5 întrebări pentru medicul dentist, înainte să îți pui implanturi dentare

discutie implanturi dentare jpg

Implantul dentar este soluția modernă, cea mai eficientă, pentru înlocuirea spațiilor lipsă din cavitatea bucală. Avantajul principal al unui implant este acela că înlocuiește în întregime dintele pierdut. Astfel, implantul nu acoperă doar spațiul gol din gură, ci presupune și inserarea unei rădăcini artificiale în structura osoasă pentru înlocuirea funcțională a dintelui sau a măselei pierdute.

Înainte să-ți pui implanturi dentare, este important să ai o discuție detaliată cu medicul dentist, pentru a obține toate informațiile necesare și pentru a te asigura că ești bine pregătit pentru procedură.

Iată cinci întrebări importante pe care le poți adresa medicului dentist:

Care vor fi etapele prin care trebuie să trec?

Această întrebare este esențială pentru a afla care va fi durata intervenției. După cum spuneam, implantul dentar presupune inserarea unei rădăcini artificiale în maxilar sau în mandibulă, ceea ce înseamnă că, premergător intervenției chirurgicale, sunt necesare o serie de analize specifice. Spre exemplu, primul pas este cel în care se realizează o radiografie panoramică pentru a se vedea starea actuală a danturii. La nevoie se pot recomanda analize de sânge sau un CT. Etapele inserării implantului mai pot include, la nevoie, adiția osoasă sau alte tratamente pentru alinierea corectă a danturii. Apoi se va trece la inserarea chirurgicală a rădăcinii artificiale, la atașarea bontului de vindecare, urmat de cel protetic și, la final, de coroana dentară finală.

Ce tip de implant dentar mi se potrivește cel mai bine?

Există diferite tipuri de implanturi dentare disponibile, precum implanturi cu filet, implanturi zigomatice sau implanturi dentare cu perioadă redusă de vindecare. Este important să întrebi medicul dentist despre opțiunile disponibile și despre recomandarea sa pentru situația ta specifică. În urma consultului inițial și a investigațiilor imagistice recomandate, medicul îți va propune un tratament personalizat, eficient pentru problema cu care te confrunți.

Cum arată procesul de inserare a implantului dentar și cât de mult timp durează vindecarea?

Întreabă medicul dentist despre fiecare etapă a procedurii de implant dentar, inclusiv etapa de pregătire a dintelui și osului, inserarea propriu-zisă a implantului și etapele de vindecare. Specialistul îți va explica, apoi, ce anume urmează să se întâmple în timpul intervenției chirurgicale. Este bine de știut că perioada de vindecare poate fi influențată de starea ta generală de sănătate, dar și de tipul de implant ales. Cu toate acestea, conform ellenstirlingdental.com.au, în cele mai multe situații, recuperarea completă se realizează după 6 luni de la inserarea implantului. Nu-ți face griji, în tot acest timp vei avea o dantură fixă, pe care o vei putea folosi cu încredere atunci când mănânci, cu mici restricții punctuale. La finalul celor 6 luni vei avea un dinte ferm, care va arăta și se va simți exact la fel ca unul natural.

Ce durată de viață are un implant dentar și cum se întreține?

Întreabă care este durata de viață a unui implant dentar. În funcție de tipul de implant ales, s-ar putea să primești anumite recomandări pentru protejarea noului dinte. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, un implant dentar este pe viață. El nu are nevoie de lucrări stomatologice de întreținere așa cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul punții dentare. Pentru a întreține un implant nu trebuie decât să respecți regulile generale de igienă dentară și, desigur, să mergi periodic la control stomatologic. Nu te feri să soliciți periaj profesional și detartraj pentru a menține sănătatea danturii tale.

Care va fi costul total al tratamentului cu implanturi dentare și ce opțiuni de plată există?

Discută cu medicul dentist despre costurile implicate în procedura de implant dentar și ce servicii sunt incluse în acestea. De asemenea, întreabă dacă există opțiuni de plată sau planuri de finanțare disponibile, pentru a-ți fi mai ușor să acoperi toate costurile necesare. Vorbește deschis cu medicul tău și alege informat. din toate punctele de vedere.

Bineînțeles, fii sigur că ai înțeles pe deplin toate informațiile primite de la medicul stomatolog înainte de a lua o decizie cu privire la implanturile dentare. Nu te feri să pui aceeași întrebare de mai multe ori sau să ceri informații suplimentare ori de câte ori e nevoie.

Photo: Pexels.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net