#Exclusiv Click!

Fiul Marinei Almășan seamănă izbitor la chip cu tatăl lui: „Am sentimentul că Victor a rămas cu mine”. Ce meserie bănoasă are Victoraș Socaciu în Dubai?

28 septembrie 2024 5:00   Vedete românești

Vedeta postului de televiziune TVR 2 Marina Almășan ne-a vorbit, cu emoție, despre asemănarea izbitoare dintre Victoraș, fiul ei, și regretatul Victor Socaciu, fostul soț. Ne-a mai dezvăluit, exclusiv pentru Click!, și de ce ambii ei copii au plecat să lucreze în străinătate, în Dubai și la Paris, dar și din ce meserii își câștigă banii, departe de țară. 

„Victoraș a fost de la bun început un Socaciu în miniatură”

Marina Almășan a dat timpul înapoi și ne-a oferit amintiri emoționante din vremurile în care ea și solistul de muzică folk Victor Socaciu erau o familie fericită. Am aflat și cu câtă bucurie a primit artistul vestea că va fi tată de băiat, el având și două fiice din alte relații: 

„Victoraș a fost de la bun început un Socaciu în miniatură. Victor și-a dorit foarte mult un băiat, iar eu am urcat în al nouălea cer, în momentul în care medicul, cu care am născut, mi-a spus: „Ai un fecior!”.

A fost o surpriză plăcută, acolo, pe masa de nașteri, căci, până atunci, la toate controalele medicale, refuzam să mi se spună sexul copilului. De mic, Victoraș a semănat cu tatăl lui. Iar lucrul acesta s-a păstrat în timp. Această asemănare, plus numele - același - m-au făcut să am mereu sentimentul că Victor a rămas cu mine, chiar și atunci când „la plecat”.

A luat de la Victor în primul rând ochii, iar cum ochii sunt oglinda sufletului, i-a moștenit și sufletul - sensibil, pe de o parte, drept, și uneori inflexibil, pe de alta”.

„De la tatăl lui a moștenit destul încăpățânare!”

Marina Almășan susține că Victoraș nu a moștenit doar trăsăturile fizice, ci a preluat și multe calități:

„A mai luat, de la Victor, simțul umorului, apoi dorința de a ști totul, de a se informa în permanență, apoi pe cea de a fi independent, mereu pe picioarele sale, dorința de a fi puternic.

Și în relația cu mine, Victor jr îi este tare asemănător tatălui său: e protector, știe să mă facă să mă simt iubită, știe să mă bucure de multe ori cu câte un gest frumos, neașteptat, cu câte o surpriză. Firește, iubirea lui diferă de cea a tatălui său, dar îmi amintește foarte mult de felul în care mă simțeam ocrotită de acesta”.

Însă, lista asemănărilor nu se oprește aici:

„De la Victor, el a moștenit destulă încăpățânare, trăsătură care a făcut ca relația noastră să se poticnească deseori, mai ales în adolescența pe care am rămas să i-o gestionez, din păcate, singură”. 

„Îmi amintesc de calvarul lecțiilor de chitară”

Victor Socaciu și-ar fi dorit enorm ca fiul lor să îi ducă mai departe numele, în lumea artistică. Din păcate, dorința lui nu a coincis cu cea a lui Victoraș, care nu se simțea atras de muzică:

„Nu s-a lipit, din păcate, de el aplecarea către muzică. Îmi amintesc de calvarul lecțiilor de chitară, cu care soțul meu încerca să-și aducă feciorul pe aceeași cale ca a lui, însă cel mic a făcut ca întreaga strădanie a părintelui său să se ducă pe apa Sâmbetei: nimic nu s-a lipit de Victoraș, în materie de chitară!

Slavă Domnului însă, pe cât de strălucitor îi era părintele în ale muzicii, pe atât de briliant este feciorul, în materie de IT!”, a mai precizat Marina Almășan, exclusiv pentru Click!

„Victoraș s-a străduit să-și deschidă singur ușile”

Marina Almășan mai susține că fiul lor, Victoraș, nu a profitat de numele de familie ale părinților pentru a deschide unele uși, pe plan profesional. A ales să lucreze în cu totul alt domeniu, decât cel artistic:

„Victoraș s-a încapățânat să meagă pe un cu totul alt drum, decât cel al tatălui său, prin urmare ușile sale duceau spre alte zări, deci tatăl său nu prea avea cum să i le deschidă.

Soțul meu era “bâtă” în materie de tehnică de calcul! În plus, sărăcuțul de Victoraș nu prea a avut cum să “profite” de părintele său, căci nici macar nu l-a avut aproape pe Victor : acesta se rătăcise, din păcate, prin alți codrii, fiind forțat “de noul context” să se îndepărteze de fiul său.

Știu însă că, în fugitivele lor întâlniri de după divorțul nostru, tatăl îi transmitea mereu fiului sfaturi de viață. Dacă le-a ascultat sau nu, doar fiul nostru știe”.

„Soarta ne-a confiscat șansa de a ne bucura împreună de izbânzile lui Victoraș”

Vedeta de televiziune regretă că Victor Socaciu nu mai trăiește, ca să se poată bucura împreună de succesul profesional al fiului lor, specialist în IT:

„În rest, Victor jr s-a străduit să-și deschidă singur ușile și, dragul de el, a reușit atât de bine! Desigur că eu am fost mai mereu in umbra lui, încercând să-i netezesc cum am putut și eu drumul, dar consider că succesul pe care l-a atins astazi fiul meu este meritul lui, in proporție de sută la sută!

Sunt foarte mândră de el și sunt sigură că și Victor ar fi fost. Soarta ne-a confiscat însă șansa de a ne bucura împreună de izbânzile lui Victoraș”.

 Victor Socaciu a încetat din viață pe 27 decembrie 2021, la vârsta de 68 de ani, în timpul pandemiei de Covid-19.

De ce ambii copii ai Marinei Almășan au plecat din România?

Am aflat însă și de ce ambii copii ai Marinei Almășan au ales să lucreze în străinătate, departe de țara natală: 

„Au plecat din România, cred eu, pentru că s-au supărat pe ea. Pentru că au călătorit, au văzut multe țări (aici port și eu o parte însemnată din vină!) și au simțit că la noi nu e chiar totul în regulă. Și că vor mai mult de la viață. Am dreptul, oare, să-i judec?

Mai degrabă mă judec pe mine, judec generația mea, care nu a fost în stare să le ofere copiilor noștri țara pe care o merită. Victoraș este un profesionist desăvârșit în domeniul IT, absolvent al unei burse Apple și prețuit de companiile de top care beneficiază de știința sa. Este rezident în Dubai și nu dă semne să se plictisească acolo, deși la început plecase “pentru un an-doi, să vadă cum e acolo!”.

Ce meserie are fiica ei, în Franța?

„Iar Marina locuiește la Paris, unde absolvă o a doua facultate ( Psihologie), dar și-a conservat dorința dintotdeauna, prea puțin sprijinită de mine, de a activa în industria filmului. Participă la numeroase proiecte, pe partea de organizare de evenimente”, ni s-a mai confesat Marina Almășan, exclusiv pentru Click!

Mai multe