Exclusiv! Câștigătorul «Românii au talent» stă cu chirie într-o garsonieră. Ce planuri are cu cei 120.000 de euro

Ultima actualizare:
Finala „Românii au talent” s-a ținut pe Skype. Jurații și concurenții au vorbit fiecare din propria sufragerie
Finala „Românii au talent” s-a ținut pe Skype. Jurații și concurenții au vorbit fiecare din propria sufragerie

„Încă mi-e greu să vorbesc despre seara de vineri, am avut niște emoții și o stare de tensiune incredibile”, a declarat în exclusivitate pentru Click! Radu Palaniță, mecanicul auto în vârstă de 40 de ani care a câștigat sezonul 10 „Românii au talent”. Cu premiul de 120.000 de euro știe foarte clar ce va face: își va lua o casă a lui. În prezent, stă într-o garsonieră închiriată din București.

Radu Palaniță a vrăjit o țară întreagă cu vocea lui. În marea finală, a cântat „My Way” pe Calea Victorie din București, filmat cu un telefon mobil, iar publicul l-a votat în număr mare. Impresionantă este nu doar vocea, ci și povestea interpretului. Provine dintr-o familie modestă, de la 14 ani a început să-și câștige singur pâinea, iar de cântat s-a apucat în urmă cu doar patru ani și jumătate. „Am descoperit că pot să cânt într-un bar de karaoke. Nu am niciun fel de studii muzicale”, a recunoscut el la preselecții. Florin Călinescu i-a „mirosit” potențialul și i-a acordat golden buzz. Iată că intuiția juratului s-a dovedit a fi corectă: Radu Palaniță a câștigat titlul de „cel mai talentat român” și premiul de 120.000 de euro. Nici el nu și-a revenit până acum din emoția veștii. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Click!, concurentul povestește cum s-a pregătit pentru momentul din finală și ce intenționează să facă cu banii.


    Lucrează ca mecanic auto la un service din București
Lucrează ca mecanic auto la un service din București

Greu cu repetițiile la bloc: îi era teamă să nu-și deranjeze vecinii

Click!: Cum a fost perioada aceasta de antrenament acasă, în izolare? Ai avut condițiile necesare?

Radu Palaniță: A fost o adevărată provocare. Stau într-o garsonieră închiriată și nu voiam să-mi deranjez vecinii. La început mă simțeam puțin constrâns de acest lucru și-mi era dificil să cânt melodiile așa cum mi-aș fi dorit.

Nu ai mai cântat pe scenă, în lumina reflectoarelor, ci pe niște trepte de pe Calea Victoriei, luminate de felinare. Cum a fost momentul?

Am căutat și ales locația care am simțit eu că se potrivește cel mai bine cu mesajul pe care voiam să-l transmit. Momentul a fost înregistrat cu telefonul, deci nu ceva profesionist. Ce m-a impresionat a fost faptul că au ieșit și oamenii la geamuri și spre bucuria mea, niciunul nu s-a plâns de faptul că era seară și eu interpretam, dimpotrivă m-au susținut. Mi s-a părut un decor foarte interesant și cred că m-a reprezentat foarte bine. Îmi amintesc și acum emoțiile pe care le-am simțit când am fost pe scenă și aveam jurații și publicul în fața mea. Acum a fost diferit, mă înconjura..liniștea.

Și ai mai avut, în acest caz, emoții?

Sunt o persoană emotivă, așa că aș putea spune că am mereu emoții. Drept urmare, nici acest moment nu a fost deloc diferit.

A fost o finală diferită, o premieră pentru toți. Ție de ce ți-a fost cel mai teamă?

Sincer, m-am gândit că nefiind pe scenă, publicul nu va primi la fel de bine momentul filmat pe stradă. Mă temeam că nu vor rezona cu mesajul meu. A fost un moment pentru care m-am pregătit singur și pe care l-am filmat fără să fie cineva din familie cu mine. Câteodată, simt că dacă este cineva de față îmi cresc și mai mult emoțiile.

Ce a însemnat pentru tine experiența de vineri seara?

Lucrează ca mecanic auto la un service din București
Lucrează ca mecanic auto la un service din București

Încă mi-e greu să vorbesc despre această seară. A fost o foarte mare încărcătură emoțională, o stare de tensiune, aș putea spune și un amalgam de sentimente interioare. Am trăit fiecare clipă la o intensitate la care nici nu m-aș fi putut gândi.  

„Am simțit că s-a oprit puțin timpul”

Ce ai simțit în momentul în care ai fost desemnat câștigător?

Aș putea spune că a fost ca la audiții când am primit golden buzz: am simțit că s-a oprit puțin timpul. Nu realizam ce e cu mine. Dovada este că nici acum nu realizez probabil ce s-a întâmplat, de fapt. Încă îmi găsesc foarte greu cuvintele. Nu mă așteptam. Speram, e normal, dar nu credeam că e posibil.

Radu Palaniță nu renunță la meseria de mecanic auto

Ce vei face cu premiul de 120.000 de euro?

În primul rând, mă gândesc să-mi cumpăr o locuință și la a-mi ajuta familia. Iar apoi, cu banii rămași, aș vrea să ajut și alte persoane care se confruntă cu situații mai dificile, vreau să caut un caz social.  Acum locuiesc singur în garsonieră. Tocmai din acest motiv am și spus că printre primele lucruri pe care aș vrea să le fac ar fi să-mi cumpăr apartamentul meu.

Vei mai lucra la service-ul auto?

Da, lucrez în continuare. Evident că muzica va trece pe primul plan, dar meseria mea este mai mult decât un loc de muncă – este o pasiune și nu aș putea niciodată să renunț complet la ea. Dar dacă până acum munca era prioritară și muzica pasiune, acum îmi doresc să se inverseze lucrurile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Elena Tănase jpg
ioana tiriac fiica ion tiriac webp
Banner Jean Paler Gheorghe Turda
banner irina columbeanu png
banner andreea raicu png
banner lupu rednic png
Marian Ralea Teatrul Metropolis jpeg
Dan Spataru jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net