Singurul fruct care te „mănâncă” și el pe tine! Atunci când îl consumi, îți consumă și el proteinele de pe limbă și cerul gurii

Natura reușește mereu să ne surprindă, câteodată în cele mai bizare moduri cu putință. De exemplu, există un fruct extrem de popular de-a lungul întregii lumi care ne „mănâncă” și el pe noi, atunci când îl mestecăm! El se găsește în mai toate magazinele din țară și, pe lângă acest detaliu bizar, este extrem de bun pentru organismul nostru!

Ananasul este un fruct cu multe beneficii pentru sănătate
Ananasul este un fruct cu multe beneficii pentru sănătate

Cu toții putem fi de acord că natura este plină de surprize, iar acest lucru nu se rezumă doar la animale extrem de bizare, care par desprinse din filme science-fiction. Câteodată, chiar și banalele fructe pot fi la fel de neobișnuite, iar acesta este cazul unui fruct anume extrem de popular și în țara noastră: ananasul!

Cu siguranță că am observat, atunci când am savurat acest fruct, o senzație de furnicături pe limbă. Ei bine, această senzație este resimțită de către corp deoarece anansul ne „mănâncă” și el pe noi! Mai precis, complexul enzimatic din ananas, cunoscut ca bromelaină, are rolul de a digera proteinele! Iar cum corpul nostru este plin de proteine, atunci când intrăm în contact cu ananasul, acest frcut va încerca să ne „digere”, începând cu proteinele din cerul gurii.

Atunci când mâncăm ananas, membrana mucoasă protectoare care căptușește limba și cerul gurii este dizolvată. Astfel, gura noastră devine mai sensibilă la aciditatea acestui fruct delicios!

Proprietatea neobișnuită a ananasului

Desigur, acest fenomen bizar nu schimbă faptul că ananasul este atât delicios, cât și util pentru organismul nostru. Fructul are un conținut ridicat de vitamina C, cât și A. Mai mult decât atât, ananasul conține și vitaminele B1 și B6, alături de acid folic, cupru, mangan, cât și betacaroten.

Ananasul ne poate susține sănătatea sistemului digestiv, iar consumul acestui fruct poate ajuta la reducerea riscului de a suferi de o boală cardiovasculară. În plus, vitamina C din ananas ajută la producerea colagenului, adică o proteină care ne ajută pielea să rămână elastică și fermă. Astfel, vom avea un aspect mai tânăr și sănătos, cu ajutorul acestui fruct.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net