Margareta Pâslaru, expoziție-eveniment la Muzeul de Istorie, la 79 de ani. „Pregătesc și un nou album muzical”

#Exclusiv Click!

În vară va împlini 80 de ani, dar are o energie și o forță de muncă incredibile. Margareta Pâslaru (79 de ani), una dintre cele mai iubire cântărețe din Epoca de Aur, vine cu un cadou pentru cei care îi iubesc repertoriul muzical! De Mărtișor, artista și-a lansat propria expoziție la Muzeul Naţional de Istorie a României. Și aceasta nu este singura noutate: Margareta Pâslaru pregătește și lansarea unui nou album muzical, care va fi gata cel mai probabil la jumătatea acestei luni.

Cei care au admirat mereu ținutele elegante și rafinamentul Margaretei Pâslaru pot veni până la 1 aprilie la Muzeul Naţional de Istorie a României, unde pot vedea expoziţia „O legendă... Margareta Pâslaru - 65 de ani de carieră”. Vernisajul conține o parte dintre lucrurile celebrei artiste, cum ar fi rochiile sale de scenă, sandalele elegante și stilate, de diferite culori, dar și unele dintre obiectele de suflet ale sale.

„Mă onorează și sunt copleșită de acest moment de la Muzeu. Este o aniversare, de 65 de ani, o cifră, eu nu conștientizez ce să întâmplă, pentru că pentru mine în fiecare zi se întâmplă același lucru: merg în studio să înregistrez, lansez albume, așa că viața merge înainte. Sigur, este foarte frumos să ne amintim ce a fost în trecut, dar nu ne putem rezuma la ce a fost, pentru că trebuie să punem accent pe momentul actual”, a povestit artista, în exclusivitate pentru Click!

„Tot ceea ce facem în prezent e să sperăm că o să devină arhivă. Nu sunt o fire nostalgică, am tristeți, asta este altceva. Am și eu zile triste, ca fiecare, dar nu nostalgice. Acum Margareta Pâslaru urmează să definitiveze noul album de autor, cu noi compoziții. La mijlocul lunii martie o să lansez un album”, a mai spus Margareta Pâslaru, pentru Click!

De asemenea, simpatica artistă ne-a dezvăluit și cum reușește să fie mereu la patru ace: „Frumusețea vine din interiorul unei persoane. Desigur, nu sunt toate zilele la fel, precum nici afară nu sunt identice: într-o zi este înnorat, într-o zi plouă, a doua zi ne bucurăm de soare”.

Expoziție de excepție

Reprezentanții de la Muzeul Naţional de Istorie a României ne-au mărturisit că sunt onorați că vor găzdui această expoziție a Margaretei Pâslaru până la data de 1 aprilie. „M-am ocupat de expoziție și nu aș putea că spun că a fost greu, a fost o plăcere pentru mine. A fost ceva interesant! Nu sunt mulți cei care au ocazia să colaboreze cu nume atât de mari de pe piața artistică românească. În anii ’60-’70-’80-’90 a fost cel mai mare nume al pieții muzicale românești. Este o expoziție de generozitate, pentru că ea practic s-a despărțit de o parte dintre lucrurile sale și a ales, în loc să facă altceva cu ele, să le doneze statului român”, a spus, pentru Click!, Cornel Ilie, directorul adjunct al Muzeul Naţional de Istorie a României.

„Noi avem expuse aici vreo 30 de costume ale doamnei, multe dintre ele creații personale ale sale, creații care acoperă întreaga carieră, din anii ’60 până în zilele noastre. Sunt și foarte multe albume de fotografii, articole de presă pe care dumneaei ni le-a donat, sunt multe afișe în care apărea, sunt multe trofee, multe fotografii și obiecte legate de domnia familiei sale… Avem inclusiv o sculptură pe care a donat-o”, a adăugat domnul Ilie.

Cei care vor să vină să vadă expoziția „O legendă...Margareta Pâslaru - 65 de ani de carieră”, la Muzeul Naţional de Istorie a României, trebuie să știe că vor achita o taxă la intrare. Prețul biletului variază în funcție de categoria de public, cel mai ieftin bilet fiind cel pentru un student 5 lei.

Click! spune - Margareta Pâslaru, primii pași în showbiz

Margareta Pâslaru este un artist complex - cântăreață, compozitoare, textieră, actriță de teatru și film, realizatoare de emisiuni radio și tv. A debutat în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie în 1958, iar un an mai târziu a fost descoperită de Ileana Pop, care a ajutat-o să intre în distribuția unuia dintre cele mai importante show de televiziune ale vremii, „Toată lumea face sport”, care era realizat de Valeriu Lazarov.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net