Fiul lui Ștefan Bănică, noua vedetă de la TVR: „Nu am cerut sfatul nimănui atunci când am primit această propunere”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Veste-bombă în televiziune! Radu Ştefan Bănică (20 de ani), fiul cel mare al lui Ştefan Bănică (55 de ani), debutează în calitate de jurat într-un nou concurs de talente, ce va începe weekendul viitor la TVR 1. Proiectul a fost ţinut în mare secret până acum, aşadar ne bucurăm să vă oferim în exclusivitate această veste, precum şi primele declaraţii şi infirmaţii pe marginea acestui subiect. Toate „la cald”, chiar de la juniorul Bănică.

Radu Ştefan a moştenit toate talentele artistice ale tatălui său
Radu Ştefan a moştenit toate talentele artistice ale tatălui său

Click!: Am aflat că ai un nou rol în televiziune, de data aceasta la TVR 1. Despre ce este vorba?

Radu Ştefan Bănică: Noul proiect se numeşte „Vedeta familiei” şi eu voi fi unul dintre cei trei juraţi, alături de Matilda Pascal Cojocăriţa şi de Elena Gheorghe.

Şi tu ce anume vei juriza?

Nu am neapărat o categorie pe care o jurizez, dar având în vedere că voi absolvi Facultatea de Actorie (din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, n.r.), o să jurizez tot ce ţine de actorie şi de prezenţa scenică.

În acest show concurenţii sunt copii. Ai mai lucrat cu cei mici?

Nu, nu am mai lucrat până acum, însă am acasă doi fraţi mai mici (n.r.: Ana Violeta – care împlineşte la 15 decembrie vârsta de 15 ani şi este sora pe care o are din căsătoria tatălui său cu Andreea Marin şi Alexandru – în vârstă de doar 3 ani şi jumătate, care este fratele pe care îl are din actuala căsătorie a tatălui său cu Lavinia Pârva). Îmi plac copiii, aşa că îmi este uşor, cu toate că ştiu cât este de greu să le dai veşti rele.

Cum te înţelegi cu doamnele care îţi sunt colege de jurizare?

Foarte bine, sunt cele mai scumpe.

Reporterul Click!, alături de Radu  Ştefan şi de colegii săi de juriu
Reporterul Click!, alături de Radu Ştefan şi de colegii săi de juriu

Atunci când ai primit propunerea de a face parte din acest proiect, înainte să accepţi, te-ai sfătuit cu cineva? Poate cu tatăl tău, care are o experienţă de peste 35 de ani în showbiz…

Sunt un încăpăţânat, aşa că nu am cerut sfatul nimănui atunci când am primit această propunere.

A debutat ca solist, pe scenă, alături de tatăl său, în 2019, într-un concert special de Crăciun
A debutat ca solist, pe scenă, alături de tatăl său, în 2019, într-un concert special de Crăciun

Spuneai că încă eşti student la Actorie. În ce an?

În ultimul an, am licenţa în curând...

Aşadar, te întreb: cum stai cu timpul liber, având în vedere că ai şi presiunea examenelor finale, şi atâtea proiecte profesionale deja?

Nu există timp, nu există somn, anul ăsta şcolar trebuie să trag foarte tare.

A participat alături de tatăl său şi într-una dintre ediţiile emisiunii culinare „Chefi la cuţite”
A participat alături de tatăl său şi într-una dintre ediţiile emisiunii culinare „Chefi la cuţite”

În ce alte proiecte mai eşti implicat cum?

Am un spectacol nou, joc în „O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Naghy, ce este găzduit de Teatrul Naţional Bucureşti şi va avea premiera chiar astă seară, n.r.). Şi la Operetă joc într-un musical un rol principal (este vorba despre „HeartBeat – The Musical” (ce va avea premiera la 17 decembrie, n.r.). E un musical scris de la zero, muzică şi text, de Eduard Petru Jighirgiu, în care se cântă în proporţie de 99%.

A fost concurent în cadrul emisiunii-concurs „Te cunosc de  undeva!”, în primăvara lui 2021
A fost concurent în cadrul emisiunii-concurs „Te cunosc de undeva!”, în primăvara lui 2021

Apropo de cântat. Mi-a şoptit cineva că ai aproape gata un album muzical, cu piesele tale...

Nu ştiu cine ţi-a spus, dar încă este ţinut la loc sigur. O să-i dau drumul la un moment dat, însă acum, fiind o perioadă foarte aglomerată pentru mine cu actoria, nu am când să mă ocup şi de muzică.

Este pasionat nu doar de artă, ci şi de afaceri

Anul acesta, în primăvară, Radu Ştefan şi-a deschis prima afacere, o cafenea
Anul acesta, în primăvară, Radu Ştefan şi-a deschis prima afacere, o cafenea

Are doar 20 de ani, dar lucrează ca actor de mic. A făcut parte din trupa de copii pregătită de actriţa Delia Nartea, la Teatrul de Comedie, unde a şi debutat în 2018, în spectacolul „Totul în grădină”, în regia lui Victor Ioan Frunză.

Debutul ca interpret l-a avut sub îndrumarea tatălui său, în 2019, în spectacolul tradiţional de Crăciun organizat de acesta la Sala Palatului. Iar primii paşi în televiziune i-a făcut în cadrul show-urilor „Chefi la cuţite” şi „Te cunosc de undeva!” (de la Antena 1).

De asemenea, Radu este foarte activ şi pe reţelele sociale, aşa că nu este de mirare că a fost implicat într-un proiect dedicat utilizatorilor acestor platforme, proiect intitulat „Buzz House”. În afară de preocupările artistice, e talentat se pare şi în afaceri. Şi-a deschis o cafenea şi spune că are de gând să deschidă şi un magazin unde va comercializa vinuri.

«Vedeta familiei», un nou concurs dedicat micuţilor talentaţi

Emisiunea este prezentată de Florina Constantinescu şi Laurenţiu Niculescu
Emisiunea este prezentată de Florina Constantinescu şi Laurenţiu Niculescu

Noul show de la TVR 1 este un concurs muzical pentru copii. Debutează pe micile ecrane weekendul viitor, în data de 3 decembrie, urmând a fi difuzat în fiecare sâmbătă dimineaţă, de la 10.00 la 11.30.

Emisiunea îi are gazde pe Florina Constantinescu – sau Miss G, aşa cum este cunoscută în postura de cântăreaţă, cea care în ultima vreme a prezentat rubrica Meteo, şi pe Laurenţiu Niculescu, pe care îl ştiţi de la „Şcoala vedetelor”. Cei doi vor avea şi o „asistentă”, o domnişoară pe nume Mia, care se va ocupa de camera „Cârcotaşilor”, în care patru copii, doi băieţi şi două fete, vor comenta prestaţiile micilor concurenţi. Juriul este format din Radu Ştefan Bănică, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Elena Gheorghe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
matcha latte scaled jpg