Ce ofertă a primit din partea investitorilor de la „Imperiul Leilor”, Silvia Duță, prima femeie curier din România! „Ești tot ce ar trebui să fie într-un antreprenor!”

#Exclusiv Click!

Silvia Duță este singura femeie curier din România. A participat, luni seară, la „Imperiul Leilor”, acolo unde și-a susținut afacerea pe care o are cu firma ei de curierat și le-a cerut investitorilor de la ProTV nici mai mult, nici mai puțin, de  200.000 de euro, pentru 10% din afacere.

Mircea Căpățînă i-a dat credit și a lăudat-o: „Am auzit de voi în piață și cred că are legătură cu tine, omul. Mi se pare că tu ești tot ce ar trebui să fie într-un antreprenor în România!”.

A avut sorți de izbândă și a primit o ofertă de la trei dintre  lei, Mircea Căpățînă, dr. Wargha Enayati și Cristina Bâtlan, mai precis, 200.000 de euro pentru 21% din afacere, pe care a acceptat-o cu inima deschisă. „Vă mulțumesc pentru ofertă. Chiar dacă ar părea că pierd, pentru mine contează să vă am alături”, le-a spus femeia investitorilor de la „Imperiul Leilor”. Click! a stat de vorbă cu Silvia Duță și a aflat cum s-a simțit în „ring”.

La ce te gândeai când așteptai să intri în fața Leilor?

Întotdeauna încerc să trăiesc clipa așa cum este și să fiu spontană. Mă gândeam doar că este despre Curiera și nu despre mine! Am lăsat totul în voia Domnului și m-am gândit că sigur va ieși ce este mai bine pentru toți! De obicei, încerc să fiu relaxată și să atrag oameni mișto, cu valori frumoase, în viața mea! Apoi în fața Leilor nu mai țin minte decât că mă dureau foarte tare picioarele (pentru că nu purtam pantofi de la Musette (râde) ) și că era foarte cald și curgeau șiroaie de transpirații pe picioare și pe șira spinării.

Cât te-ai pregătit pentru prezentarea din emisiune? Ce emoții te încercau până să începi?

Sunt pregătită zi de zi să răspund la întrebări despre Curiera, despre business-ul meu deoarece sunt implicată 100% în orice tine de compania la care lucrez! În general, mi-a plăcut să fiu implicată în tot ceea ce făceam, chiar dacă eram doar angajată. Mi-am creionat totuși pitch-ul să dureze maximum 2 minute și a fost de mare ajutor să repet cu o zi înainte! Emoțiile au fost doar că nu îmi ajungea timpul să pot fi și 100% la Imperiul Leilor și 100% la Curiera (pentru că eu în același timp, eram în spate în culise cu laptop-ul în brațe să îmi ajut colegii în perioada concediilor). Pun suflet în tot ceea ce fac și emoția pozitivă și energia optimistă încerc să o am în tot ceea ce întreprind, chiar dacă din exterior mai vin și provocări cu „energii negative”.

Cu ce sfaturi pleci mai departe pentru îmbunătățirea afacerii tale?

Orice întrebare pusă de Lei m-a ajutat să îmi dau seama că știu exact direcția business-ului meu și de asemenea, să îmi confirm încă o dată că oamenii din jurul meu văd subiectiv. În orice caz, eu sunt ambițioasă și determinată să obțin numai lucruri bune și frumoase pentru echipa Curiera și pentru livrările electrice din România. Elementele de management dintr-un business le-am întâmpinat în acești 3 ani de când conduc această companie și am încercat să rafinez tot timpul orice noțiune legată de planificare, coordonare, comunicare, KPI, Business plan, sustenabilitate, scalare, Cash flow, EBITDA, etc

Ce ți-ai dori să rețină cei de acasă despre afacerea ta? Dar despre tine, ca antreprenor?

Mi-aș dori ca cei de acasă să ne vadă ca pe un altfel de curier care vrea să schimbe în bine această industrie atât de greoaie, să ne perceapă ca pe un angajator care ține la echipa sa și dorește să le ofere salarii bune și să creeze locuri de muncă unde să vină cu plăcere, să înțeleagă cât de greu este să oferi servicii de calitate fără o infrastructură bine pusă la punct (livrări 100% electrice) și să se disciplineze un pic când vine vorba de livrări de colete, care în orice țară se fac relaxat, în 3-4 zile lucrătoare, iar la noi, în România, dacă nu livrezi în 24 de ore, deja îți refuză coletul pe motiv că ai întârziat. Îmi doresc să rețină faptul că ajutăm și 500 de copii lunar și că în timp ce colaborează cu noi, ajută și copiii defavorizați.

Despre mine, ca antreprenor, nu vreau să rețină decât că sunt un simplu OM care muncește 14 ore pe zi la visul lui! Doresc să rețină că la 26 de ani eram mamă singură, șomeră și că la 33, prin perseverență, muncă, determinare, și mai ales consecvență, am ajuns să am un business cu o cifră de afaceri de 2 milioane de euro și o familie minunată! Doresc să rețină că pot și ei să reușească tot ceea ce își propun dacă au un plan bine pus la punct (în scop pozitiv, bineînțeles) și că pot reuși orice cu credință, optimism, bunătate și flexibilitate! Îmi doresc să mai rețină și că îți așterni așa cum dormi și că ceea ce sădești, aia culegi.

Așadar, să sădească gânduri bune, fapte bune și zâmbete și vor primi în schimb de mii de ori aceleași lucruri!

Cum ai descrie experiența participării în show?

Oamenii implicați în construirea proiectului “Imperiul Leilor” tratează oamenii cu blândețe, căldură, cu răbdare și, mai ales, încearcă să le ofere toate condițiile necesare unei experiențe reușite ale participantului! M-am simțit protejată, informată și am fost tratată uman, nu ca pe carne de tun! Nu mi s-a zâmbit doar în fața camerelor și pe la spate să fiu ignorată. Spun aceste lucruri deoarece am cu ce să compar, având ocazia să interacționez și cu alte trusturi. Am fost surprinsă plăcut, deoarece mă așteptam să fie oameni cu ego cât casa și care să fie aroganți… în niciun caz nu s-a întâmplat asta și am rămas cu un gust plăcut în urma experienței de la„Imperiul Leilor”! Mi-a schimbat percepția  despre cât de profesionistă poate să fie o televiziune și apreciez foarte mult!

Poveste de viață ca-n filme

Silvia Duță are o poveste de viață ca în filme. De când era foarte tânără, trebuia să ajungă președintele României, dar uite că nu a ajuns încă. Susține că pe la 50 de ani o să fie aleasă. A terminat ASE, la secția Relații Internaționale, a făcut foarte mult voluntariat în organizațiile studențești. Părinții ei au avut un magazin alimentar, au fost antreprenori și acum i-a angajat la propria firmă, nu i-a lăsat să se mai chinuie.  Tatăl ei este curierul  de bază. La 26 de ani era mamă singură, șomeră. Era în ultimul loc în care își dorea o persoană să fie. Și fără bani, și cu un copil în brațe, și nesusținută de nimeni, doar susținută moral de părinții ei.

Și-a  început singură afacerea

Curiera este prima companie de curierat rapid cu flota 100% electrică pentru livrarea coletelor în zona București – Ilfov, ce se diferențiază prin calitatea serviciilor, transparență, corectitudine și prețuri începând cu 6.3 lei/expediere.

Silvia Duță este  singura femeie curier din România.  A început afacerea singură, l-a rugat pe noul soț să fie alături. În 3 ani a trecut de la un angajat la 33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
banner Adriana Bahmuțeanu png
banner Ozana Barabancea png
bogdan dumitrascu romanii au talent 2015 jpeg
ch,jkj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net