Noi detalii în cazul elevilor din Brașov acuzați de viol. Victima lor este un băiat, nu o fată. Cine sunt agresorii

Ultima actualizare:

Apar noi detalii în cazul violului din excursie în care acuzații sunt mai mulți elevi ai unui colegiu din Brașov. Victima este un băiat și nu o fată cum s-a scris inițial. Printre cei care au participat la agresiune s-ar afla și o fată. De altfel, cei care sunt acuzați că l-au violat pe băiat sunt această elevă și un băiat.

Elevii au fost audiați la DIICOT

Mai mulți elevi ai unui colegiu din Brașov au fost audiați la sediul DIICOT, informează TVR Info, într-un dosar în care sunt acuzați de viol, agresiune sexuală, lipsire de libertate în mod ilegal și pornografie infantilă. 

image

Inițial în articolul realizat de publicația Libertatea, se preciza că victima ar fi o adolescentă care acuză că a fost drogată și ulterior abuzată de colegii săi.

Agresiunea ar fi avut loc anul trecut în luna octombrie și nu la finalul anului, la o pensiune din stațiunea Sântimbru Băi, Harghita unde copiii se aflau în excursie cu școala. Este vorba de un număr de 40 de elevi de clasa a 11-a care erau însoțiți de patru cadre didactice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Brașov a precizat ca de fapt  este vorba de un adolescent și nu de o fată care a căzut victima acestor abuzuri.

Cum s-au întâmplat faptele

Incidentul a ajuns în atenția anchetatorilor abia în luna ianuarie anul acesta, când familia băiatului abuzat a sesizat autoritățile și a depus o plângere.

Potrivit unor surse din anchetă, elevul ar fi fost adormit cu o substanță impregnată într-o pânză, care i-a fost pusă pe nas și gură, mutat apoi într-o altă încăpere şi abuzat de o fată şi un băiat, sub privirile altor colegi care ar fi filmat scenele. Imaginile înregistrate ar fi fost ulterior distribuite în școală.

Profesorii nu au știut nimic despre cele întâmplate.

 „Profesorii care merg în aceste excursii își asumă o mare responsabilitate. În foarte puține cazuri s-au întâmplat situații care să fie ieșite din comun sau care să depășească limitele legale. Categoric că noi am recomandat întotdeauna ca profesorii să fie foarte atenți în astfel de situații”, a declarat pentru sursa citată Valentin Bucur, purtător de cuvânt ISJ Brașov.

Ancheta a fost redeschisă recent după ce inițial a fost clasată din lipsă de probe.

O problemă majoră în investigarea cazului a fost întârzierea sesizării, care a dus la pierderea imaginilor de pe camerele de supraveghere de la cabana din Harghita, acestea fiind stocate doar 30 de zile.

Procurorul a solicitat Tribunalului pentru Minori aprobarea perchezițiilor domiciliare, însă instanța a refuzat pe motiv că ar încălca viața privată a tinerilor implicați. În urma perchezițiilor silite, martorii au predat telefoanele la poliție, dar nu au fost găsite probe, acestea fiind probabil șterse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image png
image png
ceainaria tei saschiz love deco jpg
image png
supermarket jpeg
image png
Orasul Uricani Foto Daniel Guță ADEVĂRUL JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net