Familia unui renumit cântăreț român, terorizată de Securitate: „Au fost momente de răscruce”

29 iulie 2024 8:58   Vedete românești

Unul dintre cei mai cunoscuți artiști muzicali românești a avut o copilărie de coșmar din cauza presiunii pusă de Securitate

Cel în cauză este Șerban Copoț, care a vorbit despre familia lui și modul frumos în care l-a crescut nu doar pe el, ci și pe frații lui. 

Șerban Copoț: „Mama e o eroină”

Părinții cântărețului au întâmpinat probleme serioase în timpul regimului ceaușist. Tatăl său era comandat de aeronavă și vreme de patru ani de zile a rămas în Germania. În timp ce familia sa era terorizată de Securitate, mama lui Șerban Copoț a rezistat în fața tuturor problemelor. 

„Ai mei nu au fost niște entuziaști ai regimului Ceaușescu, iar noi am fost urmăriți de Securitate. Tata a rămas în 1986 în Germania, s-a întors în 1990. Nu a fost acasă și a fost foarte greu. Mama e o eroină și nu exagerez cu nimic. I-a fost extrem de greu, dar nu am văzut-o plângând. O femeie foarte puternică, dar blândă cu noi. Nici ea nu avea opțiuni, asta e mergem înainte. Mă sfătuiesc cu ea și acum. Au fost momente de răscruce când am sunat-o pe mama, deși am avut o autonomie foarte mare din partea ei”, mărturisește Șerban Copoț.

„Nu era o luptă de parenting”

Vedeta a făcut o comparație între vremurile grele din perioada în care el era copil, raportându-se la perioada zilelor noastre. 

„Tata pleca câteva luni, un an. Erau vremuri foarte grele, era o luptă să poți să crești copii. Erau foarte multe lucruri care lipseau. Nu era o luptă pe parenting cum e astăzi. Noi, emoțional, aveam mai multă libertate de a lua decizii decât în ziua de azi. Acum ai aplicați în care vezi nota copilului înainte să o afle el. Părinții vedeau pe vremuri carnetul de note mai spre final. Acum trăiești într-un stres și creezi copilului un stres. El nu mai are parte de acea echilibrare emoțională și de experiența unui note proaste, pe care trebuie să o gestioneze singur și să o îndrepte până când se dezvăluie carnetul de note sau vine ședința cu părinții. E mai rău, nu îi face mai responsabili. Pe noi ne face niște vulturi care stau acolo încontinuu”, povestește el.

Mai multe