Elvira Deatcu, de la polițistă în ”Clanul”, la Elena Ceaușescu în ”Spy/Master”! Ce amintiri are din comunism
Vă era dor de Elena și Nicolae Ceaușescu? Ei bine, veți avea ocazia să-i revedeți cât de curând! Elvira Deatcu și Claudiu Bleonț au intrat în pielea soților Ceaușescu pentru serialul "Spy/Master" realizat de HBO Max ce va avea premiera luna aceasta.
După roluri care mai de care mai interesante, iată că o vedem pe Elvira Deatcu (51 de ani) din "Clanul" într-un alt proiect de mare anvergură, "Spy/Master", ce se va difuza din 19 mai pe HBO Max, unde o va interpreta pe nimeni alta decât Elena Ceaușescu. Iar actrița va avea un partener pe măsură în persoana lui Claudiu Bleonț (63 de ani) care îi va da viață lui Nea Nicu. Cei doi fac echipa bună și au acceptat să joace în producția filmată atât la București cât și în Ungaria, de unde Elvira Deatcu a publicat pe rețelele de socializare tot felul de filmulețe.
Echipa de machiaj a făcut minuni. Asemănarea este izbitoare!
Pentru că a terminat de ceva vreme filmările și a revenit în București, actrița a acceptat să ne acorde un scurt interviu.
Click!: Cum arată o zi din viața Elvirei Deatcu? Cum au fost filmările la „Spy/Master”?
Elvira Deatcu: Se modifică rutina unei zile, dar nu în mod dramatic. Știu din timp ce urmează să filmez, când urmează să filmez – ceea ce este foarte bine, pentru că acum, în ultima perioadă, am avut zile grele, pline cu multe secvențe, mult text și, atunci, am avut timp să învăț temeinic replicile, ca să pot să reacționez pe set la indicațiile regizorale, să țin cont de toate detaliile și reperele tehnice care sunt extrem de importante.
Se modifică, dar nu e ceva care să mă sperie, dimpotrivă, mă bucură, știu să mă organizez foarte bine și, să fim serioși, ce poate fi mai îmbucurător pentru un actor decât să aibă o zi de filmare plină, să fie solicitat și, eventual, seară să mai aibă și spectacol la teatru. Din partea mea, să fie cât mai multe zile "perturbate" în felul acesta.
„Veniți la Odeon! Veți avea parte de seri minunate”
Ce alte proiecte, filmări mai aveți? Știu că, în momentul acesta, ați terminat filmările la sezonul doi din „Clanul”.
Da. Urmează filmările pentru sezonul 3 și premiera "Spy/Master" de pe 19 mai. La Teatrul Odeon am scos o premieră în regia unei tinere regizoare, Teodora Petre, care a câștigat un concurs de texte contemporane. Este primul spectacol de teatru în care joc alături de profesorul meu, Adrian Titieni, și sunt foarte bucuroasă. Este un spectacol care nouă ne aduce multă bucurie, se numește "O casă deschisă" pe care, așa cum frumos a spus-o un coleg, îl jucăm cu casă închisă, pentru că este Sold Out la fiecare reprezentație, ceea ce ne măgulește pe noi toți. Joc și în "Pescărușul", în regia lui Andrei și a Ioanei Gosu, în "Liniște, sărut, acțiune", în regia lui Peter KereK, regizor cu care, ulterior, am lucrat la "Vlad" și, acum, lucrez și la "Clanul".
De asemenea, mă puteți vedea în "Rebarbor", la sala mare, în regia lui Alexandru Dabija. Nu-mi mai vin în minte acum, dar nu trebuie să vedeți numai ce joc eu, vă invit, cu drag, să veniți la spectacolele Teatrului Odeon, pentru că merită. O să vă placă, o să vă bucure, o să aveți parte de seri minunate alături de trupa Teatrului Odeon", a spus vedeta.
Copilăria în comunism
Elvira Deatcu era un copil în perioada comunistă, iar Revoluția din 89 a prins-o la finalul liceului. Iată ce amintiri are din acea perioadă, dezvăluite într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”.
În copilărie v-ați descoperit talente din zona artistică?
Nu neapărat. La Bistrița petreceam mult timp cu două verișoare, iar alături de ele dădeam spectacole pentru bunicul. Și în școală îmi plăcea să învăț versuri, ceea ce acum nu mai fac. Am fost selecționată pentru Cântarea României, dar mie îmi plăcea mai ales pentru că etapele concursului durau mult, iar uneori nu mergeam la școală și câteva zile.
Geo Saizescu v-a descoperit în clasa a IX-a. Cum s-a întâmplat?
Făceam parte din cor, iar Geo Saizescu, care urma să filmeze în liceu, a venit chiar în sala în care repetam cu profesorul de muzică. La probe eram de-a valma multe fete, iar eu și Delia Nartea am fost selectate să jucăm în serialul „O călătorie de neuitat“.
Cum ați descrie experiența celor doi ani de liceu petrecuți într-o echipă de filmare?
A fost o experiență unică în viața mea, aveam 15 ani și câștigam primii mei bani. A fost minunat pentru că am filmat în toată țara și erau locuri pe care nu apucasem să le văd cu părinții mei. În clasa a IX-a am plecat de acasă o lună și am stat la Deva. În acea perioadă am filmat în Rezervația naturală de zimbri de la Hațeg, la Castelul Huniade, Călan, Sarmizegetusa... Ștefan Bănică, Tudor Petruț și Mihai Constantin au fost impecabili în relația cu mine și cu Delia, care eram niște copile speriate. Atunci am început să cochetez cu ideea de a face actorie.
Cum ați trăit Revoluția? Ce amintiri aveți din acea perioadă?
Realizam ce se întâmplă, dar aveam alte lucruri care păreau mai importante pentru noi – Bacalaureatul, admiterea la facultate. Noi, nesimțind atât de acut perioada de dinainte, nu ne-a marcat precum în cazul adulților, prevedeam o schimbare majoră, dar nu era punctul nostru principal de interes. A fost cumva ciudat, pentru că trăiam în mijlocul acelor întâmplări. Ar fi fost bine ca ulterior să stăm de vorbă despre întâmplarea aceasta a vieții noastre pentru că a fost o traumă pe orice palier de vârstă, inclusiv pentru adolescenți.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!