#Exclusiv Click!

Mihai Trăistariu strânge bani cu sacul, de Revelion 2025. Cât va câștiga din recitaluri și care este, de fapt, onorariul lui: „Eu cer întotdeauna...”

24 octombrie 2024 12:58   Vedete românești

Solistul Mihai Trăistariu a bătut deja palma cu organizatorii de concerte, pentru Revelion 2025, iar răsplata este pe măsura celebrității. Ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, cât va câștiga, din maratonul de recitaluri, în Noaptea dintre Ani, în localurile de fițe de pe Valea Prahovei.

„Am concerte, mai multe ca niciodată”

Mihai Trăistariu, artistul care a dat lovitura, în 2006, cu piesa „Tornero”, încheie anul 2024 în plină glorie, pe plan financiar. După un sezon estival prosper, în care a strâns zeci de mii de euro, din muzică și din turism, iată că va mai câștiga, o sumă importantă, și în Noaptea din Ani:

„Anul acesta o să cânt numai la Sinaia, am concerte, mai multe ca niciodată. Îmi convine să merg acolo, pentru că fac mai mulți bani așa.

De vreo 10 ani, tot cânt de Revelion la Sinaia, unde, în timp, s-au legat invitațiile, pe la resorturi, hoteluri, restaurante. Îmi convine să fie toate într-un loc, într-o stațiune, ca să nu stau pe drumuri prin țară, de Revelion. Scot cam 10.000 de euro, din toate recitalurile susținute în Sinaia”, ne-a declarat Mihai Trăistariu, exclusiv pentru Click!

Câți bani cere pentru un recital, indiferent de țară?

Solistul Mihai Trăistariu ne-a mai dezvăluit și onorariul său, pentru un recital de 45 de minute:

„Eu cer întotdeauna 1.500 de euro, indiferent unde cânt, că e în România, Bulgaria sau în oricare altă țară. Aceștia sunt banii, pentru fiecare prezență a mea, la evenimente. Zilele acestea, voi fi în juriul unui festival muzical din Bulgaria, unde voi și cânta, la gală, dar tot 1.500 de euro cer.
Am acest onorariu, din 2006, de când am câștigat locul 4, la Eurovision, cu piesa „Tornero”. Cânt și muzică ușoară, și populară, am un program cu toate genurile muzicale, pentru toate gusturile. Lumea vrea și să danseze, să încingă hora, la petreceri!”, mai spune artistul, exclusiv pentru Click!

Cât a câștigat, în sezonul estival, din turism și din muzică?

Mihai Trăistariu s-a bucurat de un sezon estival prosper, în 2024, reușind să strângă, în cele trei luni, din turism și din muzică, aproape 200.000 de euro:

„Mi s-a părut cel mai bun an, cam la nivelul celui din 2018, de dinainte de pandemia de Covid-19, lucrurile au revenit la normal. În fiecare seară, am avut și câte 4 spectacole, ajungeam acasă cu peste 1.500 de euro, cam cât fac dintr-un singur concert.

Iar din cele 6 apartamente, pe care le deține în Mamaia Nord, și pe care le închiriază turiștilor, mai câștigă 350 de lei pe seară, pentru fiecare. Deci, lunar, el a strâns peste 60.000 de euro, în sezonul estival 2024.

„Cel mai mult mă costă reinvestitul în apartamente”

Ce face însă cu banii câștigați? Mihai Trăistariu susține că mare parte o cheltuiește pe apartamentele sale, din Mamaia, unde adesea este nevoie de reparații, dar și pe mâncarea animăluțelor de care are grijă:

„Cel mai mult dau pe apartamentele mele, din Mamaia Nord, pe care vara le închiriez turiștilor, acolo trebuie să cumpăr mereu produse consumabile, de curățenie, trebuie reînnoite pentru că se termină repede soluțiile de curățenie.

Cel mai mult mă costă însă reinvestitul în apartamente, toamna este grosul, când zugrăvesc. Acum mai trebuie să schimb și niște lucruri pe acolo. Pe locul al doilea ar fi animalele mele, pisicile și câinii, de care am grijă, și care îmi mănâncă banii, sufletul și creierii. Am și căței și pisici, îi întrețin pe unde sunt, pe la adăposturi, pe la curți, am și acasă, le cumpăr oase, boabe”.

„Nu sunt un gurmand, mănânc puțin”

Surprinzător, dar pe Mihai Trăistariu nu îl costă mult mâncarea, fiind modest în această privință. Recunoaște că cina o mai primește și gratuit, în localurile unde cântă:

„Nu sunt un gurmand, mănânc puțin. Seara mănânc pe la resorturile pe unde cânt, masa de seară o mai iau moca, să spun așa. La prânz, mai mănânc o salată, eu sunt mai vegetarian. Iar ce mai cumpăr din magazine, pentru aprovizionare, pot spune că mâncarea mă costă în jur de 1.000 de lei lunar.

Mai cheltuiesc, însă, pe la terase, când mai stau cu prietenii, la câte o pizza. Dar, eu sunt econom, așa, în principiu. Nici pe haine de fițe nu dau averi, nu mă bazez pe look, ci pe voce”, ni s-a mai confesat artistul, exclusiv pentru Click!

Mai multe