Anghel Damian, cuvinte de laudă la adresa Liei Bugnar. Ce spune iubitul lui Theo Rose despre fosta parteneră: „Ea le dă o viață”

#Exclusiv Click!

Dacă în „Vlad” a fost atât în fața cât și în spatele camerelor de filmat, în „Clanul” Anghel Damian a preferat să lucreze „la butoane”, din culise. Click! a stat de vorba cu producătorul și scenaristul serialului, despre sezonul doi, dar și despre relația cu Theo Rose, care îl va face tată anul acesta. De asemenea, iubitul lui Theo Rose a vorbit și despre modul în care se desfășoară colaborarea cu fosta lui parteneră de viață, Lia Bugnar.  

Ne-am întâlnit cu el și echipa serialului la vizionarea primului episod din cel de-al doilea sezon, care va debuta la Pro TV duminică, 19 februarie, de la ora 20.00.

 Ne-ați surprins cu multe amănunte n serialul „Clanul”, cu detalii și racorduri. Câți oameni sunteți în echipa de filmare?

Cu producție și post-producție, adică inclusiv cu echipa de montaj-sunet, cred că suntem undeva pe la 140 de oameni. E o echipă extraordinară. Toate departamentele sunt extraordinar de profesioniste și niște oameni care iubesc foarte mult proiectul. Și, când iubesc proiectul, se simte. Se vede, în detaliu, când oamenii lucrează la proiectul respectiv.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Anghel Damian și a anulat deplasările în Europa, America de Nord și Asia jpeg

Cum a fost scena cu explozia mașinii? Ați folosit o mașină adevărată?

Am folosit o mașină adevărată, un model mai vechi de BMW. Era o caroserie. Și am folosit atât efecte speciale din post-producție, cât și efecte speciale cu un soi de flamă și un fel de pseudo-explozie. Se pun niște declanșatoare de foc și fum sub mașină și alea îți dau un efect pe care, după aia, îl poți prelucra în post-producție.

Ce a fost pentru tine cel mai greu, în al doilea sezon?

A fost foarte greu că nu am avut pauză. A fost extrem de greu că noi am continuat acest sezon cu o săptămână, care nici aceea nu a fost de pauză, ci de coproducție între sezonul 1 și 2. Și, evident, echipa vine după o perioadă de muncă intensă. Și, în general, e binevenită o pauză. Asta a fost cel mai greu. În rest, partea asta, totuși, ne-a și ajutat, pentru că am rămas conectați. Actorii nu au apucat să își iasă din mână, echipa a fost ancorată la ritmul intens.

Ați lucrat, în continuare, cu Lia Bugnar? N-am putut să nu observ vocabularul personajelor și mimica lor. Cred că s-a lucrat minuțios la aceste detalii.

Evident. Lia este un dramaturg și un scenarist extraordinar. Ea le dă o viață, prin cuvinte, extraordinară. După care, felul în care gândim, de la început, tipologia unui personaj și felul în care îl descriem în acțiuni și vorbe, îl ajută. Apoi, migala în lucrul cu actorul, cu fiecare secvență în parte. E foarte complicat să ții minte un text care are o anumită topică. Chiar vorbeam cu domnul Mihăiță, el spunea că își învață textul cu o lună înainte, pentru că orice cuvânt care e scos dintr-o frază, nu mai are absolut nicio logică. Ele, deși sunt într-o topică care distruge logica, dacă ești atent, au logica personajului domnului Măcelaru. Și, atunci, trebuie să înveți cuvânt cu cuvânt, virgulă cu virgulă, pauză cu pauză, mimică, gestică, tot.

Având în vedere că Theo este însărcinată, ți-a fost greu să filmezi cu ea de data asta?

Bineînțeles că în orice context s-a întâmplat asta - și la „Vlad”, cu Olimpia Melinte, care a fost însărcinată-, eram pregătiți pentru situațiile astea. Și, acum, avem o grijă extraordinară. Dar ea e cea care trage să nu fie pusă într-un statut particular și vrea să fie cot la cot cu restul actorilor. Bineînțeles, condițiile de filmare nu sunt cele mai fericite, de multe ori, pentru că filmezi, în frig, 12 ore. Sunt locații în exterior. Oricât de bine te-ai îmbrăca, când stai 12 ore la -2 grade, îngheți. Și, atunci, tot timpul trebuie să ai grijă cum faci programul, cum faci cronologia.

Anghel Damian, Theo Rose si Laurentiu Damian  jpg

Discutați, pe scenariu, când e gata?

Nu. Discutăm la cadru. Ea e foarte conștiincioasă. E genul de actriță care își pregătește singură rolul, acasă, și, după aceea, bineînțeles, pe platou, e extrem de liberă și ascultă foarte bine indicațiile și e dispusă să accepte orice fel de modificare față de cum și-a gândit ea rolul.

Știu că ești ocupat, mai ai și o piesă de teatru, totuși, mai ai timp pentru voi?

Avem timp.

Noi ne gândim la sezonul 3, deja. Voi?

Și noi ne gândim la sezonul 3. Dar, să așteptăm momentul. Ea nu vrea să facă o pauză foarte, foarte lungă. În sensul în care ne-am gândit la o lună de zile în care să stea, cu totul, în afara programului, după care, ușor-ușor, poate fi introdusă, înapoi, în cursul filmărilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net