#Exclusiv Click!

Titi Aur, sfaturi pentru șoferii petrecăreți: „Una e să bei o bere, alta e s-o dai pe rachiu!” Cât costă cursurile de conducere defensivă ?

20 iunie 2024 12:15   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vestitul pilot român Titi Aur, expert în conducerea defensivă, le atrage atenția șoferilor, înainte de vacanța de Rusalii, să fie prudenți în trafic, mai ales în drumul spre litoral, pe Autostrada Soarelui, unde anual se înregistrează accidente grave. În plus, mare atenție și la consumul de alcool: „Nu îi poți spune polițistului că ai băut o bere, ești responsabil în trafic!”, a menționat Titi Aur, exclusiv pentru Click!

„Dacă ești prins sub influența alcoolului, nu ai nicio scuză!”

Titi Aur explică, exclusiv pentru Click!, la ce riscuri se expun șoferii care, după o petrecere de pomină, în cluburile de pe litoral, se urcă dimineața la volan:

„Nu există un răspuns exact, dacă e bine să te urci la volan sau nu după o petrecere. Contează și ce alcool ai băut, că una e să bei o bere, alta e s-o dai o noapte întreagă pe rachiu sau pe whisky. Dacă ești prins la volan, în trafic, sub influența alcoolului, tu, ca șofer, nu ai nicio scuză.

Nu poți să îi spui polițistului: ”Am băut o bere!„, cu de-astea nu mai ține, ești responsabil când ești în trafic. Cantitatea de alcool din sânge se încadrează, mai apoi, după analize, la diferite categorii, și ești sancționat ca atare. Depinde și de cât alcool ai consumat, de organism, căci variază de la o persoană la alta, metabolizarea se face diferit.

După 10 ore poți să ai zero alcool în sânge, alții însă mai au și după 24 de ore de la un chef. E o problemă mai degrabă de natură medicală, în funcție de capacitatea organismului, de ficat, dar și de alte organe care fac parte din metabolizare. Mai grav e că poți face un accident grav și, în acest caz, dacă mai erai și băut, îți dăunează și mai mult, se înăspresc sancțiunile!”. 

Cât costă un curs de conducere defensivă cu Titi Aur?

Titi Aur, celebrul pilot român, predă în cadrul academiei sale, care îi poartă numele, și cursuri de conducere defensivă:

„Avem diverse cursuri, dar cel clasic, de o zi, cu teorie, practică, dar și cu masa de prânz, costă 850 de lei cu TVA. La cursurile mele îi învăț pe șoferi să conștientizeze și mai mult rolul lor în trafic, să fie mai prudenți, mai atenți, mai calmi, să știe la ce riscuri se expun când depășesc o anume viteză.

Avem un număr alarmant de decese pe șosele, inclusiv pe Autostrada Soarelui, în drum spre mare, stăm de 9 ori mai rău decât francezii, la acest capitol. Avem șosele la fel de bune, dar unii șoferi români sunt, din păcate, de-a dreptul inconștienți. Pun în pericol atât viața lor, cât și pe cea a celor din trafic”, ne-a mai zis Titi Aur, exclusiv pentru Click!

Mai multe