Andreea Bănică, amenințată și înjurată ca la ușa cortului de Toni Cottura de la Fun Factory! Artista a mers la Poliție să depună plângere! „Cine ești tu? Ești un r…t”

#Exclusiv Click!

Scene șocante la un concert desfășurat  la Cluj, pe 7 iunie. Andreea Bănică (45 de ani) a fost înjurată ca la ușa cortului și amenințată, pe scenă, de un mare artist internațional. Andreea s-a dus glonț la Poliție și a depus plângere penală împotriva lui Toni Cottura (53 de ani), fost component al celebrei trupe Fun Factory (1993 – 1996), care activează acum la The Underdog Project. 

Andreea Bănică spune că a trăit șocul vieții ei la concertul susținut, vineri 7 iunie, la Cluj-Napoca. Artista a povestit cu lux de amănunte, într-un interviu acordat pentru Click!, cum a fost înjurată și amenințată de vedeta internațională, Toni Cottura. Andreea a sesizat imediat Poliția după incident, însă organele competente erau ocupate cu alegerile din data de 9 iunie. 

Click!: Andreea, ai fost victima unui incident șocant în week-end, la Cluj. Ce decizie a luat, practic, Poliția după plângerea pe care ai depus-o împotriva lui Toni Cottura? 

Andreea Bănică: Nu știu nimic ce a mai făcut Poliția, eu acum sunt la București, am plecat a doua zi după concert. Nu cunosc nici un aspect. Cert este că, atunci când am chemat Poliția, oricum ei doar m-au întrebat ce s-a întâmplat și nimic mai mult. 

Nu știu să-i fi dat o contravenție sau să-l fi luat la Poliție, sau măcar să fi vorbit cu cu el ceva, habar nu am. Cert este că până acum nu a zis nimeni nimic, probabil că este prea devreme să se spună ceva. 

Curiozitatea mea este ce ar mai putea să facă ei acum când omul e plecat deja în țara lui?! Ce ar putea să mai facă dacă ei nu au reacționat la momentul potrivit?!

Având oamenii cu mine, fetele mele au auzit când el înjura acolo pe jos. Șoferul meu a venit lângă mine și a auzit când m-a amenințat și m-a înjurat. Mi se pare anormal ca Poliția să nu-l amendeze și să nu reacționeze în nici un fel. Am mai văzut cazuri din acestea, s-a mai întâmplat de-a lungul timpului ca Poliția să nu reacționeze. 

„Omul s-o fi drogat, sau o fi băut, că era ziua lui… “

Click!: Organizatorii nu au intervenit pentru a calma spiritele? Paza de la concert ce făcea? 

Andreea Bănică: Eu nu dau vina pe organizatori pentru comportamentul unui astfel de individ. Omul s-o fi drogat, a băut, eu știu ce a făcut el?! Habar nu am! Nu știu ce substanțe și dacă a consumat ceva! Dar, un astfel de comportament vine în urma unui consum de ceva sau doar dacă ești nebun cu acte în regulă! El a reacționat așa sub influența a ceva!

Organizatorii chiar au încercat să-l potolească înainte. Când eu eram pe scenă și cântam, iar el a vrut să vina peste mine să-mi ia microfonul din mână. Abia l-au potolit! După incident, organizatorii au venit la mine să-și ceară scuze pentru comportamentul lui, care de fapt era al lui, nu era al organizatorilor!

„Omul acesta a ajuns la 50 de ani cu probleme, cu frustrări…”

Eu cred că omul acesta face asta des, de obicei, îi stă în caracter. Un astfel de om care face asta, clar s-a creat mai de mult un precedent, el asta a știut să facă și asta a învățat să facă. Și a ajuns la 50 de ani, la care nu mai are succesul pe care l-a avut odată, cu probleme și cu frustrări. 

Toni Cottura către Andreea Bănică: „Cine ești tu? Ești un r…t”

Și, uite că a găsit momentul chiar de ziua lui, pe 7 iunie, când nu a mai avut răbdare să stea să aștepte să cânt eu. Adică cine sunt eu, m-a înjurat și m-a făcut în toate felurile. Mi-a zis: „Who the f..k are you? You are a sheet ( n.r: Cine ești tu? Ești un r…t)”. Nici nu pot să spun ce cuvinte mi-a adresat! A zis: „Las că te caut eu după concert, că vezi tu!”

Click!: Ce l-a scos pe el din minți de a reacționat așa?

Andreea Bănică: Păi, a zis că am stat eu și că am ținut publicul până la ora aia și că el trebuia să cânte! Îți dai seama, omul era ziua lui și vroia să se ducă și el în club cu fetele să petreacă! Nu să stea să aștepte să-i vină rândul să cânte!

El nu a venit în România să cânte, să-și facă publicul fericit. El nu cântă din pasiune, el o face pentru bani, ca un robot. El a venit, a vrut să-și ia banii! Niciodată nu o să stea cât durează festivalul, care avea mai mulți invitați. Era Nana, eu, East 17, Fun Factory, trupe din anii ‘90, care cântau oamenii câte o oră, 45 de minute fiecare, cât era programul.

S-a început destul de târziu evenimentul, cam cu o jumătate de oră întârziere. Nana a intrat și el mai târziu, tot programul s-a decalat. Ăsta nu era motiv ca un om să se comporte așa și să te înjure ca la ușa cortului. Eu trăiesc un șoc! 

„La secție, era un singur polițist care mi-a zis că nu au program cu publicul”

Click!: Ce s-a întâmplat atunci când ai ajuns la Poliție?

Andreea Bănică: Eu, după incident, imediat am plecat la hotel, am lăsat acolo dansatoarele, m-am schimbat că eram îmbrăcată cu hainele de scenă și nu se cădea să merg la Poliție așa. 

M-am dus la Poliție ca să fac plângere împreună cu șoferul meu, care el a fost de față, deci am avut și martori. Acolo nu am găsit pe nimeni! Era un sigur polițist care abia a răspuns și care mi-a zis că nu pot să dau declarații că nu au program cu publicul la ora aia, că nu era nimeni la ora aia. Zic: pe bune?!

Păi, la Eforie la mine în sat, dacă mă duceam la Poliție la ora aia, găseam pe cineva să-i dau o declarație. Mi se pare strigător la cer, Clujul e al doilea oraș, cel mai mare din țară după București. Cum să nu fie om să-ți ia o declarație, vineri noaptea, când se știa că în week-end sunt concerte și evenimente în oraș?! E incredibil! 

Era pază la concert, dar paza săraca era pe acolo, pe prima treaptă de pe scenă. Adică, omul cred că s-a și uitat să nu fie nimeni împrejur ca să înceapă să urle la mine. A reacționat șoferul meu când a văzut că ăla ridică mâinile așa spre mine, a crezut că îmi dă una, că-mi flutura părul.

„Au vrut să mă pună pe mine să-i duc tortul pe scenă! “

Doamne, Dumnezeule?! Ce-o fi fost cu omul ăsta, ce s-a întâmplat?! Eu, ulterior, am aflat care a fost problema lui și de ce era el așa de pus pe scandal, pentru că el vroia să plece că era ziua lui. Bine că organizatorii i-au mai cântat și “La mulți ani” pe scenă, după un astfel de incident. Organizatorii au venit la mine să-și ceară scuze și apoi vroiau să-i duc eu tortul! Pe bune?! Eu, dacă eram în locul lor, nu-l mai lăsam să cânte! 

“Polițiștii erau ocupați cu organizarea alegerilor”

Click!: Era și week-end-ul cu alegerile, poate de aceea era secția de Poliție aproape goală…

Andreea Bănică: Da, păi asta a și spus polițistul la interviurile date ulterior la tv, după incident. Au spus că erau foarte ocupați cu alegerile, drept pentru care nu mai aveau decât un polițist în secție. Puteau să se întâmple violuri, bătăi, crime, orice altceva, că ei erau ocupați cu alegerile. Astea contau, nu siguranța oamenilor.

Eu am o problemă mare cu Poliția, care nu a reacționat. Pentru că îmi dau seama câte femei sunt abuzate, bătute, violate la noi, și ei nu fac nimic. Nu există legi pentru așa ceva! 

Câte cazuri de drogați sunt, ar trebui să se implementeze un regulament înainte fiecărui concert, festival din acesta mare,  unde vin acum tot felul de rapperi, trapperi, trebuie să li se facă un test! Înțeleg că sunt oameni care mai beau un whisky, o vodcă ceva, înainte să-și facă nițel chef, dar nu te îmbeți sau te droghezi să nu știi ce faci! 

Click!: Sunt controlați vreodată artiștii înainte să urce pe scenă în ce privește consumul de substanțe interzise?

Andreea Bănică: Nu, Poliția nu le face niciodată teste artiștilor înainte de concerte! Numai dacă ei conduc și, dacă te găsește la volan și li se pare lor că ești băut sau drogat, îți fac test. Dar așa, dacă cineva se ia de tine, îți dă în cap, te lovește, nu-l supune la nici un test.

În străinătate, după un astfel de incident, tu suni la Poliție, mergi cu el la secție, se iau declarații, și îl ține vreo 24 de ore acolo și îi dă și o amendă. 

„Îmi tremură tot corpul. Sunt încă în șoc!”

Click!: Ai de gând să apelezi la psiholog după cele întâmplate?

Andreea Bănică: Crede-mă că eu am realizat abia a doua zi ce mi s-a întâmplat și chiar și acum îmi tremură tot corpul. Nu mă pot abține, plâng în hohote, sunt mega-afectată, nu știu ce mi s-a întâmplat. 

Eu sunt o femeie puternică, dacă era altădată, în alt context, îi dădeam și un brânci. Dar acum, m-am blocat, pur și simplu! Am avut un șoc și nu-mi revin. Am stat de vorbă cu nașa mea, care e psiholog, și mi-a spus: “omul ți-a creat o traumă, clar!”

Nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva, nici la țară unde cant eu, la noi în România asta frumoasă! Nici la bâlci, unde omul mai bea o bere, o țuică, nimeni nu a făcut așa ceva. Să vii la așa un festival de mare și să faci așa ceva unui coleg, lăsând la o parte că el e din Fun Factory, acolo am fost colegi de scenă. 

„A venit să cânte în România pe te miri ce”

Eu am fost fana lor! Le știam toate piesele, le cântam toate piesele și eu și Lucian, soțul meu. Mergeam în cluburi, în discoteci. Și, să pățesc tocmai eu asta, după atâția ani, cu ăla care a venit să cânte în România pe te miri ce, în țara mea, pe banii românilor! 

Mie îmi este frică, eu am o fată mare și un băiat, care și ei pot fi înjurați, agresații, amenințati pe stradă. Asta a început să se întâmple la ordinea zilei la noi și Poliția nu face nimic. În ultima perioadă, ajung toți drogații pe lângă noi și nimeni nu le face nimic. De ce nu se implementează un sistem ca, înainte de un festival, Poliția să vină să vadă dacă e vreunul drogat!

O să fiu mai atentă de acum încolo, eventual să-mi iau in bodyguard după mine la concert. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Banner Deak Szilard
Laura Cosoi s-a întâlnit cu mai multe prietene aseară, la petrecerea Viva, acolo unde a luat și un premiu pentru întreaga carieră
ana barnoschi colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net