Radu Palaniță, de la Românii au Talent, pe scena Teatrului de Revistă
Radu Palaniță, mecanicul auto, care a impresionat juriul de la Românii au Talent cu vocea sa de aur, a urcat pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, loc emblematic pentru toți marii artiști ai Generației de Aur și nu numai. Palaniță a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru Click!
Radu Palaniță, pe scena Teatrului de Revistă
La doi ani de la câștigarea premiului de la "Românii au talent", Radu Palaniță a urcat weekendul trecut din nou pe o scenă mare, cea a Teatrului de Revistă Constantin Tănase la Galele Savoy, unde și-a încântat fanii cu piesele interpretate și cu vocea sa de aur, prilej de a afla ce face la doi ani de la show-ul care l-a făcut celebru.
Talentatul solist și-a continuat cariera muzicală după "Românii au talent" și a renunțat să mai muncească la atelierul de mașini unde era angajat. Click! a aflat însă că Radu Palaniță (43 de ani) a avut de la cine lua lecții și învața din tainele muzicii, mai exact de la nume grele din muzica românească: Adrian Daminescu și Ovidiu Komornyik.
,,Adrian Daminescu mă învață niște lucruri foarte importante, care mă ajută să cânt corect. Și Ovidiu Komornyik mi-a spus, la fel, că nu am nevoie de canto, doar de un îndrumător care să-mi explice tehnicile astea, care nu sunt neapărat de canto. Sunt mici reglaje care trebuiesc făcute și sunt conștient de asta.
Pot să îl numesc profesor pe Adrian Daminescu. Vorbele lui tot ca de la un profesor au venit", ne-a povestit solistul, care spune că înainte de a cânta la Galele Savoy de la Teatrul Constantin Tănase a mai făcut acest lucru și la Teatrul Alexandru Davila, din Pitești.
„Adrian Daminescu este ca un profesor pentru mine”
,,Prima oară, am început - am și devenit colaborator, între timp - la Teatrul Alexandru Davila, din Pitești. Cumva, simt că faptele se desfășoară așa cum ar trebui și cum e firesc. Adică, a fost să fie scena Teatrului Davila, să mă pregătească pentru scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, unde chiar mi-am dorit să ajung. Teatrul Constantin Tănase e o altă treaptă, ca să spun așa, în cariera mea.
Am mai primit și alte oferte de spectacole pentru anumite festivaluri și pentru evenimentele uzuale, adică nunți, botezuri. De la început am spus că nu asta e zona în care aș vrea să rămân. Tind undeva mai sus, în zona artiștilor. Așa simt”, a mai spus solistul care e bucuros că acum se poate întreține din muzică.
„Pot să mă întrețin din muzică. Mecanică nu mai fac pentru că n-aș mai putea. Uite, o altă chestie pe care mi-a spus-o Daminescu: "Ție nu ți s-a întâmplat cum ni s-a întâmplat nouă, la 18-19 ani. Ți s-a întâmplat destul de târziu și timpul, de acum, pentru tine, e cel mai mare dușman". Într-o perioadă scurtă, trebuie să fiu ca un burete, să absorb tot ce pot învața într-un timp scurt, să construiesc ceva", ne-a spus în încheiere solistul.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!