Legătura neștiută dintre Mirabela Dauer și Dan Spătaru. Cum s-au cunoscut cei doi: „Îi mulțumesc că pentru mine există și acum”

16 octombrie 2024 9:00   Vedete românești

Mirabela Dauer a avut o legătură specială cu Dan Spătaru. Cântăreața și-a amintit cu nostalgie de prima sa întâlnire cu artistul, dar și de momentele unice trăite alături de el. În cadrul unui spectacol dedicat acestuia, protagonista noastră a vorbit cu emoție despre cel care i-a fost coleg. 

„Prima mea întâlnire cu Dan a fost pe stradă”

Mirabela Dauer are o mulțime de amintiri cu Dan Spătaru. Solista și-a amintit cum regretatul cântăreț le-a cumpărat colegilor săi cămăși la fel și nu poate să uite cât de atent și devotat era cu cei din jur. L-a îndrăgit enorm pe cel care s-a stins din viață în urmă cu 20 de ani și pentru care a organizat recent un spectacol de comemorare, la Casa de cultură din Chiajna.

„Prima mea întâlnire cu Dan a fost pe stradă. Nu mai știu cum se numește strada și unde era Grădina Boema, și unde era spectacolul cu Dan Spătaru, și unde oamenii puneau paltoane pe jos ca să calce Dan Spătaru. Iar eu stăteam ascunsă pe acolo, eram și foarte înaltă. Stăteam să îl văd un pic. Aia a fost prima mea întâlnire cu Dan Spătaru. Și l-am văzut”, a declarat Mirabela Dauer în cadrul spectacolului dedicat lui Dan Spătaru.

„A fost cel mai mare artist român...un om mare, un prieten devotat”

Mirabela Dauer a cântat ani la rând alături de regretatul artist și are numai cuvinte de laudă la adresa lui.

„A fost cel mai mare artist român. Ca om a fost un om mare, un prieten devotat, un prieten extraordinar care ar fi făcut orice până la sacrificiu. Și îi mulțumesc că pentru mine există și acum. Am ținut foarte tare la omul Dan Spătaru, iar la artist nu mai spun. Pentru mine a fost o mare pierdere. Probabil că nu chiar cum a fost pentru familia lui, dar pentru mine a fost o mare pierdere.

Eram la Sala Sporturilor din Galați iar el avea un cult pentru aparițiile scenice, pentru public, să nu dezamăgească, să nu apară cu pantofii nefăcuți, cu hainele necălcate… Și orchestra cu care cântam noi atunci… lui nu i-a plăcut. Iar Dan a plecat și a revenit cu șase cămăși, aceeași culoare pentru toată orchestra. Și i-a îmbrăcat pe toți, le știa măsurile.

 Știți că el își dădea cu cremă de pantofi și pe talpă? Că dacă ridică piciorul și lumea vede că are noroi pe talpă… Câtă perfecțiunea poate să existe pentru un artist? Eu am avut un profesor foarte bun. L-am urmărit așa, cu ardoare. Aveam ce învăța de la el. Aș vrea să revină un Dan Spătaru, să se cloneze un Dan Spătaru”, a mai povestit solista cu emoție.

Mai multe