N-aveţi probleme cu ochii: clădirile au luat-o razna! Cele mai ciudate creaţii arhitectonice din lume

Ultima actualizare:

    Clinica Medicală Lou Ruovo pentru Sănătatea  Creierului, de lângă Las Vegas, a fost creată  de arhitectul canadiano-american Frank Gehry  pentru pacienţii cu probleme de memorie
Clinica Medicală Lou Ruovo pentru Sănătatea Creierului, de lângă Las Vegas, a fost creată de arhitectul canadiano-american Frank Gehry pentru pacienţii cu probleme de memorie

Imaginaţia nu are limite! Acest lucru este confirmat de zecile de clădiri ”imposibile”, care sfidează legea gravitaţiei şi orice urmă de normalitate. De la Hotelul Marques De Riscal, din Spania, şi până la Clinica Medicală Lou Ruovo pentru Sănătatea Creierului, de lângă Las Vegas, toate creaţiile arhitectonice ciudate au reuşit să atragă zeci de turişti datorită unui singur lucru: sunt unice şi nebuneşti.

Mulţi l-au crezut pe arhitectul canadiano-american Frank Gehry un nebun frumos al unor timpuri moderne, în care oţelul şi ”materialele” fluide făceau posibile orice forme în materie de construcţii. El a vrut să creeze ”ceva memorabil” atunci când a acceptat să preia proiectul clădirii pentru Clinica Medicală Lou Ruovo pentru Sănătatea Creierului, de lângă Las Vegas, situată în statul american Nevada. Centrul a fost inaugurat în 2010 şi de atunci şi până în prezent a fost folosită drept exemplu pentru simplul motiv că ”ajută memoria pacienţilor” şi are efecte pozitive în rândul bolnavilor de boli degenerative ale creierului cum ar fi Alzheimer şi demenţă.

Clădirea i-a asigurat celebritatea lui Gehry, care a fost contactat ulterior pentru a mai produce alte minunăţii. Aceasta a fost inaugurată anii trecuţi în Seattle şi găzduieşte în prezent Muzeul Culturii pop. Forma ciudată a fost identificată de artistul arhitect ca fiind ”ce a rămas dintr-o chitară electrică” zdrobită de un muzician pe scenă. Tot Gehry a creat şi bijuteria arhitectonică din Praga numită ”Casa care Dansează”. Clădirea a fost definitivată în 1996 şi găzduieşte în prezent sediul Băncii Naţionale Olandeze. Creativitatea canadiano-americanului a depăşit graniţele şi i-a provocat şi pe alţii să îi urmeze exemplul, sfidând imposibilul. În 2006, Frank Gehry a finalizat lucrările la Hotelul Marques De Riscal, din Elciego, Spania. Aceasta este poate cea mai frumoasă creaţie, fiind asemănată de nenumărate ori cu un aranjament futurist de mai multe panglici. Hotelul are 43 de camere de lux şi apartamente prezidenţiale.

Clădirea Interlace, din Singapore, este un complex rezidenţial cu 1.000 de apartamente şi a fost creat de firma de construcţii OMA în colaborare cu arhitectul Ole Scheeren şi a fost premiată în 2015 drept ”Clădirea anului”, la doi ani după inaugurare. O altă clădire rezidenţială uimitoare este piramida de 100 de metri înălţime, creată de Masters Architectural Office în Kunshan, de lângă Shanghai. Aici e un adevărat spectacol în timpul zilei să îi vezi pe locuitorii clădirii de 18 etaje sărind de pe o terasă pe alta pentru a se vizita.

Un alt exemplu surprinzător al creativităţii umane este Muzeul Ordos, din provincia chineză Mongolia Interioară. Seamănă cu o cochilie uriaşă şi a fost conceput de compania de arhitectură MAD, proiectul fiind inspirat de deşertul Gobi. Clădirea este acoperită de solzi imenşi de metal pentru a rezista în faţa furtunilor de nisip.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Berecleanu Andreea la Londra 5 (1)   Copy jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
milky way 67504 1280 jpg
Eugen Ionescu stând la birou   portret alb negru GettyImages jpg
arable violets 4224439 1280 jpg
politia politist trafic jpg
 Vasile Gorgos jpg
colaj jpg
tigari 1 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net