4 lucruri pe care să le iei în calcul atunci când alegi verigheta

verighete jpg

Verighetele sunt purtate, în cele mai multe culturi, pe al patrulea deget al mâinii stângi din cele mai vechi timpuri și tocmai de aceea acest deget și-a căpătat denumirea de inelar. Deși perioada în care au apărut verighetele este incertă, se presupune că ele au o vechime de cel puțin 4.000 de ani. Bineînțeles, atunci erau realizate din alte materiale și aveau alte semnificații, dar în timp au ajuns să simbolizeze uniunea dintre două persoane.

Creștinii au început să le utilizeze în jurul anului 860 în ceremoniile de căsătorie. Cam de atunci, simbolistica verighetei a devenit cea pe care o cunoaștem și azi. Cercul inelului semnifică iubirea veșnică, iar momentul când mirii își pun verighetele pe degete înseamnă că pășesc într-o nouă etapă a vieții, cea de familie. În momentul în care mirii își pun verighetele, își iau un angajament puternic față de partener - că iubirea pe care și-o poartă va fi veșnică, până la sfârșitul zilelor lor, că le vor fi alături indiferent de situațiile în care îi vor pune viața. 

Prin urmare, verighetele sunt bijuterii pe care cei mai mulți dintre noi le vom purta până la sfârșitul vieții, așa că este important să fie alese cu atenție. Iată care sunt aspectele pe care să le iei în calcul atunci când alegi verighetele:

Stabilește un buget

După ce stabilești data nunții, pregătirile ar trebui să înceapă cu cumpărarea verighetelor. Având în vedere că sunt bijuterii pe care le veți purta mereu de-acum înainte, este esențial ca acestea să fie durabile, ceea ce ar putea să însemne că și prețul va fi unul semnificativ. Deci, este foarte important să stabilești din timp un buget și în funcție de acesta să cauți modelul care să includă toate caracteristicile dorite. Poate că vrei ca ele să fie gravate sau încrustate cu pietre prețioase și dacă amâni momentul cumpărării lor, timp în care faci și alte cheltuieli pentru fericitul eveniment, s-ar putea să constați că este nevoie să îți restrângi un pic lista de dorințe în privința verighetelor, lucru de nedorit pentru orice cuplu.

Ce metal vi se potrivește

După stabilirea bugetului, partenerii trebuie să decidă metalul din care să fie realizate. Evident, acest lucru este strâns legat de bugetul stabilit. Cele mai populare opțiuni pentru acest gen de bijuterie sunt aurul galben și aurul alb. În timp ce prima variantă este preferată de persoanele mai sofisticate, aurul alb este alegerea tinerilor căsătoriți mai moderni, care preferă un stil mai discret. De regulă, mireasa alege metalul, pentru că ea ar trebui să își asorteze verigheta cu inelul de logodnă și cu celelalte bijuterii pe care le poartă în mod curent, potrivit brides.com. Dar se poate întâmpla ca metalul ales de ea să nu corespundă și preferințelor mirelui. Nu este neobișnuit ca mirii să aibă verighete din metale diferite, însă, în acest caz, ele ar trebui să fie făcute pe comandă, ca să aibă totuși caracteristici comune.

Începe căutările din timp

Deși ai putea crede că este cel mai simplu lucru de făcut, atunci când începi căutările s-ar putea să te trezești că pur și simplu este foarte dificil să găsești ceea ce îți dorești cu adevărat sau că prețul este exagerat de mare. Dacă pornești din timp în căutarea verighetelor perfecte este posibil să prinzi campanii de reduceri sau - în cazul în care îți dorești ceva cu adevărat special - să ai suficientă vreme să le comanzi la bijutier.

Alege mărimile potrivite

Mirii ar trebui să cumpere împreună verighetele și să aleagă mărimile potrivite. Bineînțeles, cele mai multe modele pot fi ajustate, dar este posibil ca în unele situații, modelul ales să fie afectat de modificarea mărimii. De asemenea, această operațiune ar putea să altereze aspectul general al bijuteriei. Prin urmare, este de preferat să alegeți din prima mărimile corespunzătoare, pentru a fi evitate astfel de situații neplăcute.

Foto: Pexels

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net