5 măști făcute în casă pentru pungile de sub ochi

Ochii umflați, încordați, obosiți și cercurile întunecate sunt extrem de comune la mulți dintre noi, mai ales din cauza orelor lungi pe care le petrecem uitându-ne constant la aparatele electronice, lucrând de acasă și dormind insuficient. Astfel, pentru ziua de auto-îngrijire, am adunat câteva dintre măștile care se fac rapid în casă, necesită doar câteva ingrediente pe care le vei găsi (în mare parte) în bucătărie. Acestea te vor ajuta să scapi de pungile de sub ochi și de toate problemele acestora. Măști sunt liniștitoare, hidratante, elimină semnele de oboseală și acționează ca o revigorare instantanee! 

Câteva măști făcute în casă te pot scăpa de pungile negre de sub ochi. Foto: Click.
Câteva măști făcute în casă te pot scăpa de pungile negre de sub ochi. Foto: Click.

1. Mască de castraveți și trandafiri - perfectă pentru hidratare

Dacă aveți nevoie de o mască pentru hidratarea zonelor din împrejurimile ochilor, cea cu castraveți și trandafiri este ideală. Iată cum se prepară, dar și cum se folosește:

Amestecați 1 linguriță de castraveți tocați cu 1 linguriță de apă de trandafiri. Apoi, înmuiați 2 tampoane de bumbac în acest amestec. Lăsați-le pe ochi aproximativ 10-15 minute. În cele din urmă, tot ce trebuie să mai faceți este să clătiți ușor cu apă sau cu o pânză umedă.

2. Mască de cafea - pentru umflare sau pentru pungile de sub ochi

Pentru ochi umflați sau pentru pungile de sub ochi, ideală este masca cu cafea. Se amestecă 1 linguriță de cafea măcinată cu ½ sau 1 linguriță de miere. Se aplică acest mix folosind degetul/peria pe sub ochi. Lăsați-l pe ochi aproximativ 10-15 minute. Clătiți ușor cu apă.

3. Mască cu ulei de migdale și pătrunjel - pentru hidratare

Tot pentru hidratarea ochilor, aveți la îndemână o mască cu ulei de migdale și pătrunjel. Amestecă 1 linguriță de ulei de migdale cu 1 linguriță de pătrunjel tocat. Lăsați amestecul pe ochi aproximativ 10-15 minute. Clătiți ușor cu apă

4. Mască cu cartofi - pentru cearcăne și anti-îmbătrânire

Masca cu cartofi te scapă de cearcăne și încetinește îmbătrânirea ochilor. Mărunțiți și amestecați o jumătate de cartof mic cu iaurt. Aplică mixul sub ochi și lăsați timp de 10-15 minute. Clătiți ușor cu apă.

5. Mască pentru ochi cu pliculețe de ceai  - pentru estomparea pungile de sub ochi

Utilizați ceaiuri verzi/ceaiuri negre/ceaiuri din plante. Pune 2 plicuri de ceai uzate la frigider timp de 5-10 minute. Tamponați ușor și lăsați pliculețele de ceai sub ochi timp de 10-15 minute. Clătiți ușor cu apă sau pânză umedă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alimente diabet jpg
par gras jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
De ce ti e somn dupa ce bei cafea jpg
cub horoscop supărare png
FotoJet (13) jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net