#Exclusiv Click!

S-au iubit în secret Irina Loghin și Benone Sinulescu, duetul de aur din comunism? Gheorghe Turda dezvăluie poveștile de dragoste din lumea muzicală

23 septembrie 2024 11:49   Vedete românești

Gheorghe Turda (76 de ani) ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre marile iubiri din lumea muzicii populare, în anii comunismului. De notorietate cu dragostea lor erau Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, însă ce sentimente au existat, de fapt, între Irina Loghin (85 de ani) și Benone Sinulescu, alt cuplu de aur?

A circulat zvonul că și între Irina Loghin și Benone Sinulescu ar fi fost mai mult decât o colaborare pe scenă. Gheorghe Turda ne-a făcut o dezvăluire despre cei doi artiști de muzică populară, care au înregistrat un succes uriaș, în concerte, ca duet:

„Ce a fost între ei? Prima oară știu că ea l-a plăcut mult, apoi Beni se cam îndrăgostise de ea. A fost acolo, ceva, o atracție, așa vorbea lumea, dar n-a fost să fie. Nu au rămas împreună, nu s-au sincronizat cu sentimentele.

Dar au avut un succes enorm pe scenă. Irina Loghin a fost o femeie superbă, poate cea mai frumoasă din muzica populară. De altfel, Benone Sinulescu i-a făcut cunoștință Irinei Loghin cu actualul ei soț, Ion Cernea, fost sportiv de performanță”.

Ce spunea Nea Beni: „Am trăit o povestea artistică..și de dragoste...”

Cu câțiva ani înainte de a înceta din viață, Benone Sinulescu sau Nea Beni, cum i se mai spunea, a vorbit într-un interviu tv despre sentimentele nobile pentru Irina Loghin:

„Pe Irina Loghin am întâlnit-o când eram deja vedetă. Ideea cu duetele a fost a mea. Am cântat la Ateneul Român cu ea şi am avut un succes imens şi ni s-a suit la cap. Dacă iubirea a fost ascunsă, să rămână aşa. Nu a fost… că dacă ar fi fost… nu am avut nimic serios cu ea. Am trăit o poveste artistică… şi de dragoste, că melodiile au fost şi de dragoste”.

Artistul Benone Sinulescu a murit pe 18 noiembrie 2021.

Ileana Ciuculete s-a iubit cu artistul Valeriu Sfetcu

Gheorghe Turda ne-a mai făcut însă dezvăluiri și despre alți artiști care s-au cunoscut și s-au îndrăgostit în turnee:

„Pe lângă celebrul cuplu, pe scenă, dar și în viață, Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, la concertele cărora spectatorii se cățărau pe garduri, ca să îi vadă, o dragoste mare a mai fost între Maria Cornescu și Nelu Bălășoiu, ea mai întâi a fost căsătorită cu altcineva, un bârbat frumos, dar cu anume metehne.

Aici aș aminti și relația dintre alți doi cântăreți, Ileana Ciuculete și Valeriu Sfetcu, și acolo a fost o mare iubire. Au divorțat, după care ea s-a măritat cu primul venit în cale, taximetristul Cornel Galeș. Ea a murit prima, în 2017, de ciroză, apoi, la doi ani, s-a prăpădit și el, într-un accident de mașină”, a mai menționat Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

Gheorghe Turda a vrut să se însoare cu Elena Merișoreanu? „Minte!”

Dar, și între Elena Merișoreanu și Gheorghe Turda a existat o „chimie”. Artistul neagă însă cu înverșunare că ar fi vrut să o ducă la altar, așa cum ea a susținut:

„Elena Merișoreanu m-a simpatizat, eram frumos, tânăr, blond cu ochii albaștri. Dar, niciodată nu am cerut-o de nevastă. Minte, nu este adevărat nimic din ce zice. Am fost colegi buni, asta da. De fapt, Elena a fost cântăreață în cor, iar mai apoi a fost promovată ca solistă”, a mai menționat Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!”.

„Nu mi s-a majorat pensia!”

Gheorghe Turda are o pensie de 9.000 de lei, după 50 de ani de scenă:

„În urma recalculării, nu mi s-a mai mărit pensia. Eu sunt cu grad militar, poate că în decembrie să ne dea o veste, vom vedea”, ne-a mai spus el, pentru Click”

Cu toate că primește o pensie foarte bună, Gheorghe Turda continuă să muncească, având o activitate artistică susținută:

„Sunt invitat la Zărnești, e un festival de muzică ușoară și populară. Fac parte din juriu, cu Felicia Filip, cu Ozana Barabancea, eu sunt la folclor. Apoi, plec la Cluj, la întâlnirea promoției mele de „conservatoriști”,  am absolvit acum 50 de ani, pe 10 octombrie”, ni s-a mai confesat celebrul interpret de muzică populară.

Mai multe