Ce etnie avea Toma Caragiu. Puțini știu din ce familie provenea marele actor

Toma Caragiu a fost un mare actor al teatrului românesc. A umplut scena cu fiecare apariție și s-a dăruit trup și suflet carierei sale. A făcut istorie în lumea cinematografiei și s-a bucurat de o admirație nemărginită din partea publicului. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu ce etnie avea.

Toma Caragiu avea origine aromână
Toma Caragiu avea origine aromână

Toma Caragiu era de origine aromână

Toma Caragiu s-a născut într-o familie de aromâni, pe data de 21 august 1925. La scurt timp, regretatul actor și familia sa au părăsit regiunea Kasatoriei, din Grecia și s-au stabilit în România. Și-a schimbat numele din Caragio, în Caragiu, iar ulterior acesta s-a mutat alături părinții și surorile lui în Ploiești.

„Am copilărit şi am făcut şcoala la Ploieşti. Sunt, deci, ploieştean get-betget!“, spunea Toma Caragiu la acea vreme.

Toma Caragiu, o carieră cât o viață

Toma Caragiu și-a descoperit pasiunea pentru actorie în timpul studenției, reușind să îi cucerească atât pe profesori, colegi, dar și pe spectatori cu talentul său. Nu a durat mult până când maestrul a început să joace în diverse piese de teatru, iar la vârsta de 24 de ani a obținut diploma de absolvire a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L Caragiale”.

 În anul 1953, regretatul actor a primit funcția de director de teatru, în cadrul Teatrului de stat din Ploiești, unde a rămas timp de 12 ani. A interpretat zeci de roluri, iar mai târziu s-a transferat la București, unde a avut peste 2.000 de apariții pe scena Teatrului Național și a Teatrului de Comedie. Toma Caragiu a primit chiar și titlurile de „comic genial” și „cel mai bun actor român”. Oamenii l-au considerat un Chaplin al României, chiar dacă a avut înclinații și către dramă.

„Eu nu am devenit actor, eu m-am născut actor!“, mărturisea el.

Toma Caragiu s-a stins din viață la cutremurul din 1977, sub dărâmăturile blocului din București, unde locuia. Dacă ar fi trăit, marele actor ar fi avut astăzi 99 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gabriela cristea facebook jpg
Banner Lora
Petru Șchiopul, domnul care a cedat tronul Moldovei pentru o țiitoare jpeg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
banner irina fodor png
luminita anghel si david puscas conflict scaled jpg
baza stanga daisy 1 jpg
mihai gainusa  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net