Ce mare viciu a avut Dan Spătaru, după ce a ajuns o mare celebritate. Vorbele unui bărbat întâlnit pe stradă i-au schimbat viața

Dan Spătaru, interpretul celebrei melodii „Drumurile noastre”, s-a născut pe 2 octombrie 1939, la Aliman, o așezare pitorească de pe malul Dunării. Deși a crescut în Medgidia, artistul a reușit să își câștige rapid locul în inimile românilor, devenind o mare celebritate. Totuși, odată cu succesul, Dan a căzut în patima alcoolului, un viciu care l-a afectat profund și i-a creat multiple probleme personale și de sănătate.

Dan Spătaru. Foto: arhiva.
Dan Spătaru. Foto: arhiva.

Lupta cu alcoolul

După ce a cunoscut gloria, Dan Spătaru a început să consume alcool, iar acest viciu a avut un impact negativ asupra vieții sale. Cu toate acestea, artistul a reușit să renunțe la băutură de unul singur, într-un mod dramatic. Într-un interviu din 1995, Spătaru a relatat cum o întâlnire neașteptată l-a determinat să își asculte vocea interioară.

Plimbându-se pe străzile orașului, însoțit de umbra viciului său, a dat peste un măturător pe care l-a întrebat dacă vrea un bilet la un spectacol. Răspunsul acestuia, „La bețivul ăla?”, a fost o lovitură de awaken-ing pentru artist. Această replică l-a marcat profund și a fost momentul în care a decis să își schimbe viața, renunțând la alcool.

Problemele de sănătate

În ultimii doi ani de viață, Dan Spătaru s-a confruntat cu multiple probleme de sănătate. În timpul unui turneu în Germania, a suferit o criză acută de stomac, ceea ce a dus la necesitatea unei intervenții chirurgicale. Din păcate, rezultatul acestei intervenții nu a fost conform așteptărilor, iar artistul a fost nevoit să se supună unei alte operații la Spitalul Militar Central din București. Aici, a fost operat de dr. Ioan Timaru, care a efectuat o operație de colecist.

Pe 8 septembrie 2004, Dan Spătaru a trecut în neființă, la scurt timp după ce s-a trezit din somn. Fiica sa a mărturisit că, din păcate, nu au avut ocazia să discute înainte de tragedie, întrucât totul s-a întâmplat foarte repede. „A murit aproape imediat după ce s-a trezit din somn”, a spus ea, adăugând că artistul suferise de multe intervenții chirurgicale dureroase în ultima perioadă, scriu cei de la Adevărul.

Dan Spătaru a crescut într-un mediu dificil, fiind orfan de mamă încă de la o vârstă fragedă. La doar 12 ani, el și sora sa, Puica, au fost trimiși la Medgidia, unde au fost crescuți cu dragoste și dorința de a învăța. De-a lungul anilor, Dan a excelat nu doar în muzică, ci și în sport, dar a fost muzica aceea care l-a consacrat în inimile românilor.

Cântecele sale, scrise de mari compozitori precum Camelia Dăscălescu și Ion Vasilescu, l-au transformat într-o legendă a muzicii românești. Melodii ca „Ţărăncuţă, ţărăncuţă” și „Drumurile noastre” au devenit clasice, iar „Drumurile noastre” a fost declarată în 2004 „Cea mai frumoasă piesă românească din toate timpurile”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Cristina Spătar
lucian mindruta jurnalist foto captura video
Banner Petrișor Tănase
banner codin maticiuc png
razvan si irina fodor
Banner Dan Spătaru
image png
banner andreea raicu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net