Paulina, alias „Fetița ta de milioane”, dezvăluiri emoționante. De ce ironizează societatea în versuri
Sigur nu ai mai văzut pe cineva ca ea. Probabil arta ei îți amintește cumva de muzica anilor '90. E mult mai mult însă. Dincolo de artista care a realizat complet singură hit-uri de la 0, Paulina e un om tare sensibil, cu o poveste de viață ce ar merita așternută pe foi într-o zi. Știm că oamenii au nevoie de povești, iar ea își spune povestea prin versuri și ritm. O asculți și îi înțelegi puțin din suflet. E sinceră în tot ce face, de asta atrage. Acum aproape 3 ani a lansat „Fetița ta de milioane”, iar acum își lansează cel de-al treilea album și nu oriunde, ci la Arenele Romane, pe 22 martie. Are melodii cu Liviu Teodorescu și Keed, a cântat în deschidere la Delia, iar surprizele nu se opresc aici. Iată-i povestea.
Paulina, alias „Fetița ta de milioane”, dezvăluiri emoționante
Ai crescut cu muzica și visai de mică să faci asta. Ce ar spune Paulina de la 10 ani dacă te-ar vedea acum? Tu ce i-ai spune?
Paulina de la 10 ani ar aspira să ajungă unde sunt eu astăzi, cu gândul clar că nu e suficient de bună să aibă un asemenea impact. Dacă ar fi să îmi spun mie de la 10 ani un lucru, m-aș vedea în ipostaza de a cita din versurile unei melodii de pe albumul meu nelansat încă: „te așteaptă o viață frumoasă/ cum nu ai văzut niciodată la tine acasă/ cum nu te-a învățat nici mama, nici tata”.
Ar fi mult mai multe de adăugat, totuși. De la un întreg discurs despre perseverența necesară „ca să reușești” până la „dar totuși de ce contează așa mult să reușești?” și „ce înseamnă să reușești?”.
Îți faci singură muzica, de la beat la versuri. Fiecare notă și fiecare cuvânt e o parte din sufletul tau. Ce te inspiră să compui și ce te motiveaza să îți faci munca?
Eu fac muzica pe care mi-aș dori să o ascult, dar nu există. Așa m-am apucat și să produc - din faptul că nu îmi plăceau instrumentalele pe care le făceau alți producători și nu aveam pe ce să scriu.
E totul pentru mine și mi-am dat seama că așa trebuie să fie oricum. Oamenii te uită foarte ușor și e o luptă din start pierdută să încerci să mulțumești lumea. Cât despre procesul de scriere în sine, nu îmi ia mult timp. Când stau să ma gândesc prea mult ce să scriu, e clar că nu e ce trebuie. Dacă o melodie nu vine singură, cap-coadă, mi se pare că nu mai e autentică si renunț și mă apuc de altceva. Mai bine dau cu mopul prin casă decât să mă forțez să găsesc rime.
„Crezi în viziunea ta și fă-o cum simți tu”
Muzica transmite un mesaj. De multe ori melodiile sunt realizate doar cu scopul de a crea o stare bună, iar alteori artiștii încearcă să transmită și un mesaj. Ai melodii foarte profunde și personale. Aș vrea să știu care sunt „regulile de aur" pentru tine ca artist și om? Care sunt cele mai importante valori ale tale și aș vrea să cum le exprimi prin muzică.
Multe dintre melodiile mele ironizează societatea în care trăim și tipologii de oameni. Eu de foarte mult timp duc, online și offline, această luptă cu oamenii care încearcă să dovedească că sunt superiori. Cred că nu suport inautenticitatea și nivelul inferior de dezvoltare personală care îi face pe unii atât de fragili privind intelectul lor. Aici vorbim de exemplu, despre cei ce, în 2023, încă încearcă să își dovedească inteligența prin formulări alambicate și fără esență. Ori gatekeeper-ii care nu te acceptă pentru genul de muzică pe care îl asculți/ faci și care cred că inteligența = citești cărți multe și nu asculți manele. E trivial.
Una dintre cele mai importante valori ale mele este autenticitatea - atât ca om cât și în artă și nu pot să nu reacționez când văd ce măști poartă unii. Dar aici e lupta mea cu mine. Poate ar trebui doar să îi compătimesc și să trec mai departe, deși caracterul meu războinic nu mă lasă de cele mai multe ori.
Nu ai avut un drum deloc ușor în muzică, mai ales că ai făcut totul singură și ai reușit să te remarci prin talentul tău și munca ta. Care sunt cele mai importante 3 lecții pe care le-ai învățat până acum?
1. Niciun om care îți vrea răul nu o să îți spună vreodată că îți vrea răul.
2. Nu semna nimic, dar mai ales nu semna fără un avocat în care ai mare încredere (preferabil un prieten din domeniu).
3. Foarte mulți „experți” sunt impostori. Crezi în viziunea ta și fă-o cum simți tu.
Ești un om foarte dedicat și care ține mult la fanii săi. Te gândeai vreodată să atingi atât de multe suflete? Care este cel mai emoționant moment pe care l-ai trăit alături de fanii tăi?
Nu m-am gândit niciodată că lumea o să se regăsească în muzica mea și îmi e greu să îmi imaginez cum oamenii chiar sunt ajutați de ceea ce fac. Prima oară când am văzut oamenii că stau la coadă la Apollo până în stradă ca să mă vadă, realmente m-am speriat și tot întrebam dacă așa e coadă mereu acolo. De fiecare dată e emoționant și uit de orice. Însă mie mi-au rămas în suflet concertele de la SummerWell și Electric Castle de anul acesta. A fost totul perfect și am iubit energia susținătoare a publicului. Simți că ai în față familia ta, doar că formată din 500 de oameni care vor să vadă cum înflorești și reușești.
Îmi plac profund oamenii care vin la concertele mele. Sunt niște oameni extrem de empatici și aware care au conceptul de consimțământ - nu e deloc publicul tip circ care sare și trage de tine.
Își lansează cel de-al treilea album la Arenele Romane
De aproape doi ani esti într-o muncă continuă. Ai realizat deja două albume, ești prin țară la concerte, iar colaborările cu artiști de top încep să apară tot mai des. Ce plănuiești în perioada următoare să faci, ai chef și de niște relaxare?
Pentru mine procesul de creație e relaxare. Știu că sună a workaholism turbo-capitalist, dar chiar nu îmi văd arta ca pe o „muncă”. Mă absoarbe atât de tare încât pierd noțiunea timpului și mă trezesc că au trecut cinci, șase ore și nu m-am mișcat din studio.
Mai dificil e să lucrezi cu anumiți oameni și tot ce urmează când ies din camera mea și trebuie să rezolv chestii oficiale. Atunci da, îmi vine să îmi iau o vacanță. Îmi doresc să ajung în Islanda și India cât de curând posibil pentru că mi-am dezvoltat recent o pasiune pentru călătorit. Însă nu cred că voi pleca prea curând pentru că urmează cel mai mare concert din viața mea în care o să îmi pun toată energia și sufletul ca să iasă de proporții masive.
Pe 22 Martie, la Arenele Romane, lansez albumul „Te iubesc, te urăsc”. E visul meu care se îndeplinește de a avea un concert acolo. În album mi-am pus tot sufletul și îl simt ca pe o reîntoarcere la rădăcinile mele, la sound-ul electronic și pur și astral. Mă bucură teribil că am reușit să ilustrez paradoxul unui atașament toxic prin acest album. Sper să veniți și să iubiți și să urâți muzica mea!