Vasile Muraru, confundat cu Nae Lăzărescu chiar și la 11 ani de la moartea acestuia. Cum reacționează actorul: „Mai e lume care-mi zice...”

23 octombrie 2024 11:15   Vedete românești

În luna decembrie a acestui an se împlinesc 11 ani de când Nae Lăzărescu s-a stins din viață. Colegul său de scenă, Vasile Muraru este și acum confundat pe stradă cu regretatul actor, însă nu se simte deloc deranjat de acest lucru.

„Mai e lume care îmi zice „Să trăiești, nea Nae”

Nae Lăzărescu a decedat la vârsta de 72 de ani, după ce s-a confruntat cu o boală nemiloasă. Alături de Vasile Muraru, actorul a scris istoria teatrului de revistă, căci a jucat într-o mulțime de spectacole. Cei doi și-au făcut apariția pe scenă în 1982, când presa de pe acea vreme i-a numit „Un nou cuplu la Tănase”.

În cadrul podcastului „Vreau să știu”, Vasile Muraru și-a amintit de cele mai frumoase momente petrecute alături de colegul său, Nae Lăzărescu. De cele mai multe ori, erau confundați pe stradă și strigați fiecare cu numele celuilalt, însă nu s-au simțit niciodată deranjați de acest lucru, ba chiar s-au amuzat.

„Mai e lume care îmi zice mie: „Să trăiești, nea Nae!'/ „Sănătate!'. El dacă era: „nu sunt eu'. „Să trăiești, nea Vasile!'/ „Nu sunt Vasile.' Mie și acuma mi se spune: „Uite-l pe Nae Lăzărescu' și nu zic nimic”, a povestit Vasile Muraru.

„Știam că e bolnav, alergam după medicamente....i-am făcut și o statuie”

Totodată, Vasile Muraru a vorbit și despre perioada în care Nae Lăzărescu s-a confruntat cu probleme de sănătate. I-a fost greu să se despartă de cel cu care împărțise scena atâta vreme, motiv pentru care i-a făcut și o statuie la locul de veci de la Focșani.

„Bineînțeles, cum să nu fie grea. (nr. despărțirea). Știam că e bolnav, alergam după medicamente, alergam după tot felul. În plus, a fost un om. I-am făcut și o statuie. El e la Focșani. Valentina merge la Cristina și mă duc cu ea, după aceea merg la Dinu Manolache, mă duc la Dinică… E soția de acolo. (nr. de ce este înmormântat la Focșani) Nu știu ce au vorbit ei, ce au aranjat... Sunt și părinții. Am făcut acolo, am plătit doar marmura, în rest, pe lucrare nu mi-a luat bani. Frumos”, a mai spus Vasile Muraru în cadrul aceluiași podcast.

Mai multe