Nepoata Ramonei Bădescu, expoziție de pictură. Celebra ei mătușă i-a fost alături: «Este cu mine de la început»

Ultima actualizare:

Ramona Bădescu (53 ani) are o adevărată familie de artiști. Nepoata ei, Dalina Bădescu, fiica fratelui vedetei, a împlinit recent 32 de ani și cu această ocazie a avut și o expoziție de tablouri la Muzeul Național al Literaturii Române.

Ramona Bădescu foto: Instagram
Ramona Bădescu foto: Instagram

Pentru că își susține rudele și în mod special nepoata, de care este foarte apropiată, Ramona Bădescu  a fost încântată să participe la expoziția Dalinei Bădescu, la care au participat mulți iubitori de artă, la un moment dat făcându-și apariția și Grigore Leșe. Nepoata Ramonei Bădescu a stat de vorbă cu Click! și ne-a povestit cum o susține mătușa ei celebra și ce vrea să îi pregătească acesteia. În plus, la expoziția de joi seară am remarcat un tablou cu Mircea Dinescu, intitulat de tânăra artistă “Pomană lăcustelor”. De ce? Ne-a lămurit chiar ea!

Cam cât timp îți ia să faci un astfel de tablou, de exemplu, cel cu Mircea Dinescu, cu "Pomană Lăcustelor"? Ce reprezintă?

Este mai degrabă o satiră, nu vreau să merg spre caricatură, spre consum rapid și după aceea la fel de efemer.  O lucrare de tipul ăsta durează de la câteva luni, dacă este mai simplă, la câțiva ani.  Majoritatea au fost făcute pe parcursul a 4-5 ani. De ce? Pentru că ele sunt lucrate într-o tehnică  academistă, clasică,  așa cum făceau și marii maeștrii, înainte, în Renaștere, în clasicism și trebuie să revii și să revii și să revii, până când ajungi la rezultatul dorit! 

Ramona Bădescu, alături de nepoata ei și criticul de artă Ravel Susara
Ramona Bădescu, alături de nepoata ei și criticul de artă Ravel Susara

Despre taboul intitulat "Pomana Lăcustei", se discută despre reintroducerea  lăcustelor ca  alimente oficiale în Europa și mai ales în România, și evident că mintea mea a luat-o la zburd și a făcut o scenă  imaginară de dezmăț culinar a la Dinescu, și lăcusta a devenit porc, iar  pomana porcului s-a transformat automat în pomana lăcustei. Lucrarea am făcut-o iarna asta, prin decembrie, înainte de Crăciun a fost gata. Eu sunt atrasă de arta plastică, renascentistă, arta academistă, cum vrei să îi spui.

Acuma ea a fost considerată depășită, oamenii au trecut la arta asta modernă, abstractă, două pete de culoare pe pânză și gata taboul, iar ce facem noi aici acum este pur și simplu un manifest că nu asta ar trebui să ofere arta contemporană, artistul contemporan și că el ar trebui să recheme oamenii în expoziție și să le arate ceva, nu doar să îi determine  să nu mai calce în vecii vecilor pe acolo.

Câte tablouri ai expus aici?

Această expoziție se numește "Povești nemuritoare", după celebra serie de povești cu care am crescut cu toții, iar eu am aici în jur de 10 tablouri, plus o serie de ilustrații, la Povestea Povestitorilor a lui Pavel Șușară, o serie cu ilustrații cu tentă ușor erotică.

Cât costă tablourile Dalinei Bădescu

Cam câte tablouri vinzi tu așa, să zicem, pe an?

În principiu vând câte fac, dar în afară de cele la care lucrez foarte mult, vând foarte multă ilustrație de carte, fac machetare de carte,  carte tridimensională și tot felul de comenzi pe care le primesc de la  edituri de aici sau din afară. Dar tablourile astea eu le-am ținut pentru că dacă le dai apoi nu le mai recuperezi, nici pentru expoziție, și vroiam să le expun.

Cam cât ar costa un astfel de tablou?

Depinde de dimensiuni, de la 1.000-2.000 de euro la niște sume mai mari.

Cum te susține Ramona Bădescu, mătușa ta, în ceea ce faci, în această pasiune a ta?

Ea este cu mine de la început, de când a văzut primele mele compoziții cu personaje a fost înnebunită după ele, le-a arătat la toată  lumea, ceea ce a fost o reacție foarte interesantă pentru că ea mă  așteptăm să meargă pe ceva mai minimalism, mai clasic, mai  monocrom, dar nu, a fost foarte încântată și chiar m-a împins așa, mă întreba când mai fac, când e gata, când vedem? Eu fac expoziții cam de 8 ani încoace.

Cum e Ramona Bădescu ca mătușă?

În afara faptului că este extraordinar de frumoasă și de susținătoare,  în curând o să devină și personaj într-una din compozițiile mele. O să-i fac mai mult decât un portret. Îi gândesc o chestie foarte serioasă, că tot îi promit de ani întregi că îi fac ceva!

Ramona Bădescu s-a declarat mândră de nepoata ei și așteaptă o surpriză din partea Dalinei

Ramona Bădescu a fost invitată de onoare la expoziția nepoatei sale. Vedeta și-a exprimat dorința de a avea și ea o lucrare cu chipul ei și al fiului său Ignazio, în vârstă de 2 ani și 8 luni, realizat de nepoata sa, Dalina Bădescu.

"Sunt foarte mândră de expoziția nepoatei mele, Dalina Bădescu! Am mai multe tablouri preferate, tematica tablourilor este de viitor, cromatică,  și abia aștept ca Dalina, căreia îi place tare mult de Ignazio, dacă tot și-a făcut debutul, aștept să îmi facă o surpriză și să mi-l picteze pe Ignazio. Poate chiar ne face un tablou împreună! Paștele  Otodox o să-l facem împreună, de cel catolic voi fi în Italia, și abia aștept să ne adunăm cu toții în familie. Ador cozonacul aburind și toate preparatele tradiționale, salata de boeuf făcută de mama și friptura de miel", a spus și Ramona Bădescu, pentru Click!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
cub alex dobrescu png
image png
delia budeanu colaj arhiva jpg
WhatsApp Image 2024 04 23 at 17 33 01 jpeg
image png
cub cristina siscanu png
banner shelly png
banner vica blochina png
image
actualitate.net
image
actualitate.net