Le-a scos 800.000 de euro din buzunare „Leilor” de la PRO TV! Nimrod Malinas a dat lovitura la „Imperiul Leilor”: „Roboții nu sunt doar pentru cei bogați”

#Exclusiv Click!

O altă investiție de succes a avut loc în cadrul emisiunii „Imperiul Leilor” de la PRO TV. Nimrod Malinas (27 de ani) a părăsit România acum 6 ani după un faliment al business-ului de familie, dar povestea lui s-a dovedit a fi una de succes pentru că a reușit să își îndeplinească visul.

Afacerea pe care a gândit-o și a pus-o pe picioare a avut sorți de izbândă. A venit cu un plan bine pus la punct în față „Leilor” și rezultatul a fost pe măsură.

Malinas a cerut 800.000 de euro pentru 10% din afacerea lui cu sisteme de vopsit industriale, așa că 4 dintre investitori, mai precis Răzvan Raț, Mircea Căpățînă, Cristina Bâtlan și Wargha Enayati,  i-au făcut o ofertă de 800.000 de euro pentru 20%.

Antreprenorul s-a mișcat bine și el, a făcut o contraofertă de 800.000 de euro pentru un procent de 15% din afacerea sa, așa că au bătut palma. Ce i-a trecut prin cap în fața tuturor Leilor, atunci când și-a prezentat afacerea și cât de intense au fost emoțiile, Nimrod Malinas ne spune foarte sigur pe el, exclusiv pentru Click!

La ce te gândeai când așteptai să intri în fața Leilor?

Când așteptam să intru, aveam emoții și mă concentram ca să transimt mesajul potrivit Leilor, dar și telespectatorilor despre misiunea noastră, ca și start-up. A fost un context neobișnuit, în care urma să prezint business-ul nostru unor oameni de afaceri foarte experimentați.

Cât te-ai pregătit pentru prezentarea de astăzi? Ce emoții te încercau până să începi?

Nu am avut prea mult timp să mă pregătesc, mai exact am avut 4 zile la dispoziție. A venit totul destul de rapid și am rescris pitch-ul de câteva ori, până a ieșit așa cum îmi doream.

Cu ce sfaturi pleci mai departe pentru îmbunătățirea afacerii tale?

Îmi doresc să mă pun mai mult în contexte de acest gen în care să am ocazia să discut cu oameni mult mai experimentați decât mine despre business. Chiar voi căuta, tot mai mult, să fiu în preajma acestor oameni.

Ce ți-ai dori să rețină cei de acasă despre afacerea ta? Dar despre tine, ca antreprenor?

Ceea ce îmi doresc să rețină cei de acasă despre business este că roboții nu sunt doar pentru cei bogați. Tehnologia are puterea să ne trasnforme viețile în mult mai bine și noi, cei de la Robonnement, chiar vrem să o facem accesibilă tuturor. Legat de mine, ca și antreprenor, faptul, că îndrăznesc să visez mare și să nu renunț la a impacta în mod neașteptat de pozitiv viețile celor din jur.

Cum ai descrie experiența participării în show?

A fost una din cele mai provocatoare experiențe din ultimii doi ani, dar a meritat. Aș face-o din nou cu tot dragul.

Azi are peste 50 de roboți gata de treabă

Firma se ocupă de sisteme de vopsit industriale. Vrând să scaleze business-ul, a mers pe teren că să înțeleagă nevoia adevărată a clientului său. Așa a ajuns să descopere faptul că peste 80% dintre clienții lor nu mai aveau oameni care să facă munca efectivă din fabrică. Nu doar vopsitul, dar și celelalte munci repetitive, periculoase și plictisitoare. Așa că i-a venit ideea să folosească roboți și a căutat o tehnologie care să fie atât de simplă, încât orice angajat de rând să o poată folosi. Problema majoră era că roboții costau sute de mii de euro și erau doar pentru “elită”. Cei mici, care trăiesc din această muncă, nu își permiteau să riște atâția bani pentru o tehnologie nouă neavând garanția funcționalității a întregului proces. Așa că s-a gândit: „cum ar putea face roboții accesibili pentru toate firmele?” Răspunsul a venit imediat: printr-un abonament în care să fie inclus robotul și service-ul dar care să coste mai puțin decât salariul unui angajat și să includă garanții la toate fricile clientului, inclusiv perioada de probă. Practic să fie la fel, ca un angajat. „Conceptul se numește RAAS (robot-as-a-service). Astăzi suntem firma cu cele mai multe proiecte în desfășurare din întreaga regiune DACH, având clienți extraordinar de faini și peste 50 de roboți contractați și instalați sau pe cale de instalare. Am scalat compania de la 1.2 Milioane de EUR în vânzări la peste 10 milioane EUR în 4 ani și în curând încheiem prima rundă de investiții”, a declarat Malinas care are acum o afacere de succes.

Acum 6 ani a decis să plece din România

Malinas a părăsit România acum 6 ani după un faliment al business-ului de familie. A lucrat în construcții un an de zile, un an în care s-a îndrăgostit de dezvoltarea personală și și-am descoperit visul: să impacteze milioane de oameni printr-o firmă care să aibă HQ în Elveția și să fie prezentă în toate țările Europei și mai târziu și în SUA.

Astfel, antreprenorul a aplicat pentru cumpărarea unei firme din Elveția (el stând chiar la granița dintre Austria și Elveția) în valoare de peste 1 milion de EUR, fără prea mulți bani în buzunar dar cu dorința de implicare și de învățare. A fost acceptat să lucreze ca și CEO la început după care, pitchuind diferite bănci și investitori, a reușit să cumpere firma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
banner zurli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net