Ion Țiriac Jr. a luat foc! Reacție dură împotriva sportivelor din Ucraina, după incidentul de la Roland Garros: „O rușine...”

7 iunie 2023 16:25   Vedete românești
Ultima actualizare:

Un moment controversat a avut loc la turneul de tenis Roland Garros, care a stârnit reacțiile atât fanilor sportului, cât și a altor sportivi. Aryna Sabalenka (locul 2 WTA) a trecut în runda următoare după meciul cu ucraineanca Elina Svitolina, iar la finalul meciului, aceasta din urmă a făcut un gest controversat.

Un moment controversat a avut loc la Roland Garros, după meciul dintre Aryna Sabalenka, clasată pe locul 2 WTA, și Elina Svitolina, care ocupă locul 192 în clasamentul mondial WTA. După cele două seturi disputate între cele două, ambele câștigate de către Sabalenka, cu scorul de 6-4, a venit momentul tradițional în care cele două adversare își dau mâna. Însă, otrivit informațiilor oferite de către Digi 24, aici a intervenit și problema.

Deși Aryna Sabalenka a mers, după cum se întâmplă mereu, la fileu, așteptând ca adversara ei să dea mâna cu ea, aceasta a ignorat-o total. Motivul poate că este unul pe care fanii tenisului îl pot deja intui. Însă, pentru cei dintre noi care nu sunt familiarizați cu cele 2 jucătoare de tenis, Elina Svitolina, care vine din Ucraina, a avut acest gest nesportiv față de adversara ei pentru că aceasta are „vina” de a fi din Belarus. După cum ne putem aștepta, acest incident a stârnit multe reacții în mediul online.

Ion Țiriac Jr., printre cei care au reacționat după incident

Printre vocile cele mai sonore care și-au dat cu părerea despre situația atipică de la Roland Garros a fost chiar fiul fostului mare tenismen român Ion Țiriac, Ion Țiriac Jr., care a avut o postare pe contul său de Instagram, pe tema acestui subiect.

”Competițiile sportive la nivel internațional ar trebui să sporească înțelegerea, respectul și pacea dintre națiuni. Pierre de Coubertin`. Fără strângere de mână? Fără drapel? Fără identitate? O rușine totală”, a scris Ion Țiriac Jr.

La conferința de presă de după meci, Aryna Sabalenka a ales să nu critice gestul adversarei ei, spunând că o admiră foarte mult (pe Svitolina), tensimena din Belarus declarând că aceasta nu merita să fie huiduită de către public.

Mai multe