Reclama veche care l-a consacrat pe Ion Țiriac. Câți bani a primit pentru spotul publicitar: „M-am aranjat pe viaţă!”

15 aprilie 2024 8:42   Vedete românești

Ion Țiriac, unul dintre cele mai renumite nume românești, se bucură de o avere aproximată la două miliarde de euro. Puțini își mai amintesc însă de o reclamă veche în care a jucat fostul tenismen. Câți bani a primit pentru spotul publicitar din anul 1988 și de ce regretă decizia luată la acea vreme.

Ion Țiriac nu mai are nevoie de nicio prezentare. Întreaga sa viață a încercat să facă alegeri corecte, care să-l avantajeze. Imaginea sa publică a fost dintotdeauna asociată cu seriozitate și rigurozitate. Totuși, cât a primit afaceristul pentru a apărea în reclama pe care nu mulți au uitat-o?

Ion Țiriac și reclama care l-a consacrat

În anii tinereții sale, Ion Țiriac a acceptat să aibă o apariție neașteptată într-o reclamă la bere. Episodul s-a desfășurat în anul 1988, când a fost convins să apară într-un spot publicitar de 30 de secunde alături de celebrul jucător de baseball Bob Uecker, pentru berea Miller Lite. 

Ion Țiriac a jucat rolul unui bărbat rigid, riguros și serios, care nu a schițat niciun zâmbet, comparativ cu umorul lui Uecker, după ce a consumat berea Miller Lite. Pe masa respectivă se află două doze de Miller şi două pahare pe jumătate băute. Atunci apare umoristul american, care prin replicile sale începe să-l ironizeze pe afacerist: 

„Fiţi atenţi la tipul ăsta! E plin de umor! Mai ştii când mi-ai spus gluma cu găina şi mingea de tenis?”, este una dintre ironiile rostite de Ucker, în timp ce Țiriac își încrucișează brațele, exprimându-și nemulțumirea că a fost deranjat.

Omul de afaceri regretă apariția sa în acea reclamă pentru care a primit 25.000 de dolari, din cauza faptului că i-a crescut nivelul de celebritate. 

  „A fost una dintre cele mai mari greşeli, m-am aranjat pe viaţă. Mi-au zis că-mi dau 5.000 de dolari, eu am cerut 25.000 şi ne-am înţeles. La un an după apariţia în reclamă, în momentul în care am intrat la Calgary să văd finala de patinaj la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1988, 20.000 de oameni mă aplaudau şi strigau la mine «Ţiriaaaac»“, a declarat Ion Țiriac, potrivit ziare.com

„Eu am jucat trei finale de Cupa Davis, am fost cineva, iar aștia mă recunoșteau pentru o reclamă”, a completat Ion Țiriac.

Mai multe