#Exclusiv Click!

Olimpia Melinte, polițistă în „Băieți Deștepți”! Cum s-a descurcat și care a fost cea mai mare provocare actoricească

18 septembrie 2023 10:12   Vedete românești

Toamna aceasta o vedem pe Olimpia Melinte în “Băieți Deștepți”, un nou film de acțiune-comedie în regia lui Igor Cobileanski (“Umbre”, “La Limita de Jos a Cerului”, “Când se stinge lumina”), care va fi distribuit în cinematografele din toată țara începând din 13 octombrie.

Lungmetrajul aduce pe marile ecrane o mulțime de nume mari ale entertainment-ului, spre deliciul publicului, precum: Alex Velea, Ruby, Olimpia Melinte, Vali Vijelie, Johny Româno, Silviu Mircescu, Dan Bursuc și mulți alții.

“Băieți Deștepți” este un film de acțiune-comedie care îi are în prim-plan pe Leo, Alex și Costi, o echipă de polițișți suspendați ce sunt chemați înapoi la datorie pentru a investiga un baron local al drogurilor, Narcis, cu care au o istorie îndelungată. În mijlocul acțiunii înflorește o surprinzătoare poveste de dragoste între Leo și Lara, mâna dreaptă a traficantului. Vor reuși oare cei trei polițișți să îl captureze pe Narcis? Răsturnările de situație spectaculoase, scenele de acțiune pline de adrenalină, trădările neașteptate, umorul și încurcăturile celor trei polițiști simpatici fac din film o experiență de neratat.

Alături de actorii ce îi interpretează pe cei trei polițișți, protagoniștii filmului, Tiberiu Ioana, Sergiu Costache și Silviu Mircescu, pe marile ecrane o vedem pe Olimpia Melinte în rolul Elenei, coordonatoarea echipei polițiste, dar și pe Cristian Iacob, în rolul notoriului Narcis.

Din 13 octombrie se lansează filmul “Băieți Deștepți” în cinematografe! Ce ce rol ai și cum te-ai pregătit?

Joc rolul unei polițiste, Elena, care coordonează echipa de „băieți deștepți” în încercarea de a prinde un interlop. Dacă îl prind sau nu, aflați din 13 octombrie, urmărind filmul la cinema. M-am pregătit intens pentru acest rol, au fost aceste antrenamente cu cascadorii, am învățat cum să țin arma, care e poziția de atac, și alte lucruri pe care eu nu le știam, și, de asemenea, felul în care porți uniformă, vestă anti-glonț etc. M-a fascinat cumva tot acest demers și sper să mai am ocazia să joc genul acesta de personaj.

Cui îi dai cea mai tare replică în “Băieți Deștepți”?

Băieților deștepți, chiar la finalul filmului.

„Ne-am distrat în limita bugetului”

Cât de tare vă distrați la filmări?

Ne-am distrat în limita bugetului. Așa cum se întâmplă mereu în cadrul filmelor independente, când timpul este destul de scurt. Dar cu toate astea au fost zile în care trebuia să oprim filmarea pentru câteva clipe ca să ne putem opri din râs.

Îți plac mai mult rolurile de “bad girl”?

Cred că da, sunt mai provocatoare.

Cât de mult îți ia să intri în pielea unui personaj?

Momentul în care încep să mă apropii de un personaj sunt repetițiile. Atunci testez și pun în valoare diferite valențe, discuțiile cu regizorul, cu partenerii de joc mă ajută foarte mult și îmi formează o imagine mai clară asupra a ceea ce urmează să joc. Este un traseu lung și mereu descopăr câte ceva așa că nu aș putea să spun exact cât îmi ia să înțeleg un personaj.

„Cu cât este mai greu, cu atât mai bine”

Ai renunțat vreodată la un rol pe care l-ai primit pentru că ți s-a părut greu și nu ai putut să-l faci?

Nu, niciodată! Cu cât este mai greu, cu atât mai bine. Actorii sunt destul de masochiști, ne cam place să ne chinuim.

Care a fost cea mai mare provocare a ta ca actriță?

Să îmbin viața publică cu cea de familie.

V-ați acomodat în noua casă? Ce îți place cel mai mult în căminul tău?

Da, facem un an acuși și a devenit cu adevărat „acasă”. Cel mai mult îmi plac diminețile de weekend când ne bem cafeaua pe terasă, în timp ce copiii mișună prin curte.

Cum a fost acomodarea cu școala și cu grădinița? Cât de grele sunt diminețile tale în acest sens?

Am construit un program și un traseu care să ne ușureze diminețile complicate din București. Ingrid este o fetiță fantastică, ce din prima zi în care a ajuns la creșă s-a desprins din brațele mele și a rămas cu copiii la joacă fără să sufere după noi. S-a adaptat foarte bine și am avut norocul să găsim o locație foarte aproape de casă, așa că în două minute am rezolvat cu transportul pentru ea. Iar Sasha, care a intrat acum în clasa a-III a merge cu mașina școlii. Astfel reușim să ne păstrăm calmul diminețile.

Are timp să mai aibă grijă de ea o mămică cu doi copii?

Normal! Când vrei poți. Consider că o mama liniștită și împăcată cu ea are copii pe măsură. Pentru mine este important să îmi acord timp și îngrijire. Și fac asta ori de câte ori am ocazia.

Care e cea mai frumoasă amintire a ta de când erai copil?

Cele mai frumoase amintiri le am din vacanțele petrecute cu rulota, alături de ai mei, prin țară.

Ce nu ți-a plăcut niciodată la școală?

Matematica…

„Regret că n-am avut mai mult timp cu bunicii”

Care e cel mai mai regret de până acum din viața ta?

Regret că n-am avut mai mult timp cu bunicii. Să le cunosc poveștile, viața, destinele.

Cu ce proiecte noi întâmpini această toamnă? Unde joci, unde te văd fanii și admiratorii tăi?

Toamna asta lucrez la un spectacol ce va urma să apară la TNB, filmez un nou lungmetraj și m-aș bucura să ne vedem în număr cât mai mare în cinematografe cu “Băieți Deștepți”!

Băieți Deștepți” vine în cinematografe din 13 octombrie 2023

Igor Cobileanski (“Umbre”, “La Limita de Jos a Cerului”, “Când se stinge lumina”), câștigătorul are mai multe Premii GOPO, a regizat “Băieți Deștepți” după un scenariu semnat de Alexandru Bergauer, Tiberiu Ioana și Cobileanski, pornind de la o idee de Tiberiu Ioana. 

Echipa de producție este formată din Tiberiu Ioana în rolul de producător general și Alexandra Elena Butnaru în rolul producătorului executiv. Echipa din spatele camerelor îi are în componență pe directorul de imagine Cristian Gugu (“The Jester from Transylvania”, “Practică”), apreciata stilistă și designer de modă Liana Obancea, iar muzica este asigurată de Petru Bârlădeanu (“Faci sau Taci”, “Legații și Francesca”).

“Băieți Deștepți” este o producție Tiral Films și va fi distribuită de Vertical Entertainment în cinematografele din România începând din 13 octombrie 2023.

Mai multe