O recunoști? A fost căsătorită cu unul dintre cei mai iubiți actori români, timp de 21 de ani, dar au ajuns să se urască

19 octombrie 2024 10:57   Vedete românești

Recunoști personajul din imagine? Este o actriță de teatru și film, realizatoare TV, dar și traducătoare. De asemenea, împreună cu un alt celebru și iubit actor din România au format unul dintre cele mai îndrăgite cupluri ale teatrului românesc. S-au iubit 21 de ani, dar au ajuns ulterior să se urască. Ți-ai dat seama cine este?

Cătălina Mustaţă şi Florin Zamfirescu au fost căsătoriţi timp 21 de ani, dar au divorțat în anul 2012. Povestea celor doi a început când ea era încă studentă la actorie, iar el profesor. De asemenea, diferența de vârstă de 19 ani nu a contat niciodată pentru cei doi.

Actrița a fost cea care a înaintat cererea de divorţ, sătulă de discuţiile în contradictoriu, dar şi de infidelităţile pe bandă ale marelui actor, aventuri de care Cătălina Mustață a avut mereu habar. Florin Zamfirescu spunea cu ani în urmă că a suferit şi că nu se aştepta ca la 62 de ani să rămână singur. De asemenea, a acuzat-o pe fosta lui soție că i-ar fi sechestrat bunurile în casa lor și că ar fi responsabilă de boala lui de inimă, actorul suferind un preinfarct. Actrița s-a recăsătorit în America, în Texas. 

Cine este Cătălina Mustață

Actriță de teatru, film și televiziune și producătoare TV, Cătălina Mustață s-a născut la data de 19 noiembrie 1967, în Brașov. Moștenind talentul artistic al tatălui său și frumusețea mamei sale, cu ochii ei de un albastru intens, și-a dorit să devină actriță de la vârsta de trei ani, participând la „mici recitaluri” și prezentându-și poeziile în fața elevilor din clasa mamei sale.

În adolescență era singuratică, citea mult, s-a înscris într-un club de science fiction, scria poezii și frecventa Școala populară de Artă. Mama sa, profesoară, dorea ca cel puțin una dintre cele două fiice ale sale să urmeze cariera ei și să studieze lingvistica, dar Cătălina era ambițioasă și a susținut examenele IATC doi ani la rând.

Din 1987 până în 1991, a urmat cursurile secției de actorie a Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, clasa prof. Sanda Manu, și în anul IV, i-a devenit soție celebrului actor Florin Zamfirescu. Din 1988 până în 2002, a fost prezentatoare și realizator de emisiuni la postul ACASĂ. 

Printre producțiile în care a jucat actrița amintim „Femeia în roșu” (1997), „Filantropica” (2002), „Poveste la scara C” (2003), „Poveste neterminată” (2003), „Premium” (2004), „Femeia visurilor” (2005), „Iubire ca în filme” (2006), „Voință de femeie” (2008), „Hotel Transylvania” (2012), „Ciao, Bella!” (2015) etc.

Mai multe