Ion Țiriac a rămas fără avere. „Nu sunt bogat, am dat totul"

Ultima actualizare:

Ion Țiriac, unul dintre cei mai proeminenți oameni de afaceri și fost tenisman, a făcut o declarație care a șocat opinia publică românească. La vârsta de 84 de ani, Țiriac a anunțat că și-a donat întreaga avere, estimată la peste două miliarde de dolari, către Fundația Ion Țiriac. 

Ion Țiriac. Foto: Sportpictures
Ion Țiriac. Foto: Sportpictures

Ion Țiriac și-a donat averea

Într-un interviu pentru gsp.ro, Țiriac a dezvăluit că momentul în care a simțit că nu mai are probleme cu banii a fost când a putut intra într-un restaurant fără să se uite la nota de plată. „Nu sunt bogat, am dat totul Fundației și cu plăcere", a subliniat el. Astfel, prin această decizie, Ion Țiriac pune accentul pe generozitatea și pe responsabilitatea socială.

Fundația Ion Țiriac, înființată din dorința sa, este cunoscută pentru implicarea sa activă în diverse proiecte sociale și de mediu. Fiu al miliardarului român, Alexandru Țiriac, a oferit o perspectivă asupra activităților fundației, menționând că aceasta donează anual sume impresionante către diverse instituții și organizații, de la cămine de copii și azile de bătrâni, la spitale și campusuri sportive. În plus, fundația este implicată și în proiecte de îmbunătățire a mediului înconjurător, plantând milioane de copaci și contribuind la rezolvarea problemelor cauzate de calamități naturale, precum inundații și cutremure.

Fundația miliardarului este activă de două decenii

Deși fundația miliardarului este activă de mai bine de două decenii, Ion Țiriac a decis ca acțiunile acesteia să nu fie publice, potrivit declarațiilor sale pentru zf.ro. Cu toate acestea, este clar că Țiriac și-a asumat o misiune de durată în sprijinirea celor defavorizați și în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru comunitatea din care face parte.

Este demn de menționat faptul că Ion Țiriac are trei copii, însă detaliile legate de modul în care această donație va influența moștenirea sa personală rămân neclare. 

Cu toate acestea, gestul său generos va rămâne o amprentă puternică în istoria carității din România, inspirând și mobilizând alte persoane bogate să urmeze exemplul său

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net