cartier nu avem problema asta. Curentul este căzut, sper că până dimineață când ne trezim să avem curent.

Dimineață când vom ieși la turul casei vom vedea pagubele, dar important este că am trecut peste. A fost o experiență cumplită. A fost cel mai greu uragan de până acum. Și am trecut prin câteva uragane până acum.Dar a fost ok până la urmă.  Suntem ok, casa n-a pățit nimic, doar partea asta cu piscină. Dar important este că restul casei este intactă, că noi suntem sănătoși, că suntem bine.

Fetele au avut și un pic de distracție,  că au avut-o pe prietena lor, cu ele,  și eu pe prietena mea.  Steve a fost singurul bărbat dintre toate fetele.  Și el a fost cel mai calm, cel mai liniștit. Am stat, am povestit.  Înainte să rămânem fără curent, ne uitam la un film. A fost așa o experiență de o seară, cu de toate,  pe care, cu siguranță, nu o vom uita!", a încheiat Catrinel Sandu, mai liniștită că au trecut peste ce era mai rău.

Mai multe