Femeia pentru care Toma Caragiu și-a părăsit soția. A fost marea lui dragoste, el moare în cutremurul din '77, ea este nevoită să fugă din țară

24 septembrie 2024 15:49   Vedete românești

Toma Caragiu a făcut istorie pe scenă de-a lungul carierei sale și a rămas unul dintre cei mai cunoscuți actori din România. Bineînțeles, el s-a făcut remarcat și prin relațiile amoroase pe care le-a avut, însă doar una a fost marea lui dragoste. Femeia care i-a cucerit inima artistului a fost nimeni alta decât Elena Bichman, pe care a iubit-o până în ultima clipă.

Celebrul actor Toma Caragiu a avut o singură dragoste mare în viața sa. Pentru ea și-a părăsit și soția și a iubit-o enorm până când și-a dat ultima suflare. Este vorba despre Elena Bichman. Povestea lor de dragoste a început în anul 1963, pe scena teatrului din Ploiești, însă, la acea vreme, ambii erau căsătoriți. Ea cu Paul Ioachim, iar Toma Caragiu era căsătorit cu Maira Bondar. După un an de zile, cei doi ajung să se căsătorească.

De altfel, actorul mărturisea, la un moment dat, că ar fi întâlnit o vrăjitoare cu doi ani înainte de a se căsători care i-a spus că o să iubească o femeie pe nume Elena. În plus, vrăjitoarea l-ar fi avertizat că o să moară într-un eveniment tragic și l-a sfătuit să evite călătoriile cu avionul.

„Vei avea o mare dragoste care te va înălţa”

Înainte a venit la mine o femeie care a insistat să-mi vorbească. Aştepta în secretariat de mai bine de două ore. Mi-a spus că o cheamă Aphrodita şi e trimisă de Leontin, un spirit din sfera a şaptea, care vrea să mă anunţe că va veni în viaţa mea cineva care mi-a fost predestinat.

Se va numi Elena. «Vei avea o mare dragoste care te va înălţa şi împlini cu o nouă entitate, Eleto». Vor fi 14 ani de succes. După aceea va veni un cataclism, ca un uriaş accident, multă omenire va pieri odată cu tine. M-a sfătuit să evit călătoriile cu avionul”, după cum povestea Toma Caragiu că i-a spus o vrăjitoare.

Dar nu o călătorie cu avionul și o prăbușire a acestuia aveau să îi pună capăt vieții lui Toma Caragiu, ci marele cutremur din 1977. Actorul a încercat să se salveze și a fugit pe scări, dar nu a reușit să scape cu viață.

Din nefericire, tragedia nu s-a încheiat odată cu moartea celebrului artist. Pentru soția sa, Elena Bichman, viața a devenit un calvar, fiind nevoită să plece în SUA, căci lumea a început să-i reproșeze de ce în noaptea cutremurului nu a fost lângă soțul ei și a plecat în Slatina.

În acea perioadă, am fost atacată din toate părţile şi am vrut să fug cât mai departe. Am trecut singură graniţa în Ungaria, iar cum am ajuns acolo am leşinat şi m-am trezit pe câmp după două zile. Am ajuns la New York cu cinci dolari în buzunar, iar acolo am primit încă 30 de dolari, cât să pot închiria o cameră şi am cumpărat ceva de mâncare. Prietenul meu de acolo murise între timp, dar nu mi-a fost teamă că sunt singură într-un oraş atât de mare. Aveam un scenariu despre imigraţie, iar la sindicatul actorilor am întâlnit o regizoare care a vrut să producă piesa imediat”, declara actrița în urmă cu câțiva ani.

Aceasta și-a refăcut viața la doar un an de la moartea actorului alături de Ion Stoica și a revenit în România în anul 2011 în încercarea de a înființa Casa Memorială Toma Caragiu.

Mai multe