Preparatul de care Scărlătescu nici nu vrea să audă! Toți românii îl mănâncă, dar el îl urăște: „Zici că e săpun”

23 martie 2024 15:41   Vedete românești

Este un desert clasic, ușor de făcut și iubit de către toți românii. Cu toate acestea, faimosul bucătar Cătălin Scărlătescu a explicat de ce ar fi bine să îl evităm pe cât mai mult posibil! Fostul jurat de la „Chefi la Cuțite” a vorbit despre motivul pentru care nu ar trebui să mai mâncăm clătite!

Clătitele sunt, fără doar și poate, unul dintre cele mai accesibile preparate din țara noastră. Chiar și cei mai neîndemânatici în bucătărie vor putea reuși, fără probleme, să pregătească câteva clătite. Cu toate acestea, cu ceva timp în urmă, în timpul unei ediții a emisiunii de la Antena 1, chef Cătălin Scărlătescu a explicat de ce nu ar trebui să consumăm clătite!

Acesta a explicat că sunt foarte greu de digerat, iar textura lor nu este deloc una potrivită pentru un preparat culinar.

„Nu le mai dați clătite copiilor! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun. Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită pentru a mânca o dulceață bună?”, a explicat fostul jurat de la „Chefi la Cuțite”, cu ceva timp în urmă.

Cătălin Scărlătescu a fost nevoit să gătească mii de clătite

Maestrul bucătar are o mare experiență în ce privește clătitele, deoarece a fost nevoit, în timpul carierei sale, să pregătească mii de astfel de preparate. Cu mult timp în urmă, în timp ce lucra la un restaurant de la malul mării, el a pregătit un număr uriaș de clătite, iar de atunci a decis să nu mai facă acest desert niciodată.

„Lucram undeva într-o locație pe malul mării și era un chef bucătar care avea o fată foarte frumoasă. Și am făcut eu pe dracu-n patru așa și am intrat pe sub pielea ei. La un moment dat a venit tatăl ei și a zis: Te dau afară.

Și i-am zis: Te rog eu frumos, nu mă da afară. Că eram și eu copil amărât. Mi-a spus că dacă vreau să rămân la muncă trebuie să fac 10.000 de clătite. M-am ars pe mâini. Am făcut 10.000 de clătite. Mi-a luat o zi și jumătate. La 14 tigăi am muncit. Erau niște munți de clătite”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Mai multe