Singura actriță româncă care a jucat cu Alain Delon. Era considerată cea mai frumoasă femeie din România interbelică, însă n-a avut succes în dragoste: 3 divorțuri, iar ultimul soț se sinucide

18 august 2024 8:21   Vedete românești

Era considerată a fi cea mai frumoasă actriță româncă din perioada interbelică, iar de-a lungul vieții a fost nevoită să treacă prin trei divorțuri. Este vorba despre Elvira Popescu, singura actriță din țara noastră care a jucat alături de Alain Delon.

Este un nume pe care astăzi nu foarte mulți români și-l mai amintescă, însă în perioada interbelică, fiecare român putea recunoaște numele acestei artiste de excepție.

Elvira Popescu era considerată a fi cea mai frumoasă actriță din perioada interbelică, însă în ciuda succesului din carieră, în viața personală, Elvira Popescu a fost nevoită să treacă prin trei divorțuri. Mai mult decât atât, ultimul ei soț chiar va ajunge să se sinucidă.

După căsătoria cu cel de-al treilea soț, ea devine contesă, iar actrița româncă nu a fost faimoasă numai în țara noastră, ci și în Franța. Elvira Popescu s-a născut pe 10 mai 1896, la București și a fost eleva lui C.I. Nottara şi a Aristizzei Romănescu.

Elvira Popescu a jucat alături de Alain Delon

Actrița româncă a debutat la vârsta de 16 ani, practic dintr-o întâmplare. Una dintre actrițele care urma să joace la Teatrul Național din București s-a îmbolnăvit, iar Elvira a fost cea care care a înlocuit-o.

Mai târziu, după ce începe să lucreze la Teatrul Național, actrița se căsătorește cu Aurel Athanasescu, alături de care va avea o fetiță. După ce va divorța, Elvira Popescu se va căsători cu ministrul Finanţelor şi Agriculturii de la acea vreme, Manolescu Strunga.

A avut o viață personală dificilă

După ce divorțează, ea va pleca în Franța în 1923, unde, în cele din urmă, va juca alături de Alain Delon. Actrița se va căsători cu baronul Maximilien Sébastien Foy, care va deveni și conte.

Louis Verneuil, dramaturgul care o convinsese pe Elvira să meargă în Franța, va trece printr-o depresie severă după ce aceasta se căsătorește cu Foy. În cele din urmă, acesta s-a sinucis în anul 1952, într-o cameră de hotel din Franța.

Mai multe